Svar til: Angst og mangel på tanker

Forside Fora Brevkasse Angst og mangel på tanker Svar til: Angst og mangel på tanker

#21060
Tintin
Deltager

MBLyngby det menneskelige sind er meget svært at forstå – for alle mennesker. Du er ikke alene. Rigtig mange har fået professionel hjælp til at få det godt igen.

Personlig har jeg er jeg ikke psykiater, men et menneske nært på mig har haft en psykisk meget svær tid, så jeg vil gerne svare dig ud fra min erfaring.

1). Du skal erkende din situation. Indse at du ikke kan løse problemet, og må have professionel hjælp.
2). Du skal kontakte professionel hjælp.
3). Du skal være åben overfor din familie og bedste venner. Du skal ikke lukke dig selv inde.
4). Du må lytte og tro på de professionelle og din familie, hvis de giver dig gode råd, selvom du måske ikke tror, at dit problem er så stort, som de siger.

Det menneske jeg kendte, ville ikke have hjælp, men lukkede sig selv inde. Det gjorde personen, pga. blufærdighed og fordi personen reelt ikke havde erkendt, hvor alvorlig situationen var. Personen følte selv, at der var et problem, men det var ikke større end personen selv kunne løse eller leve med det. Derfor endte personen med at lukke sig selv inde, og miste alt. Livet passerede personen forbi.

Nu ved jeg godt, at der er stor forskel på depression og angst, men Peter Øvig Knudsen (du kan google ham), har lige stået frem og fortalt, at han har været indlagt på en psykiatrisk afdeling, og har fået det meget bedre nu. Men han blev kun indlagt, fordi hans familie sagde, at han behøvede seriøs hjælp. Det kunne han ikke se, at han behøvede (man kan tit ikke selv at at man behøver hjælp). Men han var klog og fulgte familiens råd, har fået det meget bedre.

Kære MBLyngby ved at tale med din far, og ved at kontakte ”os”, så viser du, at du ved at erkende din situation. Det er det første skridt til, at du kan får det bedre.
Hvis du kontakter en psykolog eller psykiater, så vil de kunne give din nogle ”værktøjer”/måder til at håndterer din angst, så angsten ikke kontroller dit liv.
Så erkend, at du har et problem, og at du vil gøre alt for at løse det, så det ikke ødelægger dit liv. Så lyt lyt og lyt til din far/familie og vigtigst få professionel hjælp fra en psykolog eller psykiater.

Du må ikke ende, som den menneske jeg kendte, som ikke søgte hjælp, men ødelagde sit liv.

Hvis du har en bil som ikke kan køre, så kontakter duen mekaniker.
Hvis du har brækket en arm, så søger du lægehjælp.
Hvis du skal bygge en mur, så kontakter du en murer.
Skal du fixe et regnskab, så bruger du en revisor.
Hvis du har angst, er deprimeret eller noget helt andet, så kontakter du en psykolog eller psykiater. Det er helt normalt.

Hvis jeg var dig, så ville jeg får min far til at hjælpe mig med at møde en psykiater (ha/hun kan lidt mere end en psykolog). Måske kan I bare gå ind på den psykiatriske skadestue. Jeg ved ikke hvordan der fungerer, men det vil din far kunne hjælpe dig med. Husk din far vil kun det bedste for dig. Brug din fars hjælp.

Husk på, at der kun kan ske 1 ting. Psykiateren hjælper dig til at få det bedre.
Ingen psykiater = ingen bedring.

Jeg krydser fingerne for dig.

  • Dette svar blev ændret 4 år, 1 måned siden af Tintin.