Når eksmanden rumsterer igen efter mange år

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2946
  Chili
  Deltager

  Jeg mødte min eks (far til mit barn) for 20 år siden.
  Det var den helt store kærlighed fra begge sider.
  Vi blev gift… var sammen i 11 år, men blev skilt grundet utroskab (fra hans side)
  Jeg var knust i mange måneder, efter jeg gik fra ham for 9 år siden, og efter at have været gennem alle faser af sorg, vrede osv. lagde jeg låg på permanent… troede jeg!

  Jeg har haft kærester siden, men jeg er kommet til at såre dem alle, fordi jeg efter et stykke tid, har mistet “gnisten”, uden at kunne sætte ord på hvorfor…

  Jeg fik en “øjenåbner” for kort tid siden… Det er svært at forklare, hvordan den opstod.

  Men i hvert fald, gik det pludselig op for mig, at jeg stadig elsker min eks.
  De fleste vil nok tænke, at det er meget underligt…
  Det tænker jeg også selv, men på den anden side, hvis han havde været udstationeret i 9 år, ville jeg stadig have elsket ham, den dag han kom tilbage.

  For bare 5 år siden, ville jeg have følt det som et nederlag, at fortælle ham det.
  Sådan føler jeg det ikke længere, vi har kun ét liv.

  Jeg har fortalt ham, at jeg stadig/og altid vil elske ham, men at det er en god kærlighed… at det er en kærlighed, som ønsker at han skal være glad, og en kærlighed som ønsker ham alt godt.
  Fuldkommen uselvisk… tidligere var det med en masse vrede indblandet, men jeg tror jeg er kommet til denne erkendelse, fordi jeg i hjertet har tilgivet ham.

  Han har reageret på min udmelding, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal tackle hans respons.

  Han har en ny kæreste, som han har været sammen med i 5 år.
  Børnene fortæller, at han aldrig er rigtig glad, og han fortæller mig, at han og kæresten ikke har haft det super fedt i lang tid, og at et brud ligger nært for…
  Men jeg kan ikke finde ud af, om han virkelig mener det.
  Min intuition siger mig, at han elsker hende.

  Vi (han og jeg) er mødtes for nylig, en enkelt gang til en snak, kun ham og mig, men jeg forstår ikke hans ud-meldinger.

  Inden mødet, sendte han mig sms’er, som antydede, at han gerne ville sex.
  “Ok, siger vi så fredag? Giver du morgen….. “?

  Da jeg svarede “hvad”?, fik jeg besked tilbage: “The selvfølgelig ;)”

  Vi mødtes, og fik talt en del ting igennem… (uden sex) han havde mest brug for at tale om frustrationer omkring sit nuværende forhold. Vi gav hinanden et knus til afsked.

  Efterfølgende har han skrevet en del sms’er til mig… men jeg kan ikke finde hoved eller hale i, hvordan jeg skal tolke dem.

  Det virker mest, som om, han bare kunne tænke sig sex, men jeg håber jo et eller andet sted, at det dækker over noget dybere, som han bare ikke kan give udtryk for.

  Hans beskeder:
  Jeg tror stadig, at vi begge har en plads hos hinanden.
  Det vil nok altid føles naturligt, og lysten vil nok altid være der… kan ikke sige mig fri for, at jeg havde lyst til at hoppe under dynen da vi mødtes.

  Efterfølgende er der kommet et par beskeder, men udelukkende af seksuel karakter.

  Skal jeg hoppe under dynen med ham???

  #2949
  Rosmarin
  Deltager

  Det kommer jo an på hvad du vil med ham? For 9 år siden var han dig utro, nu er han på vej til at være sin kæreste utro med dig. Ikke fede odds hvis du vil have et forhold til ham, der ikke kun har med sex at gøre. Mænd kan sige mange søde ting for at komme under dynen. 🙂

  #2952

  Hej Chili

  Det er jo tydeligt, at du har lyst til ham også. Så må jeg ikke kontraspørge: Hvad holder dog tilbage? Mon ikke det er angsten for at komme op at køre for at opdage, at han ikke rigtig er parat på samme måde, som du er parat?

  Jeg er en stor tilhænger af, at man følger sin lyst. Men derfor behøver man jo ikke slå hjernen fra. Hvis du vil have hele ham på længere sigt, skal du ikke kravle under nogen dyne, før han er skilt og har boet en måned i egen bolig.

  Men det forhindrer dig jo ikke i at lokke med teboller på sengen til foråret.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #2962
  Chili
  Deltager

  Tak for svar.

  I har begge ret… jeg ønsker selvfølgelig mere/andet end bare sex, og der er 2 ting som holder mig tilbage.

  1. Jeg er bange for at risikere at forelske mig i ham igen.
  Det kunne meget vel ske, hvis jeg åbner op og kommer tæt på ham lidenskabeligt, og det ville være grusomt, hvis han ikke er parat på samme måde som jeg.
  Vi har fælles barn, så jeg kan ikke “bare” lukke døren og aldrig se ham igen, hvis det skulle komme til at gøre ondt.
  Jeg er nødt til at tænke på, at jeg har en livslang “connection” til denne mand qua vores barn, og vores forældre-samarbejde er solidt og godt.
  2. Jeg har ikke lyst til at ligge og rode rundt med ham, som del i utroskab.

  Det sidste har jeg på ingen måder tænkt mig, jeg ville klart vente, til han ikke er sammen med sin nuværende kæreste, men jeg havde nu ikke tænkt at han skulle have boet alene en måned 🙂 ? Hvorfor, Martin?

  Jeg kan godt regne ud, at du sikkert vil svare noget i stil med, at han skal “finde sine fødder” først.
  Men er det ikke ofte sådan, at det er nemmest for mænd at komme i kontakt med/opdage deres kærlige følelser gennem sex?

  #2969
  Salamina
  Deltager

  Hvis du er bange for, at risikere at forelske dig i ham igen fordi du kommer tæt på ham lidenskabeligt, så er det jo netop derfor du ikke skal kaste dig under nogen dyner med ham førend han har fundet sine fødder.

  Nu har du så ganske vist en teori om, at mænd nemmest kommer i kontakt med deres kærlige følelser gennem sex, og det er da en udmærket og muligvis også sand teori for en del mænd men i praksis lyder det helt skørt, at det skulle gøre den store forskel, når I har været både gift i 11 år førhen og tilmed har et barn sammen, synes jeg.

  Jeg tror nok, jeg lige ville se tiden lidt mere an, især fordi hans sms’er til dig udelukkende har været af seksuel karakter, som du skriver. Plus der er du jo slet ikke på linje med ham, du vil noget andet og mere end sex. Jeg tror nok jeg ville læne mig tilbage og nøjes med, at være afventende.

  Han render jo ingen steder længere væk end at du fortsat har kontakt, som sagerne står nu, hvor I har et udmærket samarbejde omkring jeres fælles barn.

  Jeg synes han lyder lidt Charlatan-agtig med hans the på sengen der osv… men well.

  #3021
  Kirstine
  Deltager

  Jeg vil også råde dig til at vente, hvis du vil have andet end sex med ham. Vil han have dig, betyder det ikke noget for ham at vente, og omvendt vil han have sin kæreste, ændres det ikke af, at du har sex med ham.

  Du skriver selv, at din intuition er, at han elsker sin kæreste. Derfor er det måske en god ide at afvente og se, hvorvidt de nu også går fra hinanden. Der kan ske meget i forbindelse med et brud, også at man finder ud af, bruddet ikke skulle være alligevel. Derfor, hvis I skal have en chance er det vel vigtigt at din eks finder ud af, hvem han har følelser for og får fred til at mærke efter.

  Jeg er også generelt tilhænger af, man følger sin lyst, men somme tider er man nødt til at tænke over konsekvenserne ved at gøre det. Det havde været mere lige til, hvis bare du var ude efter sex og ikke forventede mere, så ville I måske begge få en god oplevelse. Men det scenarie, du beskriver lyder til at være en del mere kompliceret og jeg kan sagtens se dig blive såret. Det er selvfølgelig op til dig at vurdere, om du er villig til at tage det med, men tænk over det.

  #3022
  Kirstine
  Deltager

  Lige nu fisker du lidt i røret vande ved at være hans fortrolige.

  Hans forhold kører øjensynligt på pumperne. Når det gør det, er man i underskud. Og her kommer du og fortæller ham, at du elsker ham og gerne vil det hele. Sød, kritiserer ikke, forlanger intet, meget uselvisk, hvordan kan han andet end at tage imod med åbne arme?
  Det er da smigrende, lige den bekræftelse, man har brug for at høre og måske har trængt til at høre længe. Hvis han er færdig med kæresten og følelserne er hos dig, ja så er det lige ud ad landevejen, men han lover dig jo ikke noget og sender ikke klare meldinger. Hvordan vil du føle dig, hvis du også har sex med ham og han så efter kort tid alligevel vælger kæresten til eller måske finder en anden?

  #3025

  Hej

  Du spørger, hvorfor jeg mener, at han skal bo en måned alene først.

  Det skal han, fordi det vil bevise, om han vil dig for alvor, eller om han bare har brug for at duske dig lidt for at få lidt energi ind på kontoen.

  Ja, mænd mærker, hvad de føler for en kvinde, når de har sex. Men at en mand kan mærke, at det er skønt at have sex med end kvinde og gerne vil ses med hende igen for at have mere sex betyder jo ikke nødvendigvis, at han ønsker mere end sex med hende.

  Så, du får ikke en mand til at elske dig ved at dyrke sex med ham. Du får ham bare til at mærke, om han elsker dig og vil dig for alvor. Men det er jo ikke sikkert, at han vil være ærlig omkring, hvad han føler, hvis han ved, at det vil betyde, at du ikke vil give ham mere sex.

  Så… det er en usikker metode at give en mand sex for at tiltrække ham. Det kan nemlig have modsatte effekt.

  Held og lykke med at få hoved og hale på, hvad han egentlig vil.

  / Martin Østergaard

  #3052
  Chili
  Deltager

  Tak, hvor skriver I mange gode og kloge ting.
  Det får mig til at se situationen sådan mere oppefra og ned, og det er præcis hvad jeg havde behov for.

  Det står helt fast, at jeg ikke vil have sex med ham foreløbig, heller ikke selvom han gør alvor ud af at gå fra kæresten.

  Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har lyst til at tilbringe noget tid med ham.
  Jeg vil gerne have mulighed for at mærke efter, om dét jeg føler er mere end bare en tanke eller savn af de gode år vi havde.
  Jeg tænker selvfølgelig… Kan det virkelig lade sig gøre, kun at møde ét menneske i sit liv, som man uden at blinke vil betegne som sit “livs kærlighed”?

  De mænd, jeg har mødt i årenes løb efter skilsmissen, har alle været oprigtig gode mænd.
  Jeg har da også oplevet at få følelser, men intet måler sig med den forelskelse og kærlighed jeg lige fra første færd følte, da jeg var sammen med min eks.

  Jeg har aldrig tvivlet på, at jeg på samme måde, stadig har en stor plads i hans hjerte. Der er forskellige ting, som viser det og jeg kender hans kropssprog.

  Men hvor om alting er, så har vi jo begge også forandret os, vi er bl.a. blevet en del livserfaringer rigere, så vi skal ét eller andet sted lære hinanden at kende påny.

  Det virker som om han gerne vil have drejet emnet over på noget andet end seksuelle undertoner.
  Nu går forslagene i hvert fald mere ud på endnu en sludder, hygge og leg i sneen.

  Jeg svarer ikke på alle sms’er. Er i tænkeboks.

  #3053

  Hej

  Dem, der for alvor sætter alt i kog i en kommer ikke forbi hverken hver eller hver anden sæson, er min erfaring. Det kan sagtens ske med ti års mellemrum. Og det handler ikke kun om dem. Det handler også om, hvor “parat” man selv er.

  Fint at du går ind i at undersøge både dine og hans følelser omkring dette, så du finder ud af, om I begge er der, hvor det giver mening at ses og udvikle på jeres forhold. Det er efter min mening meget muligt, at han lige nu bruger dig, fordi det er mere trygt og givende end det, han er i. Sådan at forstå at han bruger alle sommerfuglene i luften mellem jer til at finde ud af, hvad han vil med sit liv. Og det er jo fint nok og forståeligt nok og ikke helt fjernt fra, hvor du selv er. Men de fleste kvinder vil nok ikke involvere sig i en mand for at afklare sig selv, men nærmere for at udvikle relationen til netop denne mand. Mens mange mænd nok er knap så trofaste i situationer, der er følelsesmæssigt komplicerede.

  Under alle omstændigheder … held og lykke!

  / Martin Østergaard

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.