Tiltrukket

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #28777
  susanne
  Deltager

  Hej jeg står et rigtig presset sted i mit liv min mand og jeg har siden for et år siden haft kæmpe krise i vores forhold dette har skabt en afstand mellem ham og jeg eller mere jeg har taget afstand til ham vi forsøger at få tingede op at kører men jeg har mistet alt begær og sex lyst og tænder faktisk ikke på ham længere vi er i 30erne begge to og har kun været sammen i ni år så føler det er meget tidligt , han klager meget over jeg ikke ønsker sex hvilket jeg godt forstår men kan jo ikke rigtig gøre ved at jeg ikke føler mig tiltrukket af ham længere elsket at putte tæt og være nøgen men ligeså snart vi skal noget mere end det dør det for mig , mit spørgsmål er så skal man lade sig skille på baggrund af det har jeg bare tabt gnisten kan det komme igen ?. Håber nogle vil bruge deres tid på at hjælpe mig her 🙂 .

  #28793
  Eva Marie
  Deltager

  Har I børn? Jeg synes det er vigtig hvis man har børn, at kæmpe lidt ekstra. Nu skriver du ikke noget om hvilken krise I har været igennem – derfor er det lidt svært at vide hvor alvorligt det er? Utroskab? Der kan man arbejde med at få tilliden tilbage via terapi – er det vold? så er det ud med ham. Kan du beskrive lidt mere? 🙂 Sex betyder rigtig meget i et forhold, og hvis ikke det fungerer, så dør forholdet – eller han går ud og får det andet sted.

  #28809

  Hej

  Hvad var det, der skete for et år siden?

  Hvis du/I ikke er i stand til at åbne for en dialog/udvikling om det, der skete, så vil jeres forhold fortsætte med at være lige så ‘dødt’, som det er nu.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #28813
  susanne
  Deltager

  Prøver at gøre ddt så kort som muligt min mand har aldrig rigtig hjulpet med noget i hjemmet og for halvandet år siden. Fik han en depression hvilket jo er synd og har fuld forståelse for det , men han begyndte at slet ikke være til stæde afvise vores datter og være meget negativ og dybt jaloux på samme tid fik jeg mit drømmejob som gør jeg møder mange mænd og jalousien blev vendt flere gange om dagen. En morgen for år siden fik jeg nok og det hele blev for meget kunne ikke klare presset mere og dette gik ud over vores datter jeg skældte hende ud som en gal uden grund og den morgen slukkede et eller andet i mig for min mand lige siden har jeg været i tvivl om vores ægteskab og hvad jeg vil jeg stoppede med at “blomstre” og være glad som jeg var da jeg fik jobbet , nu har min mand indset at han skal ændre på nogle ting men jeg er stadig “slukket” indeni og dette påvirker vores sex tanken om at være uden ham vil jeg ikke men omvendt så forstår jeg ikke mit begær til ham er væk og nogle gange væmmes jeg faktisk ved ham . Gør mig så ked af det jeg ikke kan finde holvede og hale i det og om sagt har vi kun været sammen i ni år så føler det er tidligt den gnist er slukket

  #28814
  susanne
  Deltager

  der har været vold indblandet for nogle år siden som jeg nok desværre ikke har fået bærbejdet og ikke er kommet videre fra vi er i meget åben dialog omkring det hele lige for tiden og han mener vi er nød til at viske tavlen helt ren og starte forfra syntes bare ikke jeg har den fulde tro til tingede, problemet er nok i bund og grund udmattelse af konflikter og jeg har stået helt alene i mange år med de faste gøremål hvilket jeg nok har tabt gnisten af , mit spørsmål er mere kan det komme igen skal man gå skal man blive vi er unge skal sexlivet ikke stadig være “vildt” skal man væmmes ved sin mand er det bare en fase 😵‍💫🤷🏻‍♀️

  #28815
  Eva Marie
  Deltager

  Det er svært at sige hvad der er det rigtige for jer 🙂 Der er nok nogle der vil mene at I skal forsøge med par terapi – men man skal ikke blive sammen for enhver pris – og ofte er ens børn bedre tjent med en lykkelig alenemor end en sur, trist mor – der skælder ud uden grund. Man skal ikke spilde sit liv på en mand du væmmes ved – Er det ikke alle de konflikter, vold, jalousi der dræner dig? Det kan få enhver til at miste kærligheden – Har han sagt hvad det er der skal ændres ved ham? Du skriver at du ikke vil være uden ham – I har barn sammen, så det skal I heller ikke – men måske du ville blive gladere hvis du boede for dig selv, og så kan din mand arbejde på sig selv. Jeg tror din gnist er væk desværre…..

  #28816
  susanne
  Deltager

  Hej Eva først tak for du bruger din tid på at skrive :). Vi har snakket om vi måske skulle i par terapi men som min mand siger uanset hvad er jeg nød til at tilgive ham og tro på os det kan par terapi ikke hjælpe os med og giver jeg ham ret i lige nu kan jeg dog ikke se hvordan vi skal komme videre ovenpå det år her jeg har ændret mig rigtig meget omkring hvad jeg vil “finde” mig i for jeg vil være glad og vil have en mand der står op for mig hverdag ligesom omvendt . Han mener han ændres i han vil hjælpe til i hjemmet med daglige gøremål med mere og det er jo dejligt.
  Det skaber store problemer jeg ikke har lyst til sex med ham da hans behov er stort og han selvfølgelig er ked af jeg ikke rigtig er tiltrukket af ham på den måde mere. Er enig med dig i man ikke skal bruge sit liv med en man væmmes ved og derfor spørg jeg også til råds om nogle har prøvet det , kan man komme over det måske? eller er løbet bare kørt agtigt ?holder jeg fast i iden om det jeg ville have en gang meget store spørgsmål . Bare rart at vende det med nogen da det er hårdt at ligge inde med selv at bære i tvivl om sit ægteskab er det rigtige for en og det har varet et år nu .

  #28819
  Eva Marie
  Deltager

  Ja Susanne – det er en stor byrde at stå med selv 🙂 Jeg er tilhænger af ikke bare at nøjes – jeg har været i et skidt ægteskab i mange år – og jeg opfordrer altid andre til ikke at lade sig nøje – fordi det er den letteste løsning at blive – og så efterfølgende “ofrer” sig selv i årevis- Det er livet for kort til.

  Han vil ændre sig ved at gøre mere rent – eller hvad?? Kære Susanne – det er ikke de materielle ting, praktiske ting osv. vi tændes af og som giver os kærligheden i et forhold – nææ, han skal arbejde på at gøre noget for DIG – hvad gør dig glad? Hvis ikke sex livet eksisterer, så er der i mine øjne ikke noget forhold- og kan du ikke komme til at tiltrækkes af ham igen – så er det forbi – sorry….Men du kan jo vælge at prøve at finde det frem igen- men lad for gud skyld ikke gå årevis før du får modet til at gå ud af et sexløst og kærlighedsløst ægteskab – væmmes du ved ham – elsker du ham ikke! – måske kommer det igen – men jeg tror det er væk – de bedste tanker får du fra mig 🙂

  #28821

  Hej igen

  Det lyder som om, du dengang fik en overbelastnings-reaktion. Først følte du dig meget alene med det huslige, så blev han ovenikøbet meget jaloux og krævende omkring dit ny job og var det længe. Så kom der også vold med i spillet… et eller andet sted i den i forvejen betændte proces.

  Så kommer dit sammenbrud. Du lukker ned, fordi du ikke bare er mor for et barn, men også for en voksen-baby, der ikke ser, at han (set med dine øjne) er meget forkælet, sårbar uden at kunne se det eller stå ved det, dominerede med sin svaghed og … i stand til at udsætte dig for fysisk vold i mindst en enkelt situation.

  Lang tids følelse i dig af forladthed og sorg over at stå alene bliver på grund af omfanget til vrede. Den voldsomme vrede og indelukkede sorg sætter sig på din seksualitet. Du kan ikke lukke dig op/lukke ham ind, før du får talt ud om den langvarige proces med at miste dig selv. Måske er der også nogle oplevelser fra din ungdom, barndom, som yderligere belaster dig, fordi de måske ikke er først gang, du har følt dig forladt og overladt til et alt for tung ansvar for mennesker omkring dig, der ikke ‘ser’ dig.

  At du væmmes ved ham, kan muligvis hænge sammen med den gang, han var voldelig over for dig. Den oplevelse og den deraf følgende væmmelse sidder muligvis som et jordbær på toppen af jordbær-lagkagen, hvis man kan sige sådan. Altså væmmelsen sidder oven på lag-på-lag-på-lag af sorg og vrede.

  At han så snakker om, at du skal tilgive ham, viser endnu en gang, at han ikke vil modtage hjælp til denne proces, men bestemme over den. Han vil have, at du skyder genvej og tilgiver ham. Det kan du med stor sandsynlighed kun, hvis han vil gøre det hårde arbejde at gå ind i en proces, hvor I begge bliver mere bevidste om, hvad der ledte til din manglende lyst og din væmmelse. Det vil han naturligvis ikke se på. For det bliver dyrt økonomisk, men allermest følelsesmæssigt. Og han vil stadig ikke gøre arbejdet. Han vil ikke se på sin andel af det, der er sket. Som jeg læser det, du skriver. Jo, han vil måske nok sige undskyld og indrømme, at han har sine fejl, men han er mest fokuseret på at få tilfredsstillet sit savn, sin lyst til sex. Og der er ikke noget sex, før han går den lange vej med dig.

  Med venlig hilsen
  Martin

  / Martin Østergaard

  #28828
  susanne
  Deltager

  Tak for begge svar.
  Har selvfølgelig et stort ønske om vi skal have et liv sammen trods skeletterne i skabet , jeg kan sagtens se meningen med det du skriver Martin mit ønske er også at få snakket om det da jeg ikke tror det gavner mig at blive ved med at “glemme” hver gang tingede har været svære er tydeligvis ødelagt på en måde indeni som jeg ikke kan forklare og så går ud over vores sexliv og min tiltrækning til min mand , for lige at få helt klare linjer så ligger volden tilbage i 2019 gør det ikke mindre rigtigt men det er længe siden .

  Eva jeg har det selv sådan man kun har et liv men har det også sådan at jeg er så bange for at fortryde hvis man tager det forkerte valg i sit liv,

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.