Svar til: Mænd og de sociale medier….

#27948

Hej Blomst

Ja, det er en mand/kvinde-ting.

Mit gæt er, at det handler om mænds meget visuelle måde at tænde på. Og at en heftig forelskelse kan være med til yderligere at stimulere ham til at se på lækre babes. Det har i alle mine år som parterapeut været en udfordring i mange forhold. Ikke at emnet dukker så meget op i parterapien, men i brevkassen har det fyldt en del. Og det er jo respektfuldt af en mand at skrue ned for sin dyrkelse af … ja, lad os bare kalde det porno … når han har en kæreste. Det kan tage lidt tid for ham at opdage, når han får en ny kæreste.

Parallelt har en del mænd også svært ved at lukke ned for kontakt med og likes af deres mange kvindelige venners aktiviteter på sociale medier. Her er det også en god idé at skrue ned for charmen og kontakten, når man har fået en kæreste. Og her er det jo vigtigt som mandens kæreste at sige det højt og så vidt muligt uden vrede, frustration og mangel på forståelse, men bare som en dybtfølt ønske… ‘Vil du ikke nok skrue ned for kontakten med andre kvinder. Det gør mig lidt utryg, ked af det.’

Og jeg tror, at man skal have mere fokus på at sige, hvad-det-gør-ved-mig frem og undlade at problematisere hans aktivitet. Nogle mænd kan godt føle sig kritiseret, når kvinden siger, at hun bliver ked af det, men det vil nok ramme ham som en endnu hårdere kritik og fordømmelse, hvis man smider kommentarer som ‘jeg fatter simpelthen ikke, at du kan gøre det?’ eller ‘ man må da være lidt underlig i hovedet, hvis man lige har fået ny kæreste og stadig kigger på andre damer’.

Med venlig hilsen

/ Martin Østergaard