Veninde dræner mig – hvad skal jeg gøre?

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #22134
  MilleM
  Deltager

  Hej alle

  I seks år har min veninde og jeg været meget tætte. Daglige telefonopkald og vi har set hinanden et par gange om måneden. Jeg begyndte for et år siden at føle, at jeg ikke havde brug for at snakke dagligt. Følte faktisk, at jeg mere gjorde det for hendes skyld, og at hun var blevet lidt for vant til at “læsse” problemer af hos mig. Samtidig virkede hun misundelig, når jeg fortalte om mine andre nære veninder. Da jeg flyttede sammen med min kæreste omkring jul, blev tiden og rummet bare knap til at snakke i telefon så tit. Har faktisk været meget stresset over det. Nu gør vi det ikke mere. Men jeg følte jo, at jeg måtte kompensere, og sagde, at vi kunne ses en gang om ugen. Det tog hun meget bogstaveligt, så hun bliver fornærmet/såret bare jeg ikke kan en uge. Har krævende job, studie og en del venskaber at passe i hverdagen, men går hele tiden med dårlig samvittighed, fordi jeg ikke har tiden til at se hende så tit og faktisk er lysten også væk.

  Hvad skal jeg gøre? Føler, at jeg svigter hende, men vil heller ikke svigte mig selv 😔 Ved, jeg burde snakke med hende, men det r så sårbart. Er jeg en tarvelig veninde, hvis jeg beder om ‘space’, når hun har brug for mig?

  Hilsen Mille

  #22135
  Kattemor
  Deltager

  Nej det syntes jeg bestemt ikke du er..
  Livet ændrer sig og hun må respekterer at du ikke har så meget tid lige nu.. Jeg har droppet en veninde som drænede mig for alt energi, det er mit liv for kort til..
  Men hun er ikke tankelæser og du er nød til at skære ud i pap hvad hun kan forvente af dig for tiden.. Bliver hun sur på dig, er der ikke noget at gøre ved det.. Det er ikke meningen at man skal få stress af et venskab..

  #22136
  lillehjerte
  Deltager

  Hun bliver jo nødt til at få sig nogle interesser og flere i sin omgangskreds, hvis hun ikke også skal dræne sig selv. Man skal selvfølgelig huske sine venskaber selvom man har fået en kæreste. Men omvendt må man ikke stavnsbinde sine venskaber til hvor ofte man skal ses. Venskaber er jo det frivillige frirum.

  #22137
  MilleM
  Deltager

  Tusind tak, Kattemor

  #22138
  MilleM
  Deltager

  Helt enig, lillehjerte. Tak for input. Jeg tror bare, vi er vokset fra hinanden. Selvfølgelig skal man ikke erstatte sine veninder med en kæreste, men det at få en kæreste kan måske godt være et naturligt afsæt for at sortere lidt i sine venskaber, hvis man mærker, at man har lyst til at nedprioritere nogen frem for andre. Hvis det giver mening 🙂

  #22140
  Eva Marie
  Deltager

  I mine øjne giver det ingen mening af sortere i sine venskaber når man får en kæreste! Hvad så hvis man så pludselig står alene igen?
  Selvfølgelig har du ikke så meget tid som da du var single, måske specielt i starten af forholdet, men jeg ville ALDRIG tage en veninde tilbage igen hvis hun havde droppet mig pga. en kæreste….

  Et venskab/veninde skal aldrig handle om hvor tit man ser hinanden eller snakker sammen – hvis man er best friends, så er det ikke det der betyder noget – det vigtigste er den tid man så har sammen – ikke hvor tit! (Iflg. min mening)

  Du må forklare din veninde at du ikke har det behov! Forstår hun ikke det, jamen så er det jo bare ærgerlig – heldigvis vælger man selv sine venner, så det står dig frit for at sorterer hende fra – alt dårlig energi i ens liv skal man sorterer fra – det er helt ok – og ikke noget du skal have dårlig samvittighed over – det er dit liv!

  Hvis hun aldrig giver noget igen, eller ikke lytter til dig og alt bare handler om hende og hendes problemer, ja så havde jeg nok også trukket mig ud.

  #22143
  lillehjerte
  Deltager

  Men ikke dermed sagt at du skal droppe hende. Du kan jo lære noget om dine grænser her og hun kan også lære noget nyt. Prøv at give det en chance til hun lærer nye strukturer om jeres kontakt.

  #22238
  kim45
  Deltager

  Okay du lidt en strid Q men med det sagt vi vokser fra hinanden på et tidspunkt, min søster som er 6 år ældre end jeg, og mig selv har hængt sammen ved livet sidden jeg var 8 år gammel da jeg blev 42 år spurgte hun om hjælp til noget men jeg sagde nej og vores forhold er nu bare vi ses til jul jeg ved ikke hvad der skete vi talte jo altid sammen vi kunne læse hinandens tanker og når vi spillet gæt og grimasser til nytår og min søster sætter en streg og jeg gætter hele sætningen fik vi forbud på at være på sammen hold men jeg føler ingen connection til hende længer vi vokset fra hinanden, så okay du en strid K… men det også okay fordi nogle gange må man være fast, med det sagt virker du nu meget sød men din lidt hårde facon virker strid det gør min også men vi jo også mennesker jeg håber ikke du tager min direkthed som et angreb eller stødende hvis du gør tja man må kunne tage så godt som man giver og din veninde ville jeg have sparket ud for længe siden, med det sagt ser hun godt ud hvor gammel er hun har hun brug for en kæreste jeg elsker at lytte til kvinders problemer det gør mine egne til så små banaliteter fordi en kvinde kan virkelige få en anden kvindes sind i kog mine søskende stjal hinandens kærester ikke fordi de ville have ham men fordi de ku 😀

  Hvis ord ikke slår til betyder det ikke du skal slå

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.