Skal jeg fortsætte forholdet?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 72 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #17789
  Mille123
  Deltager

  Hej

  Jeg står i en situation, som jeg ikke kan vurdere hvordan jeg skal håndtere. Derfor håber jeg, at I kan hjælpe mig!

  Jeg er en kvinde på 23 år, som for tre måneder siden mødte en sød fyr i byen. Der var god kemi og vi endte med kysse og efterfølgende tage hjem til mig og have sex (hvilket jeg en smule har fortrudt siden). Siden vi mødte hinanden, har vi set hinanden et par gange om ugen. Som regel spiser vi hos en af os og sover efterfølgende sammen.

  Da ferien efter 2,5 måned nærmede sig og vi begge skulle hjem til vores forældre, foreslog han, at vi kunne ses hos mine forældre. Dette opfattede jeg som et tegn på, at han gerne ville have, at forholdet mellem os skulle være mere seriøst. I ferien deltog han i en stor familiefødselsdag i min familie og jeg mødte også hans forældre.

  Mit problem er, at jeg pga. forskelligartede tegn fra ham omkring forholdet, er blevet i tvivl om, hvordan jeg agere og forholde mig til det hele.

  Siden vi mødte hinanden, har han talt rigtig meget om alle sine veninder og piger generelt. Han fortæller ofte hvor kønne og søde de er, og ofte skal jeg se billeder af dem. Jeg plejer ikke at opfatte mig selv som en jealous type, men eftersom jeg aldrig har fået et kompliment fra ham eller en bekræftelse i at han godt kan lide mig, bliver jeg ked af det og får en mindreværdsfølelse når han nævner disse piger. Jeg kommer til at tænke på, om han bare er sammen med mig, fordi det er hyggeligt at have en at ses med, og ikke fordi, at han virkelig vil mig.
  Herudover er han virkelig langsom til at svare på mine beskeder, og skriver kun ca. hver anden dag praktiske beskeder omkring hvornår vi skal mødes.
  På den anden side, var det ham der foreslog, at vi skulle hjem til hinandens forældre.

  For nylig havde jeg en snak med ham, hvor jeg nævnte, at jeg ikke kunne læse ham, og at jeg ikke vidste hvor han ville hen med forholdet. Her sagde han, at han ikke ville kalde os kærester, men at han rigtig godt kunne lide mig og gerne ville fortsætte med at ses, og se hvad det kunne føre til. Herudover sagde han, at han i de meget korte forhold han har haft, har været meget forelsket i starten, men også har mistet interessen hurtigt. Derfor har han forsøgt at holde sine følelser lidt på afstand ved mig.

  Mit dilemma er, hvordan jeg nu skal agere i forhold til ham. Jeg er meget glad for ham, og vi er enige om, at vi har det rigtig sjovt sammen, men jeg vil have, at han skal behandle mig med mere respekt og derudover ikke miste interessen for mig. Vil det være en god idé, at være lidt mere distanceret overfor ham og ikke skrive til ham og svare på hans beskeder for hurtigt? Og vil det være muligt at ændre på hans, ind imellem, lidt respektløse måde at være på overfor mig? Burde jeg, ud fra hans handlen, afslutte forholdet?

  Mvh. Mille

  #17791
  Zoe2
  Deltager

  Som du beskriver det, har I et udmærket bolleforhold. Dog burde han sætte noget mere pris på dig.
  Det virker ikke til, at du er forelsket i ham.
  Så det kommer an på hvad du vil?

  #17792
  lillehjerte
  Deltager

  Det kommer aldrig til at udvikle sig til en ligeværdig sund relation når du allerede har fået de udmeldinger du har og hvor du skal undertrykke dig selv i fht at det kan fungere mellem jer. Hvis du allerede nu oplever det som respektløst, så skal du gøre dig selv den tjeneste at trække dig ud af relationen nu. Du bør hellere gå efter at finde det med en der har det på samme måde som dig.

  #17793
  Mille123
  Deltager

  Nej, jeg er ikke forelsket i ham, men jeg holder meget af ham og er blevet meget glad for ham med tiden. Egentlig vil jeg rigtig gerne fortsætte forholdet, da vi virkelig har det dejligt sammen, når vi endelig er sammen. Generelt er han ikke respektløs i hans opførsel overfor mig. Det er blot hans meget langsomme svar på mine sms’er og hans måde at tale meget positivt om andre piger, som jeg finder respektløst. Jeg har overvejet, om han prøver at gøre mig jealous?

  Jeg kan sagtens se hvad du mener lillehjerte! Jeg bekymrer mig også om, hvorvidt hans omførsel nogensinde vil ændres, samt at jeg med tiden måske vil få et lavere selvværd af at være sammen med ham. På det grundlag, overvejer jeg også at afslutte forholdet.

  Såvidt jeg vælger at fortsætte forholdet lidt endnu, hvordan kan jeg så forsøge at påvirke ham til at behandle mig med mere respekt? Jeg vil helst ikke sige det direkte til ham, da jeg frygter, at det ikke vil bære noget godt ned sig så direkte at forsøge at ændre på hans adfærd. Hvordan kan jeg sætte mig selv mere i respekt?

  #17798
  Go Happy
  Deltager

  Jeg forstår dig godt, både din usikkerhed og din lyst til at fortsætte.

  Helt enkelt, så behandler andre en, som man tillader. Du får ikke noget ud af, at bede ham ændre sig – det skal komme af sig selv. Men for at beskytte dig, så må du sætte nogle grænser, hvor du ikke føler dig taget for givet, og hvor du ikke føler dig respektløst behandlet.

  Og hvordan gør man så det? Næste gang han taler om andre kvinder, så spørg ham hvordan det kan være, at han aldrig giver dig et kompliment. Hvis han foreslår, at I møder familie og venner, så sig at det vil du rigtig gerne, men at du er sådan indrettet, at du ikke har lyst til det, før der er tale om en kæreste du præsenterer. Fortæl ham hvad der gør dig glad, ikke hvad han gør forkert 🙂

  Mange mænd har ikke behov for smalltalk på sms, og skriver af praktiske årsager. Det er ikke mangel på respekt, men måske har du brug for en mand, der har lyst til at skrive mere? Skriver du selv til ham? Vi får det vi giver, så start med at give det du selv ønsker og forventer.

  For at det ikke kun handler om at spise og sove sammen, så foreslå nogle ting I kan lave sammen, hvor I kommer ud. Næste gang har skriver for at aftale noget, så sig at du glæder dig til at se ham, men trænger til at komme lidt ud, så hvad siger han til en tur i biografen eller en sjov oplevelse.

  Du sætter selv niveauet han skal investere, for at ses med dig. Det er ikke sikkert, at han har lyst til mere, men så bliver du afklaret. Samtidig opnår du, at du sætter dig selv i respekt, og at du ikke føler dig taget for givet.

  Måske når du frem til, at du slet ikke gider være kæreste med en mand, hvor det skal være så kompliceret, eller hvor du skal lægge bånd på dig selv, for at få en reaktion fra ham. Jeg tror hurtigt du vil blive afklaret 🙂

  #17799
  Zoe2
  Deltager

  Hvad er det egentligt du vil?
  Du elsker ham ikke, men vil gerne være kærester? I min optik er man kun kalde sig kærester, hvis det er baseret på gensidig kærlighed.
  Du vil bare gerne kunne styre manden bedre i det her bolleforhold. Kan du tillade dig at kræve det?

  #17800
  Mille123
  Deltager

  Tak for svar Go Happy! Jeg kan godt se, hvad du mener. Jeg tror generelt, at jeg har en tendens til at være lidt for sød og acceptere ting der foregår uden at sætte mig selv i respekt. Det vil jeg forsøge at ændre på!
  Nej, jeg skriver ikke så ofte til ham (måske lidt oftere end han skriver til mig), men til gengæld svarer jeg på hans sms’er, når jeg modtager dem. Det er egentlig ikke fordi, at jeg har behov for at skrive meget, jeg undrer mig blot over, at han, i og med, at han udtrykker, at han er glad for mig og gerne vil se om forholdet kan udvikle sig, ikke prioriterer at besvare mine beskeder, når han modtager dem (Jeg ved, at han hele tiden har sin telefon på sig). Grunden til, at jeg ikke skriver mere til ham er, at jeg ikke vil virke for ivrig, samt at jeg gerne vil have ham til at føle, at han også har et ansvar for at tage kontakt til mig, hvis forholdet skal udvikle sig.

  Zoe2: I min optik behøver man ikke at være vildt forelskede for starten, for på sigt at kunne få et velfungerende forhold op at køre. Jeg har før oplevet ikke at være forelsket fra starten, men at komme til at elske og holde meget af en fyr med tiden. For mig behøver det at elske og det at være forelsket ikke nødvendigvis at gå hånd i hånd.
  Jeg føler ikke, at jeg forsøger at styre ham, men blot at vide, hvor han vil hen med det hele. Hvis han ikke havde foreslået at møde hele min familie, ville jeg nok ikke være der hvor jeg er nu, men i og med at det i min optik kun er noget man gør, når man er rimelig langt i et forhold, synes jeg godt, at jeg kan tillade mig, at agere som jeg gør. Derudover har han jo også selv givet udtryk for, at han gerne vil mere med forholdet. Herudover skal det lige siges, at jeg altså ikke ser vores forhold som et såkaldt “bolleforhold”, da forholdet langtfra kun drejer sig om sex.. Vi har både været på museum, i biografen og ude at spise sammen.

  #17801
  Go Happy
  Deltager

  Du skal have ændret den følelse af, at du ikke vil virke ivrig. Der er intet i vejen med, at du er klar til en kæreste. Og det ville være dumt ikke at forventningsafstemme med ham, om I er på vej samme sted, du skal jo ikke spilde din tid og følelser på en, der ikke vil det samme som dig 🙂

  Det kan godt være, at han ikke er klar til en officel titel som kæreste. Men er du? Hvad skal der til, for at det føles trygt og rigtigt for dig?

  En mand ved godt hvad han vil med dig efter 3 måneder. Det kan godt være, at han ønsker at tage det roligt, og at han har behov for at I holder det lidt for jer selv, indtil man er sikker på, om det holder. Men overfor dig, der skal han være klar til at forpligte sig, han skal vælge dig til, og han skal være så glad for dig, at han ikke har lyst til, at du går ud med andre.

  Det hjælper sjældent at spille kostbar. Enten forstår han ikke signalerne, eller også gider han ikke de spil – de gør de sjældent 😉

  Prøv at blive i det, og find modet frem. Sig til ham, jeg bliver mere og mere glad for dig, jeg nyder at være sammen med dig. Det gør mig lidt ked af det, hvis ikke vi er på vej mod det samme – at blive kærester. Det er fint, at vi tager det stille og roligt, men jeg har behov for, at du vælger mig til. Hvordan tænker du om os, hvordan har du lyst til det skal være?

  Hvis han ikke er klar til at kalde jer kærester endnu, så ville jeg gå – du fortjener at være sammen med en mænd, der er stolt over at være din kæreste.

  Hvis han ikke ved hvad han vil, og ikke er klar, så ville jeg sige “Det forstår jeg rigtig godt. Men jeg er sikker på, at du også forstår at jeg gerne vil være sammen med en mand, der er afklaret. Jeg synes du skal bruge noget tid for dig selv, så du finder ud af, hvad du helt præcist vil”.

  Og i den tid kontakter du ham ikke, eller ses med ham på de betingelser I har set hinanden hidtil. Du bruger i stedet tiden på at være glad for, at du ikke lader dig nøjes.

  Og han bruger sikkert tiden på enten at mærke, at han vil dig for alvor, og ikke har lyst til at undvære dig, eller det modsatte – at han ikke vil være din kæreste.

  #17803
  Mille123
  Deltager

  Ja, som det ser ud nu, er jeg klar til en kæreste. For at forholdet skal udvikle sig, ønsker jeg, at han skal værdsætte mig mere end han gør nu. Han har sagt, at han er dårlig til at udtrykke sådan nogle ting verbalt, men hvis han så blot kan vise det på en anden måde.

  De ting vi laver sammen, synes jeg er ret kæresteagtige og han har både fortalt om mig til sine venner og sin familie. Jeg kan sagtens forstå, at han gerne vil vente og se, om forholdet udvikler sig og om vi på sigt kan blive kærester, hvis han er i tvivl om, hvorvidt hans følelser for mig er stærke nok til at gå ind i et parforhold. – Men jeg tror i bund og grund, at han har rigtig svært ved at binde sig. Han har et stort behov for frihed, og jeg mistænker, at han ikke kan lide tanken om at få sat et kæreste-prædikat på sig, idet der i så fald er lukket for andre piger. Han siger, at det lige nu er mig, som han vil være sammen med og at han pt. ikke ønsker at være sammen med andre, men jeg mistænker, at han alligevel gerne vil være åben, hvis på et tidspunkt skulle dukke en pige op, som han hellere vil være sammen med.

  Det skal også lige siges, at det altid har været ham, der har foreslået at lave ting som at gå i biografen og ud at spise. Han udtrykker også, at han godt kunne tænke sig, at vi får flere oplevelser sammen. – Så ud fra det, virker det som om, at han gerne gøre noget for at forholdet udvikler sig.

  Tak for rådene Go Happy! Det vil jeg helt sikkert tage op til overvejelse 🙂

  #17805
  sascha
  Deltager

  Kunne det tænkes at sådan en mand gerne vil se, hvem du er i virkeligheden, før han sætter titel på? For I er jo kærester af gavn – blot ikke af navn. Jeg har hørt mænd joke med at prinsessen forvandler sig til en heks, når ringen er sat på fingeren. Og jeg tænker at en del mænd – kloge af erfaring – gerne vil se “The Real you” og ikke kun den nybadede, lækre, søde givende veninde de dater, før de kan sige højt i sig selv “jeg elsker DIG”. Og det burde vi sådan set alle sammen tage ved lære af. Forelskelse er en illusion. Og det går over. Med statsgaranti. Først herefter kan man ærligt sige “ja” til et menneske på godt og ondt. Så hvorfor læner du dig ikke bare tilbage og ser om forelskelsen bliver til kærlighed eller forsvinder op i luften som en diffus drøm? Martin skriver et sted at 80% af alle forelskelser ikke skulle ha først til mere, men at alt for mange ser jeg fanget i villa, Volvo og vovse når virkeligheden rammer, fordi de ikke ventede. Dem med brudte ægteskaber og brudte forhold med børn bag sig er måske bare blevet klogere.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 72 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.