Svar til: At lande efter et brud…

#28810

Hej

Det er jo fint at se på ens egne mønstre og ens egen andel af ansvaret for et brud. Det er jo muligt, at han igennem jeres forhold har brokket sig over, at han ikke følte, at du dedikerede dig selv og mere tid og samvær til forholdet. Siden han efterfølgende kunne reagere så voldsomt. Og det er jo ikke ualmindeligt, at mænd bliver meget dramatiske, hvis de ikke oplever, at en kvinde overgiver sig totalt og bliver meget hengiven. Mange mænd kan have det svært med kvinder, der prioriterer egne grænser, mål, behov og ønsker. Mændene føler, at kvinderne ikke har tid til dem. Om der har været noget af denne tendens i jeres forhold er jo ikke til at sige. Jeg har bare en smule fornemmelsen af en mand, der fordrer fuld overgivelse og forkælelse for at føle sig for alvor elsket.

Og så er det jo et eller andet sted ekstremt symbolsk, at han efter bruddet tager til Las Vegas… Jeg ved ikke, om det bare er mig, der synes, at hans spil-misbrug står bøjet i neon på The Strip (hovegaden i Las Vegas) Jeg forstår til fulde og sympatiserer med dit valg, når du vælger helt og aldeles fra over for hans drama og tendens til at true med ophør af forholdet, når tingene ikke helt går, som han drømmer om. Det er ganske enkelt og simpelt et spørgsmål om at holde på dig selv, din selvfølelse, integritet og ret til at være i et forhold uden at blive truet.

Så er det meget muligt, at dit mønser er at bruge nogle sociale mere acceptable trusler som fx tavshed og afstand, og at det ikke er med til at gøre forholdet bedre. Det er naturligvis værd at kigge godt efter i sømmene.

Men et spil-misbrug er et spil-misbrug. Og misbrugere kan man ikke redde. De skal redde sig selv. Man redder dem bedst ved at redde sig selv og forlange, at der kommer noget behandling og bevidsthed om egne fejl og mangler og kvaliteter på banen.

Med venlig hilsen

/ Martin Østergaard