Svar til: Tiltrukket

#28821

Hej igen

Det lyder som om, du dengang fik en overbelastnings-reaktion. Først følte du dig meget alene med det huslige, så blev han ovenikøbet meget jaloux og krævende omkring dit ny job og var det længe. Så kom der også vold med i spillet… et eller andet sted i den i forvejen betændte proces.

Så kommer dit sammenbrud. Du lukker ned, fordi du ikke bare er mor for et barn, men også for en voksen-baby, der ikke ser, at han (set med dine øjne) er meget forkælet, sårbar uden at kunne se det eller stå ved det, dominerede med sin svaghed og … i stand til at udsætte dig for fysisk vold i mindst en enkelt situation.

Lang tids følelse i dig af forladthed og sorg over at stå alene bliver på grund af omfanget til vrede. Den voldsomme vrede og indelukkede sorg sætter sig på din seksualitet. Du kan ikke lukke dig op/lukke ham ind, før du får talt ud om den langvarige proces med at miste dig selv. Måske er der også nogle oplevelser fra din ungdom, barndom, som yderligere belaster dig, fordi de måske ikke er først gang, du har følt dig forladt og overladt til et alt for tung ansvar for mennesker omkring dig, der ikke ‘ser’ dig.

At du væmmes ved ham, kan muligvis hænge sammen med den gang, han var voldelig over for dig. Den oplevelse og den deraf følgende væmmelse sidder muligvis som et jordbær på toppen af jordbær-lagkagen, hvis man kan sige sådan. Altså væmmelsen sidder oven på lag-på-lag-på-lag af sorg og vrede.

At han så snakker om, at du skal tilgive ham, viser endnu en gang, at han ikke vil modtage hjælp til denne proces, men bestemme over den. Han vil have, at du skyder genvej og tilgiver ham. Det kan du med stor sandsynlighed kun, hvis han vil gøre det hårde arbejde at gå ind i en proces, hvor I begge bliver mere bevidste om, hvad der ledte til din manglende lyst og din væmmelse. Det vil han naturligvis ikke se på. For det bliver dyrt økonomisk, men allermest følelsesmæssigt. Og han vil stadig ikke gøre arbejdet. Han vil ikke se på sin andel af det, der er sket. Som jeg læser det, du skriver. Jo, han vil måske nok sige undskyld og indrømme, at han har sine fejl, men han er mest fokuseret på at få tilfredsstillet sit savn, sin lyst til sex. Og der er ikke noget sex, før han går den lange vej med dig.

Med venlig hilsen
Martin

/ Martin Østergaard