Svar til: At leve med uro eller at undgå uro..?

#1300
XX
Deltager

Lillemy: Det er spot on, det du skriver om at undgå at straffe manden, når man mødes igen. At møde ham med varme og humor. Jeg kommer til at tænke på, hvor vred jeg var på mine forældre, når jeg som lille barn var blevet passet ude. De skulle i hvert fald ikke komme og tro, at vi bare kunne fortsætte, hvor vi slap. Jeg må have trukket mig fra dem for at beskytte mig selv, og det samme gør jeg nu, i et vist omfang.
Jeg er i dag i et grundlæggende lykkeligt parforhold. Efter ni måneder er jeg blevet så sikker og tryg, at jeg stort set ikke mærker uro i dagene, hvor vi er fra hinanden. Der kan godt gå noget tid mellem møderne, men jeg er glad og har energi til at tage mig af job, venner og børn. Jeg har en dyb følelse af samhørighed med ham, og det handler jo blandt andet om, at jeg mærker, han gør sig umage med at forholde sig til mig og mine behov.
Før ham her var jeg i tre år kæreste med en mand, som jeg aldrig fandt ro med. Jeg havde ondt i maven fra start til slut. Det får mig til at tænke, at graden af uroen er en funktion af det konkrete samspil.
Det jeg slås mest med i forhold til min nuværende kæreste er, at jeg på trods af glæden og roen på en eller anden måde trækker mig, lukker ned for følelserne i perioder hvor vi ikke er sammen. Jeg er ikke sur på ham, men afstanden gør simpelt hen noget ved mig. Når jeg så ser ham igen, skal jeg bruge tid og kræfter på at åbne mig igen. Jeg sidder og ser på ham og længslen efter at mærke ham kører indeni. Det er ret heftigt, og jeg har tidligere i forholdet gjort, hvad jeg kunne, for at spille cool og kontrollere mig. Nu prøver jeg at være mere inviterende.
Jeg tror, trangen til at straffe kan være det lille barns følelse af forsmåethed, og den følelse tror jeg man skal forholde sig til i sig selv.
Om uro imellem møderne: Nu hvor jeg har oplevet, at den ikke behøver at være der, har jeg lovet mig selv, at det vil jeg aldrig mere – være sammen med en mand, som jeg også efter den første hysteriske datingperiode føler mig urolig sammen med.