Svar til: Ekskluderet.

#28127
Froeken T
Deltager

Kære Mulmi

Øv, sikke da en træls situation at stå i. Det er hårdt, når venskaber (og parforhold) bliver sat på prøve, fordi en eller flere parter ikke kan sammen – men det sker jo desværre ind imellem. Og så er spørgsmålet bare, hvordan søren man håndterer det, når der helt går hårdknude i relationerne, og der opstår loyalitetsdilemmaer.

Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det, når din kæreste tager alene afsted. Både fordi du pludselig ikke er inviteret med i gruppens samvær længere, men selvfølgelig også fordi din kæreste vælger at deltage uden dig. Det er også meget naturligt, at du føler en vrede mod ham, fordi han ikke har din ryg her. Omvendt forstår jeg også godt, at det ville være svært for ham at sige farvel til hele sin vennegruppe, og det er jo nok der, skoen trykker for ham. Det er jo noget af et ultimatum, hans kammerat har givet ham. Og selvom din kæreste da garanteret får ondt i samvittigheden ved at tage afsted uden dig, så håber han nok, at han på en eller anden måde kan få det hele – både dig og venskaberne med gruppen. Når han sender dig billeder, tror jeg, han mest af alt gør det for at dele aftenen med dig, og måske ville han syntes, det var endnu mere mærkeligt at ignorere dig en hel aften og slet ikke involvere dig – men måske ved han ikke, hvor ondt det faktisk gør at modtage billederne.

Det lyder ikke, som om I har fået en snak om det her, dig og din kæreste? Det skulle I måske gøre. Det er altid godt at få sat ord på, hvad det er, der er svært for jer hver især i denne her situation, og hvordan I tænker, hvad I føler, og hvorfor I gør, som I gør. Det skaber noget forståelse mellem jer og kan måske tage toppen af de sårede følelser, du sidder med.

Og så vil mit råd være, at I finder ud af, hvordan I kan håndtere det her på en måde, hvor I begge føler jer imødekommet. Det vil sige, hvor I er fælles om at sætte ord på, hvordan I har lyst til at forholde jer til situationen som par. Hvad kan du leve med? Hvad kan han leve med?

Måske er det en mulighed, at I på egen hånd aftaler nogle sammenkomster med de to par, I begge kommer fint ud af det med?