? til ængstelig tilknytningsmønster.

 • Dette emne har 6 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 1 år siden af Laerke.
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #27140
  TrustTheProcess
  Deltager

  Hej herinde, Jeg er en kvinde på 47 år, som blev skilt sommeren 2019, efter 20 års ægteskab. Et skønt ægteskab efter min mening, men min mand, mente noget andet.
  Det er nu ikke det mit indlæg handler om 🙂
  Sagen er den, at jeg siden min skilsmisse, har været lidt omkring nogle mænd, ikke mange, men dog nogle stykker. Det er hver gang gået i stykker og her for en måned siden igen. Hver gang, ender det med at de forlader mig. Der er simpelthen for meget drama omkring mig…, Jeg har nu fundet af, at jeg har et tilknytningsmønster, der hedder “ængstelig ( og lidt ambivalent ) tilknytnings. Nærmest alt passer på mig, og jeg ser tydeligt, hvorfor jeg ikke får det til at fungere med de mænd jeg har set…! Er der nogen herinde, der er “kloge” på det område, og kan give mig nogle fif / råd, til at få vendt mit mønster, til det bliver mere sundt… ? Jeg ved at jeg skal arbejde med mig selv, elske mig selv, og sætte mig selv først.. Det gør jeg også nu, og det er en process.. – men jeg er lidt ræd for at komme tilbage i samme mønster, når jeg på et tidspunkt, finder lyst til at finde en ny kæreste… Mon det vil være bedst med en psykolog, eller kan man arbejde sig selv ud af sådan et mønster ?

  Ønsker jer alle en fantastisk dejlig søndag 🙂

  KH/

  #27142
  Eva Marie
  Deltager

  Kan du ikke uddybe lidt mere omkring hvad der sker når disse mænd dropper dig? Hvad mener du med ” drama omkring dig” ? Det kræver en lidt dybere forklaring. Er det din egen vurdering, eller er det noget disse mænd fortæller dig?
  I min optik er det vigtigste bare at være sig selv – ikke lave sig selv om pga. sine omgivelser. Du er den du er ☺Måske er det dit selvværd der skal arbejdes med? Håber du lige vil uddybe lidt nærmere

  #27143
  TrustTheProcess
  Deltager

  Hej Eva Marie. Jeg klar over at mit spørgsmål stikker meget dybere, og jeg vil godt forsøge at forklare mig kort. Det er helt klart min egen vurdering at jeg er “besværlig”. Mændende har nu også givet udtryk for det, mere eller mindre, i det de alle har dumpet mig, hvilket jo bekræfter mig, at det i bund og grund ikke var de rigtige mænd for mig. Eksempel kan være, at jeg hurtig bliver meget needy på deres opmærksomhed, bliver sur/irriteret, hvis de ikke lige svarer eller skriver når det passer mig ( så bliver jeg usikker på om de nu vil mig, eller har gang i noget/nogen anden) Jeg kan dermed skabe drama omkring det, ved at virke sur og irriteret og mistrosisk. Det bliver en mand altså træt af i længden. Jeg bliver meget hurtig glad for ham, på trods at jeg ikke er forelsket, suger jeg mig fast, for nu er der en der virkelig kan lide mig…Hvilket er underligt jeg har det sådan, for jeg er en ret pæn pige, både af udseende og er slank og har en god udstråling. Så har egentligt ikke behov for den slags mænd, der ikke er min standard. Feks, den sidst jeg så, havde rigtig god økonomi, enormt sød og kærlig. Ikke min type af udseende, men da han blev forelsket i mig meget hurtigt, blev jeg meget hurtig needy på ham. Det endte med mange diskussioner og han skred flere gange… Der var så det faktum at han var alkoholiker, men jeg mente jeg skulle “redde” ham, hvilket jeg hverken skal eller kan, da han jo ikke VILLE ud af det…
  Her for 4 uger siden stoppede han helt relationen med mig, og har intet hørt fra ham. Det gør vildt ondt, at jeg så pludselig er så uinteressant for ham og han er ligeglad med mig. ( igen min needy der træder ind)

  Du har fat i noget med mit selvværd, det kan godt være jeg også skal kigge lidt ind af på det også… Jeg har ret god selvtillid, da jeg godt ved jeg er en flot og smilende pige..

  Giver noget af det mening jeg skriver ?

  KH/

  #27144
  Eva Marie
  Deltager

  Mange tak for din uddybning 😀 Så giver det mening…..
  Først og fremmest så er det da godt at du ikke er sammen med ham der er alkoholiker – Så klap dig selv på skulderne for at di opførsel skræmte ham væk.
  Det er også sin sag at finde sig selv efter 20 års ægteskab – jeg har selv været gift i rigtig mange år, og er blevet skilt. Det er jo et helt nyt liv der skal leves, når man er vant til at leve i “tryghed” bag ægteskabets mure….med os mod dem – NU er det så DIG mod dem. Det tager år at lære ( i hvert fald for mig ) Vi mennesker har det jo også med at falde tilbage i gammel mønster igen. Måske kunne du også blive sur på din x-mand når han ikke lige svarede osv. ? Det kan man efter mange år med samme mand, men i dating(finde ny kæreste periode) så er det et no go. De trækker sig væk….og det kan jeg faktisk godt forstå 🙂 Du skal lære at være DIG – beskytte dig selv og holde dig for god til at være afhængig af en mands opmærksomhed. Det er virkelig svært – jeg kender det selv. Men nødvendig hvis du skal tiltrække den rigtige.
  Det er ikke dig den er gal med, Det er eftervirkninger af skilsmisse og vejen mod et nyere og forhåbentlig bedre liv. Du skriver at det var din x mand der ville skilles. Det er jo også et svigt som tager lang tid at komme over. Selv om du er en flot og smilende kvinde, og har selvtillid udad til, så ligger der sikkert en lille pige inde i dig der har oplevet svigt fra en mand som du stolede på – et chok måske? Jeg har selv være der/er der ofte endnu – Selvstændig pæn kvinde, men når det kommer til kærlighed – en lille usikker pige.

  #27150

  Hej

  Jeg er meget enig med Eva Marie.
  Og hvad angår tilknytningsmønstre, så er de jo bare teorier, ikke en religion og efter min mening endnu en god mulighed for at lære sig selv bedre at kende. Gør det ikke til en diagnose eller en livstidssdom. Brug det som inspiration og tilskyndelse til at se positivt på, hvordan man kan drage omsorg for sig selv, når man igen og igen er sammen med andre mennesker – familie, venner og … kærester.
  Og så kan jeg i det, du skriver, genkende mange samtaler med relativt nyskilte, der efter det første, andet eller tredie møde med ny, mulige partnere føler sig lidt tummelumske, desorienterede og let forslåede. Ofte ledsaget af en tvivl på egen evne til at orientere sig i skidt og kanel og en følelse af at have fået forstyrret det indre kompas efter en del års ægteskab eller samliv og fravær fra singletilværelse og dating.
  Kærlighed ER bare kompliceret. Og det er endnu sværere at finde den rette. Der er masser af desperadoer derude, og flertallet passer faktisk slet ikke til dig. Og mange får alt for hurtigt for megen fokus på egne manglende kompetancer eller dysfunktionelle mønstre, når deres dates udvikler sig i underlige retninger. Og ja, det er da superfint og givtigt at dykke lidt i ens forhistorie og blive klogere på smertenspunkter og overlevelsesstrategier, der skaber støj i ens relationer til andre mennesker – og især kærester. Men min erfaring er også, at mange bliver for overoptagede af, at de enten selv er lidt for skadede til at være gode kærester, at eksen har skadet dem lidt for meget, eller at eksen selv var lidt for skadet og også havde psykopatiske træk. Tja, det har vi faktisk alle i krigslignende situationer. Og vi er også alle lidt skadede. Men det er MEGET sjældent en forhindring for at kunne opleve kærlighed, godhed, varme, sjov, ballade og en følelse af mening med livet.
  Jeg tror, at du skal gøre det, du har valgt at kalde dig selv i denne brevkasse – TrustTheProcess – stol på processen. Selv om du er i smerte og tvivl, så er du på rette vej.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #27151
  TrustTheProcess
  Deltager

  Kære begge
  1000 Tak for Jeres meget fyldestgørende svar ! Jeg har læst dem begge flere gange og ville lige vente med at svare, til jeg havde læst dem igen og det sådan rigtigt er sunket ind.
  I har begge så meget ret.. på hver jeres vinkel af min situation og oplevelse af mit “nye liv”.

  EM – JA, jeg er stadig en vingeskudt fugl, der blev forladt, og der ligger et savn til min exmand og til vores familie liv.. Det kommer aldrig igen på dem måde ( han er 100% etableret i nyt parforhold)., jeg famler lidt i blinde hvad angår mænd, og finder nogle med “besvær” – og da lige tiltrækker lige, er det jo klart det er den form for mænd, jeg for tiden samler ind… og samligner ofte med min exmand som i mine øjne jo var perfekt. Du har temmelig meget ret at det ikke er mig den er gal med. Jeg er faktisk på rette vej, og kan virkelig gpdt lide den version af mig selv, jeg bliver for, hver dag der går… Tror blot jeg skal favne min usikre pige, og være stolt af jeg mærker hende for sådan er JEG også 🙂 –

  MØ: Du har såmænd også så meget ret i dit svar… Vi er alle skadede, på den ene eller den anden måde, og i stedet for at overanalysre min “tilstand” og situation, og kontant lede efter et svar på .. Nå ja, jeg har da et tilknytnings”problem”. Så skal jeg hvile i at jeg godt ved, hvad det hele handler om, og så være obs på det og stå mere stærkt i mig selv og mine værdier ! Dem kender jeg nemlig godt, men i det jeg tror en mand kan/skal redde mig, glemmer jeg dem.. og Nej en mand hverken kan eller skal redde mig. Jeg er min egen livredder…

  Jeg kan se tilbage på den tid jeg havde med ham jeg lige har været kæreste med.. En alkoholiker og med andre afhængigheder og issues, som ikke var sunde for ham eller mig. Jeg blev i det ALT ALT for længe, da jeg skulle have ham til at fylde min kop op og give mig kærlighed… Jeg glemte blot at jeg selv skal fylde den kop op, og han sådan set kun skulle være en bonus… og ikke en afhængighed.

  TAK begge for jeres svar.. I har virkelig gjort mig klogere og ja, TrustTheProcess…. Det er jo lige det jeg skal 🙂 og så må jeg slippe tanken om ” er der mon en ordentlig mand til mig derude.. 🙂

  KH/

  #27152
  Laerke
  Deltager

  Du kan tjekke Thais Gibson ud på YouTube – hun har the personal development school i Canada med webinars og forskellige værktøjer. Hun har selv tidligere haft det der kaldes desorganiseret tilknytningsstil eller fearfull avoidant. Der er en 7 dages gratis prøveperiode i hendes “skole”.

  Der er tilknytningsterapeuter på Sjælland F.eks. Anja Snejberg el Lene Bojer

  • Dette svar blev ændret 1 år siden af Laerke.
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.