Ytringsfrihed og tillid

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 23 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10296
  Sidsel
  Deltager

  Da Tønden desværre ikke findes længere, opretter jeg tråden her.

  Jeg er dybt rystet over, at en deltager har bedt MØ slette indlæg fra velmenende deltagere i sin tråd,fordi hun ikke brød sig om de råd, hun fik!! Det gjorde hun ikke, fordi rådgivningen var objektiv, mens hun forventede subjektive skulderklap.

  Selvfølgelig skal vi holde en god tone, hvad jeg også synes vi gør, men jeg står af, hvis vi skal være underlagt censur fra tilfældige trådstartere!
  Hvor objektive tør vi være og hvor ærlige i vores udmeldinger, når vi må frygte efterfølgende at blive dolket i ryggen?

  Når jeg svarer på et indlæg, gør jeg det efter grundig overvejelse og med den professionelle viden, jeg har. Udelukkende for at hjælpe trådstarter.
  Fx har Salamina ret, når hun påpeger, at netop ADHD gør det så godt som umuligt for en normalt fungerende partner at leve med to! personer med forstyrrelsen. Jeg ved det, for jeg er sygeplejerske.

  Hvor er ytringsfriheden? Tilliden til ikke at blive dolket? Hvad synes I, som bruger tid og energi på at give velovervejede svar?

  #10320
  Salamina
  Deltager

  Ja, den med ADHD, den er vi enige om Sidsel. Nu er jeg så ikke super normal selv, idet jeg har min stress historik. Men jeg kan godt passe et fuldtidsjob iblandt alle mulige skæve eksistenser og personligheder. Og det beriger faktisk mit liv og fylder mit liv med glæde måske også deres. Men JEG kan IKKE rumme at leve sammen med så meget som bare én person med ADHD 24/7 for så bliver JEG sindssyg agtigt. Det er ikke fordi jeg selv har ADHD. Men jeg har min stress historik, som betyder, at jeg ikke kan være i kaos mere end max 10 timer i døgnet (arbejde). Det kan være rigtigt voldsomt med ADHD 24/7. Det er korrekt.

  Jeg vender tilbage med flere kommentarer til din tråd.

  #10321
  lillehjerte
  Deltager

  Jeg tænker at deltageren har været i sin gode ret til at melde sin grænse ud til MØ, hvis oplevelsen var at tonen ikke var god.

  #10323
  Salamina
  Deltager

  I et tilfælde som fx Eva Maries tråd, der synes jeg det er helt ude af proportion at melde NOGEN til MØ. Det er en tråd, der nærmer sig hen imod 800 indlæg, hvor der har været allehånde former for indlæg. Lige fra objektive til subjektive og til skulderklap og til røvspark. Der har været alt! Hvilket ikke er underligt i SÅ mega lang en tråd. Og hvis jeg var MØ ville jeg såmænd nok blot konstatere, at den tråd er godt nok mega lang, og et eller andet sted blot surfe hurtigt hen over den og blot konstatere, at der er givet alle råd i 5 millioner forskellige retninger. Og det er der intet underligt i.
  Der, hvor jeg synes det begynder at blive underligt og faktisk utilstedeligt, det er, når man som trådstarter, brokker sig over tonen i kassen, til MØ, oven på en tråd, hvor man nærmer sig 800 svar i alle mulige retninger på sit ego problem… der knækker min film ganske enkelt! Der synes jeg måske nok, at bare en anelse pli og respekt for, hvor meget man kan tillade sig, at forvente, at suge ud af MØs gratis honningkrukke kammer over, det at denne kasse overhovedet findes og at man kan få så mange svar og nuancer på et personligt problem, og at denne kasse overhovedet findes burde gå forud for egoet. Men næ nej, mer vil have mer. Ja, jeg skriver om Eva Marie.
  Så er det sagt igen!

  #10324
  Salamina
  Deltager

  Men Sidsel

  Der er blevet fjernet mange indlæg igennem tiden af MØ. Også en del af mine. Det sker ind imellem. Så jeg er ikke specielt overrasket, må jeg tilstå.

  Men jeg er ret overrasket over, hvor meget Eva Marie breder sig og klager her i kassen, a la, at alle mænd er nogle dumme svin i alle tråde, og enhver som ikke lige ser alene og kun den vinkel er også nogle dumme svin… og vor herre bevares

  Den tråd du refererer til, der tror jeg egentlig også det er Eva Marie og slet ikke trådstarter selv, der klager… lidt som om at Eva Marie har behov for at trampe! Og nu da hun på tøsefornærmet vis har lukket sin egen tråd, ups!, så er det jo om at finde et andet sted man kan trampe… når nu trampe trangen står øverst på dagsordenen i Eva Maries tilfælde.

  Der er bare visse deltagere her i kassen, som lever og ånder for deres ret til, at vi andre stryger dem med hårene fordi de er skrøbelige, og så skider de i øvrigt på, at de selv har pisse hamrende grove udfald imod andre, når de lige føler sig stødt på deres såkaldte sårbarhed. Tak for kaffe mand. Der er ikke nogen her i kassen, som har bevaret den pæne tone hele tiden nogen sinde. Faktisk heller ikke dig selv, Sidsel, det er ikke ret længe siden du beskrev mig som et menneske med store personlige problemer, det ved du jo dybest set ikke om er sandt. Ikke desto mindre var det, hvad du skrev. Hvis jeg var rigtigt ond i sulet, ligesom Eva Marie, så kunne jeg vel også skrive til MØ, at han skal fjerne din kommentar om, at jeg har store problemer med mig selv, men jeg tænker, okay, der er vel ingen grund til at tage det alvorligt, når det ikke er sandt!

  Og i Eva Maries tilfælde, der kan man jo ikke ligefrem påstå, at der spares på hendes egne tilsvininger og gloser. Det er ikke udpræget dannet eller pænt sprogbrug Eva Marie kører af med sine egne ord i sin tråd, eksempelvis når hun, som hun gentagende gange skriver, brækker sig over sin mand…. altså det er jo ikke ligefrem pænt sprogbrug, der praktiseres om ægtemanden for eksempel og skrevet her i kassen. Egentlig siger det efter min opfattelse rimeligt meget om et menneskes verbale adfærd, når man omtaler sin mand eller hustru som en man brækker sig over og i det hele taget er Eva Maries attitude og sprog her i kassen et tydeligt bevis på en grovkornet facon, et menneske, som ikke kan tillade sig, at sige os andre noget på.

  Hvis man nærlæser Eva Maries eget sprog på skrift, så er det bestemt ikke uden vrede og morbide udtryk, så hvad sker der lige med de anmeldelser til MØ dér.

  Og den der med, at hun klager over at jeg har skrevet, at hun er hjerneskadet, aj, men det er jo helt til grin… det er endnu engang bare et påskud for at være offer og krænket og tøsefornærmet og halleluja – det er helt til grin altså. Hvis Tintin havde skrevet det til hende, havde hun taget det med et ironisk smil fordi han er jo en mand…. CHRIST!!! men når jeg skriver hjerneskadet, så tages det som den absolutte sandhed om hende selv, hvilken hun jo sådan set kender bedre end jeg, og hvorfor så tage det så skide nært, hvis det ikke er sandheden og bla bla bla, det er ganske enkelt latterligt, som Eva Marie kan krænge en banan ud af en appelsin. Spade! Det er et valg, om og hvad man vil blive fornærmet over. Det er det faktisk.

  Ofrene bliver fornærmet over alt, hvad de kan støve op at blive fornærmede over. Well.

  #10329
  hexia D trix
  Deltager

  Jeg mener, der er væsentlig forskel på “ærlighed” og personlige angreb af krænkende karakter.

  Hvad sker der Salamina, totalt tab af selvkontrol, et vildt spring hen over bolden og en direkte tackling af hele spilleren 😉

  Der er ikke noget forbud mod at starte sin helt egen “grædekoneklub”, hvis man ikke har noget at bidrage med, mener jeg det modne valg er at holde sig ude af diskussionen/tråden.

  Offer-adfærd kalder på krænker-adfærd og der gik Salamina da helt i fælden 😉 😉 og er dermed med til at forstærke det 😉 😉

  #10336
  Sidsel
  Deltager

  @ brevkassedeltagere!

  Jeg kan se, at jeg som trådstarter er nødt til at uddybe mit budskab.

  Det må for alt i verden ikke opfattes som at gå efter manden. Det handler om bolden: ytringsfrihed kontra censur. Mit eksempel om ADHD er netop kun et eksempel til præcisering. Jeg har selv skrevet i Lises tråd og udtrykt mig lidt for vagt. På den ene side var jeg helt klar over problematikken/diagnosen, på den anden side ville jeg ikke såre Lise. Set i bakspejlet er mit svar yderst utilfredsstillende. Netop fordi jeg var bange for at få på puklen. Tænk, hvis jeg havde skrevet: “Stakkels mand…”

  Da jeg så læser, at en anden har “sladret” til far (MØ) og bedt ham udøve censur: slette de svar, vedkommende ikke brød sig om, erkendte jeg min egen feje? tilgang til Kassen og indså meningsløsheden i al den hensynsbetændelse.

  Set fra helikopterperspektivet henvender folk sig, fordi de har et problem, som de ønsker friske øjne på af rådgivere, som ikke er følelsesmæssigt involverede. Netop fordi, de er på skideren og ved, at de i forvirringen ikke kan finde ud af, hvad der er oppe og nede. De efterspørger en objektiv og rationel tilgang, som evt. vil kunne hjælpe dem videre. Den har de krav på – det er almindelig respekt – men de brugbare råd får de ikke, når rådgiverne skal frygte censur af samme mennesker.

  Dermed mister Kassen sin berettigelse og bliver til en kedelig og forudsigelig rygklapperklub. Dette kunne løses ved at erstatte Tønden med Rygklapperklubben, som andre ikke behøver besvære sig med at læse. Problemet er bare, at det ikke løser problemerne for de mennesker, som er i knibe.

  Jeg vil fremover bestræbe mig på at have mere kant i mine svar og ikke ligge under for frygten for censur.

  Take it or leave it.

  Når det er skrevet, skal der selvfølgelig holdes en god tone.

  #10337
  Salamina
  Deltager

  Hej Sidsel

  Det er min erfaring, at den gode tone er umulig at opretholde (altid) i denne brevkasse og det er nok fordi, der er følelser ind over at det går i ged.

  Eksempelvis kan mænd (med rette) føle sig dybt provokeret ind imellem – og det kan kvinder så også. Og da det hele foregår på skrift, så mangler cirka 75% eller mere af attituden, dvs. ironi ikke læses som ironi osv.

  Blandingen af, at der skrives om dybt emotionelle ting og sager og at nogen er mere velskrivende end andre gør at det kokser rigtigt meget ind imellem. Eksempelvis er du, Sidsel, meget velformuleret på skrift, og andre er mindre eller decideret ringe til formulereringer på skrift. Og der ligger alene dér, i det vilkår, konfliktstof, hvis man vælger at læse med fx negative briller.

  For mig er for eksempel en dybt dybt dybt provokerende og krænkende attitude, at Hexia laver smileys sammen med hendes håne-skriverier om mig… det ligner noget fra et rigtigt miserabelt lorte ægteskab og en voldsomt dysfunktionel opvækst. Hvis man for eksempel håner et barn og krænker det samtidigt med at man smiler bredt ud til begge ører… så ved vi godt, at det barn havner på kuk-kuk en dag. Så der er nok nogen andre end dig, der nok også lige skal se deres skrivestil og evner efter i sømmene.

  #10338
  Eva Marie
  Deltager

  For en god ordens skyld vil jeg lige kommenterer at det ikke er alle I andre jeg har klaget over – og det er IKKE et forsøg på at få censur på noget som helt her i kassen – det er udelukkende Salaminas personhetz mod mig jeg ikke synes hører hjemme nogen som helst steder – Hvis det var en af I andre der i den grad blev personlig krænket ( læs nu lige alle de sidste indlæg fra hende til mig, måske forståer I det så) så ville jeg gribe ind – Hvis det er belastende alle de ting jeg ytre herinde, hvorfor så kommenterer på dem?

  #10340
  Salamina
  Deltager

  For god ordens skyld, Eva Marie, så er der næppe nogen, der er i tvivl om HVEM du er utilfreds med. Det står hævet over enhver tvivl for enhver, som bare følger kassen glimtvis. MØ har fået tonsvis af klager over mig før! Jeg ta’r det, som det kommer… og jeg er efterhånden også bedøvende ligeglad med om mine indlæg bliver fjernet. Fuldstændigt faktisk. Særligt nok fordi hele min livsgerning og glæde ikke er lagt her i kassen, jeg flytter fokus. Det bliver ikke her i kassen at jeg står og falder nogensinde. Ever. Sådan har jeg det. Man skal jo også passe på, at man ikke bliver suget for meget ind i et cirkus, der dybest set er hensides den kærlighed og livsgerning man møder og har IRL. At være her i kassen og at skrive her, kræver, at man holder fast i sine værdier og i sin privatsfære uden for kassen. Ellers bliver man spist af kassen. Det er en lektie, du måske også med fordel kan lære.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 23 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.