Skal jeg gå?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11223
  SanneM
  Deltager

  Ikke fordi min kæreste er en dårlig kæreste, men fordi jeg selv er.
  Hvor skal jeg næsten starte. Jeg har været sammen med min kæreste i 2år og vi elsker hinanden. Men efter allerede et halvt år begyndte det at gå skævt imellem os. Jeg blev pludseligt meget usikker og jaloux. På min kærestes fortid og piger han kiggede efter. Om han virkelig elskede/var forelsket i mig. Selvfølgelig er min kæreste ikke uden fejl, i starten følte jeg mig ikke prioriteret nok(der var stadig mange fester) og han er ikke den bedste til åben kommunikation, går i baglås når der er konflikter og lukker i eller smålyver/bøjer lidt. Men jeg har bebrejdet ham alt, kaldt ham forfærdelige ting, overrreageret hel vildt, kontrolleret, kritiseret, udspurgt, tjekket og også mistet besindelsen et par gange hvor jeg har skubbet ham fysisk væk i afmagt og også “tøseslået” på hans skulder. Bagefter, ihvert tilfælde nu, kan jeg godt se at det er mig den er gal med og siger det også til ham og siger at han bare skal sige fra. Men det gør han sjældent, oftere tager han skylden på sig og får det skidt. Idag tjekker jeg langt mindre og udspørger heller ikke så meget, men iverreagerer stadig indimellem(tuder hel vildt og/eller blir rasende) også kritiserer jeg. Vil gerne være bedre og give ham selvtillid. Jeg ved jeg skal arbejde med mig selv. Er bange for at jeg har “skadet” min kæreste og at han ikke selv kan se klart når det drejer sig om mig. Selvom han siger at det er hans valg at være sammen med mig og at han er lykkelig sammen med mig. Skal jeg gå? Så han kan finde en pige der ikke har så meget at kæmpe med ig som ikke kører ham ned, men bygger ham op. Vi har aftalt terapi, så vi begge kan lære at håndtere konflikterne bedre. Jeg ved dog godt at det mest er mig der har problemer. Skal jeg gå i terapi alene? Er jeg et dårligt menneske? Nogle gange kommer der de værste ord ud af min mund og jeg siger de slemmeste ting man kan sige til en mand, såsom at han er svag, en slut eller player(mest før) da han var single eller bare kritisere ting han gør/ikke gør.

  #11228
  lillehjerte
  Deltager

  Hej sanneM. jeg tænker at du nok også skal tage terapi på egen hånd, da det lyder som om det du agerer med er vold af forskellige typer. Deraf opstår hans reaktioner som du beskriver også- han magter ikke altid at være åben overfor dig fordi du reagerer aggressivt- han magter ikke konflikterne med dig igen og igen og undviger eller siger noget usandt for at slippe. Jeg synes det er flot du ser at du selv gør noget galt- så er du kommet langt. Nu handler det bare om at du sammen med en terapeut finder hensigtsmæssige strategier og bruger dem i stedet for det du hidtil har gjort. Jeg mener ikke at man kan sige at han bare kan gå hvis han ikke kan lide det der sker. Bliver man udsat for vold kan man reagere med at være handlingslammet i fht sådanne beslutninger som at gå- måske magter han ikke din reaktion på det også eller frygter den måske ligefrem?

  #11234
  SanneM
  Deltager

  Jeg har ikke sagt at han bare ku gå. Har netop sagt at han måske ikke ser klart når det kommer til mig. Jeg overvejer selv at gå, så han kan finde sig en sød pige istedet for mig. Men han insisterer på at vi hører sammen og ikke vil have andre. Og når jeg siger at måske skal jeg gå siger han at det er hans valg om han vil være sammen med mig. Han er blevet mere konfliktsky og nervøs/bange for min reaktion, men han har også altid været konfliktsky. Men du har nok ret i at det er former for vold jeg udsætter ham for, selvom jeg håbede på et andet svar, jeg vil jo ikke skade ham og er også begyndt at fortælle ham at det ikke er hans skyld, hvis jeg overreagerer på nogle ting, når konflikten har lagt sig lidt. Han paradoksalt nok også bange for at skade mig, fordi jeg nogle gange blir så ked af det over noget han har trigget. Og selvom jeg i situationen ofte bebrejder ham fortæller jeg ham også bagefter at det gør han ikke. I de situationer accepterer han hvis jeg slår op, fordi han ikke vil have at jeg er ulykkelig.

  #11235
  SanneM
  Deltager

  Og en portion af vores konflikter har også handlet om eller eskaleret fordi han så har undviget ved at smålyve lidt eller at han bare lukker i. Og ved godt at det selvfølgelig er svært at være åben og ærlig overfor mig.

  #11245
  Aries
  Deltager

  Helt ærligt.
  Jeg er det mest ærlige menneske på jorden, tør jeg godt påstå. Jeg kan ikke lyve om noget som helst. Jeg er så ærlig at nogen anser mig som en nørd.

  Men havde jeg været din kæreste, så havde jeg altså også småløjet. Og det gør han fordi han godt ved at uanset hvad han siger vil du angribe hans svar. Vi er frie mennesker og han kender dig efterhånden ret godt, så han ved hvad du vil høre og ikke høre. med andre ord, det er dig der tvinger ham til at små lyve, fordi du ikke tåler den hele sandhed. Har han feks. været en ½ time for lang tid hos en ven, vil han lyve om at bussen var forsinket, fordi han ved han får skideballe uanset hvad han siger, blot fordi han blev væk lidt længere tid end aftalt. Du kan bedre tåle at bussen var forsinket, end du kan tåle at høre hans sandhed om at han bare blev lidt længere hos vennen. Kan du se pointen?. Det er dig der gør ham til løgner.

  I øvrigt skal du være meget lykkelig for at han stadig er hos dig!

  Aries

  #11249
  SanneM
  Deltager

  Ja, jeg ved at jeg er heldig og jeg ved også at det er og har været ekstra svært for ham at være ærlig når jeg har reageret voldsomt før. Jeg forsøger at arbejde med mine tankermønstre og tankemønstre. Jeg har meget svært ved overhovedet at være i mig selv de dage her, efter jeg har indset hvor urimelig jeg har været og hvor skadende min adfærd har været. Jeg søger også efter psykologer og fortæller min kæreste hvor urimelig jeg har været og minder ham om at det ikke har været hans skyld og siger selvfølgelig dybfølt undskyld.

  #11250
  SanneM
  Deltager

  Tankemønstre og handlemønstre sku der stå.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.