Skal jeg hjælpe min ex….?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #12354
  Loulou
  Deltager

  Min ex mand har lige spurgt mig om jeg kan tage vores børn da han skal på ferie i en uge, jeg går ud fra det er med hans nye veninde, egentlig gider jeg ikke da jeg synes han kan tage af sted når han ikke har børnene, det er 9 dage af gangen. Jeg er stadig såret og ked af det og har slet ikke lyst til at hjælpe så han kan tage afsted med hende.
  Er det mig der er helt galt på den med at sige nej eller skal jeg bare sige ja selvfølgelig hjælper jeg dig da så du kan rejse med din nye veninde selv om jeg er mega såret og ked af det.

  Inderst inde vil jeg ham stadig have ham, er ligeglad med hende bare jeg ikke skal forholde mig til hende.

  #12355
  Eva Marie
  Deltager

  Uhhh Loulou – jeg kan godt forstå du er i tvivl, for du er stadig såret og vil gerne have ham tilbage – så der er stadig en masse følelser i spil og måske lidt hævnlyst? 🙂
  Alternativ til at du IKKE vil tage børnene, ville det ikke være at der så var andre der tog dem i de 9 dage? Jeg mener, hvis han vil af sted på ferie, så tager han af sted og finder en løsning på børnepasningen.
  Hvis jeg stod i dit sted, ville jeg tage børnene – de er trods alt ikke skyldige i hans gerninger med “hende” mm.
  Ved at du siger JA til at tage dem i de 9 dage, så åbner du også op for fremtidig samarbejde imellem jer – Når du skal på ferie, eller skal have “byttet” uge osv. så er han nok også mere samarbejdsvillig når du nu har vist dig fra din gode og hjælpsomme side.
  Jeg kan virkelig godt forstå du har lyst til at sige nej, og lade dem sejle deres egen sø – men i længden tror jeg du får mest ud af sige – ja –

  #12356
  Loulou
  Deltager

  Jeg har også sagt jeg vil hjælpe men skrev til ham at hvis han nu tog afsted inden for de ni dage hvor han ikke har dem så skulle jeg ikke forholde mig til det. han har dem kun fem dage ud af 14.
  Han siger han til hver en tid vil hjælpe mig men han har heller ikke følelser involveret.
  Nu kommer han også med at han ikke vil lyve, det har han ellers gjort i mange sammenhænge de sidste par måneder.
  Er så meget i vildrede og får ondt i maven og hjertebanken. Alt det var ellers væk.
  Jeg synes han træder på mig, det er kun 8 måneder siden han gik. Jeg ved godt det ikke er hans problem hvordan jeg har det men det smitter af på børnene når jeg får det sådan.
  Jeg har ellers ikke haft nogen problemer med det hele det sidste stykke tid men når man så lige får den stukket ud så vælter det hele frem igen.
  Vi er ude af huset jeg har fået lejlighed til mig og børnene og er snart på plads i mit nye hjem.
  Han skriver så også at det nok er den sidste ferie i de næste par år da han er blevet selvstændig, så brug den måske med børnene i stedet for med hende….
  Jeg bliver sku også gal….
  Er du ved at være på plads Eva Marie?

  #12361
  Loulou
  Deltager

  Jeg vil jo gerne være gode venner med ham, vi kan sagtens tale sammen og være sammen. Han har hjulpet mig med at komme på plads med nogen af tingene i lejligheden, men når jeg bare skal acceptere at han vil rejse på ferie med sin nye kærlighed og vil have min hjælp så står jeg helt af, kan ikke rumme det og forholde mig til det. Han kan se hende så meget han vil jeg skal bare ikke involveres i det og være behjælpelig med at de kan få deres til at passe, det må han sku selv klare.
  Jeg har sagt til ham at den nye er som luft for mig og det er hun når jeg ikke skal forholde mig til hende, det mente han at det var vel sådan det skulle være….
  Jeg har jo accepteret at han er gået fra mig og jeg stalker ham ikke og spørg ikke til hvad han laver, hvorfor er det så jeg reagerer sådan?

  #12363
  Eva Marie
  Deltager

  Loulou – jeg har lige købt Andelsbolig og skal flytte 1/1 – Vi er ikke helt på plads med det hele, da vi har tvister omkring pension mm, så det trækker ud med at få det hele på plads. Det er svært efter så mange år…
  Skilsmisse ville være SÅ MEGET LETTERE hvis der IKKE var en 3. part involveret, og jeg forstår virkelige din reaktion. Følelser kan vi ikke styre, og hvis du har det som jeg, så føler du garanteret også at “hende den anden” har overtaget din plads.
  De fleste dage kan man have det fint, have overskud, glæde sig til sit nye liv som single og glæde sig til at finde kærligheden igen, og ligesom dig, ikke skænke ham en tanke, for nogle dage at komme helt ned i kulkælderen fordi man så skal tage stilling til “HENDE” igen…..Det er faktisk det eneste der efterhånden kan få mig til at komme ned i kulkælderen igen – ligesom jeg kan høre at det også sker for dig.
  For mig at se, så reagerer du HELT NATURLIG……

  #12369
  Kattemor
  Deltager

  Kære Loulou..

  Jeg kan så godt forstå at du er ked af det og har hjertesorg… Men Din x-mand er flyttet og han har jo sin frihed til at gøre hvad han vil – nøjagtig som du selv kan..

  Jeg syntes du skal tage dine børn, hvis du ikke tager dem, er det en slags hævn over din x og det er synd for børnene..

  Alt muligt god energi til dig, det er så hårdt at have hjertesorg, men jeg lover dig du vil få det bedre med tiden…

  #12376
  lillehjerte
  Deltager

  Ja selvfølgelig skal du tage børnene. Men ellers så synes jeg du skal sige til ham at det ikke er i orden at han planlægger ferie, så det går hen over hvor han skulle have haft børnene. Et eller andet sted beder han jo dels dig om at droppe dine planer- måske havde du vigtige planer som du så må aflyse? Dels så går der jo også længe mellem at børnene får set ham.
  Det at han skriver at han har måtte holde noget hemmeligt er bullshit. Det kommer til at lyde som om det er åh så hårdt for ham ikke at kunne fortælle hvad han render og laver. Han skulle bare have holdt det for sig selv. Det der med at man deler alt og regner med at andre skal rummer det er et egoistisk behov. Selvfølgelig skal han tage hensyn til dig og børnene og planlægge sine rejser så det ikke går ud over jer og så tie stille om sit kærlighedsliv og dermed basta.

  #12378
  Tintin
  Deltager

  Efter min mening gir´du selv svaret!

  Du er stadig sur/såret, hvorfor du modarbejder ham.

  I har børn sammen, og for mig gælder det om, at man hjælper hinanden så meget som muligt.
  Hvorfor skabe frustration og dårlig klima.

  Mht. ham/hende så ejer du ikke din ex. Han ønsker dig tydeligvis ikke, så begynd at leve derefter. For alles skyld – også din

  #12380
  Eva Marie
  Deltager

  TinTin du skriver tit når du kommer med råd, at man ikke ejer en ex. Det har du rigtig meget ret i – MEN det er ikke det der er problemstillingen – Problemet er de følelser man ikke kan slippe når man er blevet vraget og trådt på. Jeg tror helt sikkert alle gerne bare ville begynde at leve efter en attitude hvor man er ligeglad med X´en og leve videre, men sådan er virkeligheden bare ikke – Får man en lussing, er reaktionen ofte at give en igen, selv om der står i bibelen at man skal vende den anden kind til:) Hvis du har en opskrift til hvordan man slipper af med de tanker, så vil jeg virkelig gerne høre dem:)

  #12382
  Tintin
  Deltager

  EM

  Jeg forstår dig 100 pct. Man er i sine følelsers vold.

  Det jeg argumenter for er, at man rent logisk ved hvad der er rigtigt,
  hvorfor man må ligge følelserne til side, og lade fornuften råde.

  Jep. Det er skide svært. Jeg har også selv supersvært ved det:D Måske netop derfor har jeg tænkt meget over dette :DDDD Hvis man har givet 100 pct. så vil alt andet være unaturligt imo.
  Men man må sku’ klemme ballerne sammen. SPECIELT hvis man har børn sammen.

  Når man ligger alene med sin smerte og vrede og reflekterer over situationen, så må man finde måder, hvor man kan håndtere sine følelser og lade fornuften råde.
  Måske skal man kun ses i korte øjeblikke. Måske skal man selv vælge tidspunktet, hvor man mødes, således man altid er i “zen” inden.
  Måske skal man lære at tælle til 10. Etc.

  For mig er de 2 vigtigste redskaber:
  1). en reelt erkendelse om atr forholdet og kærligheden er væk, hvorfor man skal videre i livet.
  2). Ovenstående forholdsregler m.fl.

  Det er på ingen måde nemt, men hvis det på nogen måde kan tænkes at påvirke samarbejdet omkring børn, så er der ingen undskyldning. Her må de voksne være netop det – voksne.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.