Svar til: ? til ængstelig tilknytningsmønster.

#27150

Hej

Jeg er meget enig med Eva Marie.
Og hvad angår tilknytningsmønstre, så er de jo bare teorier, ikke en religion og efter min mening endnu en god mulighed for at lære sig selv bedre at kende. Gør det ikke til en diagnose eller en livstidssdom. Brug det som inspiration og tilskyndelse til at se positivt på, hvordan man kan drage omsorg for sig selv, når man igen og igen er sammen med andre mennesker – familie, venner og … kærester.
Og så kan jeg i det, du skriver, genkende mange samtaler med relativt nyskilte, der efter det første, andet eller tredie møde med ny, mulige partnere føler sig lidt tummelumske, desorienterede og let forslåede. Ofte ledsaget af en tvivl på egen evne til at orientere sig i skidt og kanel og en følelse af at have fået forstyrret det indre kompas efter en del års ægteskab eller samliv og fravær fra singletilværelse og dating.
Kærlighed ER bare kompliceret. Og det er endnu sværere at finde den rette. Der er masser af desperadoer derude, og flertallet passer faktisk slet ikke til dig. Og mange får alt for hurtigt for megen fokus på egne manglende kompetancer eller dysfunktionelle mønstre, når deres dates udvikler sig i underlige retninger. Og ja, det er da superfint og givtigt at dykke lidt i ens forhistorie og blive klogere på smertenspunkter og overlevelsesstrategier, der skaber støj i ens relationer til andre mennesker – og især kærester. Men min erfaring er også, at mange bliver for overoptagede af, at de enten selv er lidt for skadede til at være gode kærester, at eksen har skadet dem lidt for meget, eller at eksen selv var lidt for skadet og også havde psykopatiske træk. Tja, det har vi faktisk alle i krigslignende situationer. Og vi er også alle lidt skadede. Men det er MEGET sjældent en forhindring for at kunne opleve kærlighed, godhed, varme, sjov, ballade og en følelse af mening med livet.
Jeg tror, at du skal gøre det, du har valgt at kalde dig selv i denne brevkasse – TrustTheProcess – stol på processen. Selv om du er i smerte og tvivl, så er du på rette vej.

Med venlig hilsen

/ Martin Østergaard