Svar til: Råd modtages

#27240

Hej

Hun lyder lidt i mine ører som et menneske, der på mange måder har håndteret sin sårbarhed gennem kontrol over sig selv og kontrol med andre mennesker. Det er ofte mennesker, der når langt i livet professionelt, fordi de kan (tidligt har været nødt til) lukke ned for deres følelser og får det, som de vil have det. Det bliver aldrig et drømmeliv for dem, for de er jo dybest set godt klar over, at de ikke fuldt og helt kan hengive sig til deres følsomhed, fordi de har oplevet for voldsomme svigt. Men omvendt kan de så få det, som de gerne vil have det (kontrol) med mennesker, som de får ind i deres spind. Mennesker som i højere grad har adgang til den hengivelse og afhængighed, som de selv nødtvungent har afskåret sig fra tidligt i livet.

På mig lyder det, som om hun meget gerne vil have dig til at hengive dig, men så får hun også noget foragt (undertrykt angst) for din afhængighed/hengivelse og vil trække sig væk fra dig (og dermed sine egne uudlevede følelser) for at genvinde sin kontrol over relationen. Ved at foreslå venskab genfinder hun sine balance og styring med forholdet og holder dig lidt hen med dine kærestetanker for ikke at tænde din vrede og risikere at miste dig ved at være for direkte. Da du vælger at ses med andre og trække dig lidt fra relationen, mærker hun tændning, fordi hun mister kontrollen med dig en smule og anstrenger sig lidt for at få dig til at gå ind i folden igen og være hendes særligt fortrolige.

Det er på mange måder en usund relation til hende, du er i, fordi du gerne vil mere og ikke kan få det – og ved det… men holder fast i håbet. Men den er jo ikke mere usund, end at du har muligheden for at overveje, hvad det er, du har gang i og kan regulere på processen for at hele dig selv på en bedre måde og afgrænse dig fra for meget tab af kontrol over dig selv. Disse smertelige forhold kan være øjenåbnere ud over det sædvanlige. Du kan opdage mønstre i din måde at knytte dig til at andre mennesker på. Og beslutte dig for fx at tage kampen om med at være for meget offer for andres brug af dig til deres egen tilfredsstillelse.

At elske et andet menneske er at blive afhængig af et andet menneske. Og der er mange måder at være afhængig på. Det skal helst være en måde, der hjælper dig til at styrke dit selvværd hen ad vejen.

Med venlig hilsen

/ Martin Østergaard