Spg. til forhold til en kurder/tyrker

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #12033
  Afroditte
  Deltager

  Jeg mødte en super sød fyr i byen, som er kurder af tyrkisk afstamning. Han er opvokset i Danmark, og til dels er han muslim i sin adfærd men primært dansk. Men har vi mon en fremtid sammen? Hans forældre er 100% muslimsk. Han har en anden adfærd, når han er sammen med sin familie end, når han færdes med danske venner og evt. en dansk kæreste. Han må godt ha’ en dansk kæreste, siger han.

  Jeg er gået nu i tænkeboks, da jeg tænker, om det ikke er omsonst at involvere sig med en fyr fra en så anderledes kultur, selvom han føler sig mest dansk. Han spiser dog ikke spisekød, og han kan sagtens holde jul hos danskere. Han faster, og jeg kan se på FB, at de fleste af hans FB-venner er tyrkere eller kurdere. Han taler perfekt dansk, og man hører ingen form for accent overhovedet.

  Har I nogen erfaring med at være kæreste med en tyrkisk/kurdisk kæreste?

  Han er virkelig sød, ser godt ud, og han er temmelig meget interesseret i mig, og vil ses igen. Jeg ved bare ikke, om jeg bør trække følehornene til mig, og om der er for mange udfordringer i forhold til min familie. Jeg kan f.eks. ikke få mig selv til at være en anden person, når jeg er sammen med hans familie, selvom jeg altid respekterer de tidligere svigerforældre, jeg har haft. Men jeg har ikke lavet så meget om på mig selv, når jeg var sammen med dem, at det virkede unaturligt.

  Hjælp den frustrerede!

  #12082
  Afroditte
  Deltager

  Jeg afsluttede det i går, selvom det var svært. Jeg havde håbet, at nogle herinde ville kommentere, for det var et stort dilemma, jeg var i. Jeg faldt lidt for ham, og jeg har tænkt en del på ham, men jeg var bange for at fortælle ham for meget, for han faldt for mig. Jeg var skræmt af, at han var kurder af tyrkisk afstamning. Dog følte han sig meget dansk, og han talte også perfekt dansk, og han lignede slet ikke en tyrker overhovedet. Han var meget smuk. Gid jeg ikke havde mødt ham, for jeg har virkelig tænkt på ham, men jeg kan ikke se en fremtid med os sammen. Jeg vil blive ked af, at jeg aldrig kan lave god mad af svinekød til ham, aldrig forkæle ham med en god brunch, han faster, han lyver (jeg tog ham i 2 løgne på blot en uge, han skulle pludselig arb. enorm meget med ekstra job, og så havde han for mange problemer. Jeg var nødt til at tænke fornuftigt, for min familie og veninder kunne ikke acceptere det, og det ville kun ende ulykkeligt. Jeg sendte ham en pæn SMS for afslutte det på en pæn måde, og han skrev, at jeg har hans nummer, hvis det er. Men hold da op hvor jeg savner ham. Det er noget crap, men livet går videre. Det er nemmest at finde en fra samme kultur.

  #12085
  Tintin
  Deltager

  Mange danskere forstår ikke hvor grundlæggende kulturelle forskelle er.
  Vi lever i en eller anden vildfarelse om, at bliver de blot “oplyste”, “udviklende”, “uddannede” etc. så vil de se lyset, og ønske det samme samfund, som vi har med demokrati, ligestilling, ytringsfrihed, sekulært samfund, en familiestruktur hvor de gamle placeres på plejehjem etc. – JA være lige som os, fordi vi har opskriften på det perfekte samfund.

  Tilsvarende er der mange danskere og mennesker med en anden kulturel baggrund, som ikke er villig til at mødes på midten.

  Jeg kender hverken fyren eller dig, så der er svært at vurdere, om I har en fremtid sammen

  Men en lystløgner er en lystløgner er en lystløgner – uanset kulturbaggrund.

  #12088
  Anders
  Deltager

  Jeg synes Afroditte burde ha’ giftet sig med ham. De mørke muslimske fyre er flotte, maskuline og charmerende og vi mangler i høj grad kulturelt blandede ægteskaber.

  #12093
  Sidsel
  Deltager

  Det var vist klogt. at du afsluttede det, inden det blev til et forhold.

  Da manden er af kurdisk afstamning, går jeg ud fra, at familien stammer fra det østlige Tyrkiet. Hvilket også passer fint med forældrenes traditionelle holdning.

  Selvfølgelig må deres søn gerne have en dansk kæreste. Sådan til at øve sig udi det seksuelle og også ellers støde hornene af, men højst sandsynligt venter der en udvalgt muslimsk uberørt pige derhjemme, som der er aftalt ægteskab med. Måske endda en kusine. Eller et andet af forældrenes nyttebekendtskaber, som de ønsker at gøre en tjeneste.

  Det handler altså mindst af alt om svinekød. Flæskestegen kan undværes, men om religion og kvindesyn.
  Skulle han virkelig trodse forældrene og vælge en kristen og – i deres øjne uren pige – ville du fra dag 1 blive underlagt streng adfærdskontrol, skulle konvertere til islam og leve i konstant frygt for, at han bortfører evt. børn til sit hjemland. I det øjeblik, flyet lander, får børnene automatisk hans statsborgerskab og han den fulde forældremyndighed. Du er ude af billedet og kan juridisk set intet gøre. Børn tilhører faderen.

  Som Tintin rigtigt skriver, er kulturforskellene og her jura meget større, end vi tror. Selvfølgelig føler de unge 2. og 3. generationsindvandrere sig danske. De kender jo ikke andet, men der er stadig en familie i baggrunden, hvis magt er enorm.

  #12094
  Afroditte
  Deltager

  Tusinde tak for Jeres kommentarer. Jeg er fortsat bare så ked og frustreret, for jeg faldt sgu lidt for ham, kan jeg godt mærke. Han har været gift, har børn, og har et lidt anstrengt forhold til familien, sagde han pga. skilsmissen. Han virkede meget dansk i hans adfærd, MEN når han faster, og føler synd, hvis han spiser svinekød, så er man jo nok mere muslimsk end, hvad man vil være ved, tænker jeg. Det var nu ikke så meget pga. det, at jeg sagde fra, men det skyldtes en løgn, jeg tog ham i plus, at han ikke overholdt noget, han selv spurgte, om vi kunne overholdet. Det vil jeg dog ikke nævne her, men det er noget, som gør, at han misbrugte min tillid, følte jeg på så kort tid. Jeg kan se på hans FB-profil, at han primært har muslimer som FB-venner, og det skræmmer mig meget. Jeg synes, at der er noget, som ikke stemmer, og jeg har virkelig respekt for tyrkere pga. de ting, man hører om. Han virkede slet ikke sådan, og han sagde også selv, at han ikke føler sig særligt meget muslimsk. Han beder ikke, går ikke i moske for at bede, og han opfører sig, som familien ønsker, når han er hjemme for at respektere dem, men hvis jeg var hans kæreste, så skulle jeg ikke ændre på mig selv og kun, hvis jeg selv ønskede det. Jeg skulle være mig selv. Familien har ikke et problem med, at han evt. finder en dansk kæreste.

  Jeg er irriteret på mig selv, at jeg ikke kan få ham ud af hovedet, for jeg er jo ikke naiv, og min familie var meget bekymret ved, at jeg var blevet lun på en tyrkisk kurder.

  Jeg kender kun til tyrkere men ikke til tyrkiske kurdere. En tidligere kollega var tyrkisk kurder, og hun var det sødeste væsen, jeg har mødt, og hun var så god som dagen er lang. Jeg synes ikke, at jeg har hørt noget dårligt om kurdere men kun, at det er tyrkere, der kan være en udfordring alt afhængigt af, hvor de kommer fra. De tyrkere jeg har kendt igennem årene har været utrolig søde og rare, og nu mener jeg alm. tyrkere og ikke kurdiske tyrkere. Jeg har kun oplevet noget negativt med to tyrkere igennem mit liv. Den ene var en Don Juan og den anden var sygeligt jaloux.

  Men tilbage til ham jeg mødte, så går jeg meget i syv sind, om jeg skal opsøge ham og sige, at jeg kunne godt ha’ behov for at mødes med ham og tale med ham uden at love hinanden noget. Jeg er bare så bange for at fortælle ham om min frygt, for tænk nu hvis han er, som nogle tyrkere kan være, og han så generer min familie og mig.

  #12100
  lillehjerte
  Deltager

  jeg ville ikke bruge min tid på en der lyver- uanset kulturel baggrund,social status eller køn.

  #12102
  Afroditte
  Deltager

  Lillehjerte: Du har ret, og jeg har lige prøvet at gå ind i et chatsted med kurdere for at få sparring, og da jeg fortalte ganske kort, at jeg ønskede sparring om parforhold imellem kurdere og danskere, så skrev flere pis af med dig, ud af vores rum, du skal ikke genere os indvandrere osv. De var meget hadefulde. Jeg blev virkelig forskrækket, og her tænker jeg, at det kunne være en lille forsmag på, hvordan et forhold til sådan en kunne være. Vennerne vil uden tvivl ikke kunne lide mig. De vil tvinge mig til at konvertere til Islam osv. Hvor kan jeg blive harm, at sådanne mænd tager kontakt til os danske kvinder, når det giver så meget ballade med sig. Jeg føler mig virkelig ked af det her til aften, da jeg savner ham, men jeg tør ikke at skabe konflikter. Tænk hvis der vil ske noget med min familie, og de betyder trods alt langt mere for mig.

  #12104
  Per
  Deltager

  @Afroditte

  Nu får du lige min ærlige mening.

  Jeg læser at du har endt bekendtskabet ud fra hvad din intuiton fortæller dig.
  Og jeg er sikker på, du har gjort det rigtige ved at lytte til den.
  Vi har vores intuition til at beskytte os, når følelser overtrumfer logikken.

  Der er ingen grund overhovedet til at mødes med ham. Nada.
  Det lyder som om du er brændt varm på en bad boy. Og bevares, den slags kan være spændende, især når I er unge, men du har først og fremmest ansvaret for din egen sikkerhed inden du kaster dig ud i at lege med ilden.

  Denne fyr har ikke noget godt at tilbyde dig – ud over at han ser godt ud, men det er altså ikke nok i forhold til de problemer, der kan opstå. Det kunne hurtigt blive alvorligt for dig.
  og måske endda din familie.

  Jeg siger ikke du skal droppe eksotiske fyre, men kend dine grænser.
  Ham her befinder sig udenfor den.

  Pas på dig selv.
  Du kan ikke regne med at andre gør det for dig.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.