Svar til: Bare jeg forstod!

#1279
Anonym
Inaktiv

Kære Asta

Hvor er det fint for dig, tænker jeg.

Det er min erfaring, at når jeg selv eller andre kvinder, jeg har mødt, har været forelskede, så varer tilstanden en vis tid, og i den tid er det bedre med en smule kontakt end slet ingen – og at det netop ikke er muligt at give slip ved at vende ryggen til manden.

Måske er det omvendt, at det netop bliver muligt at give slip ved at have kontakt. Eller det vil vise sig, at det er rigtigt at blive sammen. Og at det er ikke til at vide.

At være forelsket i en mand, man ikke giver sig selv lov til at være forelsket i, det kan bare vare ved på en måde, hvor der ikke er en udvikling. Og et problem, som ikke udvikler sig er en krisetilstand. Så er det bedre at vikle sig ind i noget, der giver følelsesmæssige nedture, men som også rummer udvikling. Og udvikling kan være udvikling af forholdet hen imod at elske hinanden eller det kan være udvikling af sig selv som menneske. Det er at stå i stampe, som er negativt. Det er min livserfaring.

*

Jeg tror, at nu du har haft forladt ham, så vil der kunne være opstået et sår i ham og det vil vise sig på den ene eller anden måde. At han ikke har den tillid, som er nødvendig for at være tætte fx. Eller at han bliver vred, som Sommerregns kæreste blev – hvor jeg gerne ville have byttet og have haft den vrede reaktion, men det ville Sommerregn så gerne have undværet. Hvem ved, det ville jeg måske også, om jeg havde mødt det – men i teorien ville jeg gerne have haft den vrede reaktion.

Jeg tror, du skal regne med, at møde et eller andet hos manden, som du må sige til dig selv, at du selv har været ude om at få den reaktion. At det går ikke lige over, at have forsøgt med et mordforsøg på forholdet.

Bedste hilsner, Charlene