Når ex'en/bedstevennen finder en anden…….

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #18267
  Tulippa_1970
  Deltager

  Hej,

  Min ex og jeg gik fra hinanden for 3 år siden, efter 2 års parforhold. Den væsentligste årsag til bruddet var nok vores sex-liv, hvor jeg havde mere lyst end ham, og vi var nok mere venner end elskende. Og så de udfordringer som kærligheden 40+ medfører, når der er “baggage” i form af børn, vaner osv. med i “pakken”.

  Vi har været og er hinandens bedste venner, og vi var ikke i tvivl om, at selvom vi ikke var det bedste match på kærestefronten, så var vores dybe venskab værd at kæmpe for, så det har vi gjort. Vi har været der 100% for hinanden, når livet har budt på udfordringer, og vi har været og er hinandens “livline”.

  De første 2 år efter vores brud arbejdede vi på at blive venner, MEN vi “faldt også i” fra tid til anden og havde sex – mere “i mangel af bedre” end fordi vi ikke kunne holde fingrene fra hinanden. Men set i bagspejlet så kan jeg godt se, at vi nok alligevel trods alt var en slags “pseudo-kærester”. Jeg blev “kulret”, når vi havde sex, for jeg kan ikke skille det ad – følelser og sex, og det medførte en masse “drama”, fordi gamle følelser blussede op, og jeg blev frustreret over at føle noget med hjertet og så med min hjerne vide, at jeg ikke ville have ham som kæreste, fordi det ikke dur. Så vi trak en streg i sandet og blev enige om, at det var slut med sex, så det sidste år har vi ikke haft sex, og det har været godt og sundt for mig.

  Vi har begge 2 forsøgt os på dating-markedet, men måske har vi ikke været helt “åbne” overfor at møde en ny, der er i hvert fald ikke sket noget.

  Vi har haft og har stadig en stor kærlighed (venne), omsorg og respekt for hinanden og tanken om ikke at skulle være i hinandens liv gør ondt. Vi ringer som den første til hinanden, når vi vil dele sorger og glæder, og på mange måder (bortset fra sexen) så dækker vi hos hinanden de behov for tryghed og omsorg, som man ellers får dækket hos en kæreste – nok også derfor at ingen af os er kommet videre med en ny – vi har simpelthen ikke været “sultne” nok.

  Men vi skal jo videre, og vi vil begge gerne videre og finde kærligheden igen, og min ven er nu nået dertil, hvor han aktivt dater igen. De sidste 4-5 uger har der været en “undertone” mellem os, forstået på den måde, at hvis jeg sagde noget, der kunne føres ud af en “lummer vej”, så greb han den og “kørte den derud”, så jeg har gjort meget for “at lukke det ned, men der er ingen tvivl om, at havde jeg sagt “skal vi knalde”, så havde vi gjort det.

  For nogle uger siden sagde han til mig “hvis du kunne skille sex og følelser ad, så var du den, som jeg allerhelst ville have sex med, og så har jeg ikke behov for en kæreste”. Men det kan jeg ikke, og det fungerer ikke for mig, at vi sexer og er “pseudo-kærester” – jeg vil et rigtigt forhold (men ikke med ham).

  Nu har han så været på date en 3-4 gange med en kvinde, seneste date her i weekenden, og jeg har ikke hørt fra ham siden i fredags – og det irriterer mig helt vildt, at det “bider” som det gør. For normalt er vi i kontakt flere gange om dagen enten ved at sms’e eller ringes ved, så jeg er sgu sur på ham, og sur på mig selv over, at jeg bliver smålig og “underskudsagtig” a la “han skal bare ikke tro, at jeg så står parat, når han pludselig har tid eller når HUN ikke gider ham mere” etc.

  Og det er fuldstændig åndsvagt, for selvfølgelig skal han da bare give den gas – jeg vil jo ikke have ham tilbage, for vi dur ikke som kærester, og samtidig så er jeg bare så bange for at miste min bedste ven 🙁

  Er der nogen, der har et godt råd til, hvordan jeg kommer ud af den her trælse tilstand?

  Kan man virkelig ikke være venner med en ex – er den eneste løsning at cutte ham 100% væk fra mit liv – det ville knuse ham, hvis jeg gjorde (han har ikke så mange venner og ikke så meget familie tilbage), det ved jeg – det ville også gøre mig rigtig ked af det, for han er min bedste ven.

  Hvad gør jeg?

  #18269
  Eva Marie
  Deltager

  Jeg synes det er en vanskelig situation for dig.
  Jeg mener ikke I kan være “bedste venner” så længe du er forelsket i ham.

  Jeg synes ikke det hænger helt sammen? I gik fra hinanden pga. jeres sex liv ?
  Men I har så efterfølgende sex og kan ikke holde fingrende fra hinanden…du har mere lyst end ham, men han “bruger” dig i mangel af bedre…eller ??

  Man er jo som regel bedste venner med sin kæreste? Jeg har svært ved at se hvad problemet er, andet end at du er forelsket og han ikke vil have dig, men han vil gerne sex en gang imellem.

  Har du prøvet at “fryse ham ude” – Når han nu ikke vil have dig som kæreste, jamen så må han da videre og sejle sin egen sø.

  Det lyder ikke som om I er venner…?? Ellers må du prøve at forklare det en gang til.

  #18270
  sascha
  Deltager

  Jeg læser også, at du lyver noget så gevaldigt for dig selv. Du har følelser, masser af følelser og man kan ikke være bedste ven med en, man har følelser for. End of story -,og en ny partner – både for ham og for dig – vil heller aldrig acceptere jeres konstellation, hvad jeg godt forstår.

  Der er kun en vej. Du må fortælle ham præcis hvordan du har det – og at konsekvensen af at han ikke kan gengælde er, at jeres veje må skilles – i hvert fald for en tid – og på sigt blive mere et bekendtskab.

  #18271
  lillehjerte
  Deltager

  Jeg lader lige være med at læse de andres svar inden jeg svarer. Min erfaring er at man desværre er nødt til at sige farvel til relationen, for ellers giver man ikke plads til noget nyt eller gør ihærdige nok forsøg til at få kontakt til andre eller arbejdet for at bygge relationer op med en ny. Så hvis du synes du skylder dig selv noget andet og at komme videre, er du også nødt til at slutte forbindelsen og starte et nyt kapitel. Det kan være man går alene i en rum tid, men det giver dig plads til at mærke dig selv og hvad du egentlig synes er godt for dig. For mig at læse ser det ud til at du meget klassisk som kvinde går på kompromis fordi manden ikke engagerer sig følelsesmæssigt i dig. Men kun vil dig på hans egne præmisser. Det er du altså ikke den første der render og oplever. Der er rigtig mange kvinder der kæmper med det. Jeg har i hvert fald ikke mødt en der ikke på et tidspunkt har haft det inde over.
  Du skriver at I også er gode venner, men når sex og følelser hele tiden kommer ind over bliver det for svært for dig. Jeg tror du derude kan finde mange gode mandevenner. Start et der hvor du ikke har en fysisk tiltrækning, men hvor du oplever en rigtig god og loyal mand. Måske har I en fælles interesse I kan nørde lidt med og lad ham være den du ringer til og spørger om råd og omvendt.
  Så mit råd er: giv slip og prøv noget nyt. Det er lidt angstprovokerende at hoppe ud i i starten, men kan give dig mere ro på sigt og er den bedste kærlighed du kan give dig selv. Du kan evt. også se på der er nogle i din omgangskreds som du kunne forstærke venskabet med. Og sidst men ikke mindst: han skal nok klare sig uden dig(omend det gør ondt på dig at tænke på). Han har jo dels selv et ansvar, men lyder også til at være i gang med at bruge tiden med andre. Så hvorfor byde dig selv den smerte mere?

  #18272
  Tulippa_1970
  Deltager

  Jeg er ikke forelsket i ham, og jeg vil ikke være kæreste med ham. Vi har været dér, og vi er ikke noget kæreste match, så jeg oplever ikke, at jeg lyver for mig selv.

  Vi har haft en lang periode fra hinanden uden kontakt før vi landende dér, hvor vi er nu – i vennezonen uden sex i 12 måneder.

  Tanken om at han er sammen med en anden gør mig ikke noget – det er ikke noget, at jeg ligger søvnløs over – men jeg er bange for at miste venskabet og miste ham i mit liv, for jeg holder meget af ham og han er min bedste ven – det er jeg bange for at miste. Og så bliver jeg “tøsesur”, kan jeg mærke, og det er træls.

  Vi har været igennem nogle livskriser sammen og har været hinandens livline – måske er det den tryghed, at jeg er bange for at miste.

  Hvis han spurgte i morgen, om vi skulle være kærester, så ville jeg sige nej, for det har jeg ikke lyst til, det fungerer ikke, og det er noget andet, at jeg vil.

  Når vi tidligere har haft sex, så har det for vores begges vedkommende været “i mangel af bedre” og IKKE fordi vi ikke kunne holde fingrene fra hinanden.

  Men når vi har sexet, så får jeg følelser, som så frustrerer mig, fordi jeg ikke har lyst til at være kæreste med ham – jeg kan bare ikke finde ud af at sexe uden at få følelser, derfor skal jeg nok heller ikke have en bolleven.

  Ja, det er lidt rodet – det kan jeg godt se 🙂

  Kan man ikke være venner med en ex?

  #18273
  lillehjerte
  Deltager

  det korte svar er nej, tror jeg. Især hvis der kommer andre kvinder i hans liv, som ikke synes det er trygt at vide at I har haft sex on and off.

  #18274
  Tulippa_1970
  Deltager

  Han siger, at det vil være en “deal breaker” for ham, hvis en ny kvinde modsatte sig vores venskab.

  At kvinder “kommer og går”, men at jeg er som familie, og at jeg har en plads i hans liv som intet kan true.

  Og jeg har det selv sådan, at mine venner og familie betyder alt for mig – de der kærlighedsforhold holder jo alligevel ikke i længden, skal man så droppe hele sit bagland til fordel for en kæreste, som alligevel smutter efter nogle år, og så står man der…..

  Så for mig ville det også være et no-go, hvis en kommende kæreste modsatte sig mine venskaber, som både tæller både mænd og kvinder, men dog kun én ex.

  #18275
  lillehjerte
  Deltager

  Men selvom han siger det er en deal breaker kan du ikke vide om han en dag forelsker sig så meget i en kvinde at han respekterer at hun ikke føler sig tryg ved jeres relation. Det lyder jo heller ikke til at I har helt styr på jeres relation nu eller at det er helt sundt for dig, når du jo skriver det er svært nu og når I har haft sex.

  #18276
  sascha
  Deltager

  Nej, man kan ikke være bedste ven med en X – og er det en deal breaker for ham så forbliver han single livet ud, for ingen sund og velfungerende kvinde vil/kan/skal acceptere at hendes elskede har en anden kvinde som soul mate. Det er jeg sikker på du heller ikke selv ville kunne acceptere hos din næste kæreste. Sket ikke når der har været sex on/off og nu “jalousi” selv om du helst vil kalde det noget andet.

  #18280
  Kattemor
  Deltager

  Som Sascha skrive… Nej man kan ikke være bedste venner med sin x.. Selvfølgelig kan man være på talefod og hilse på hinanden..

  Forstil dig at du havde fundet den dejligste mand som du blev meget forelsket i, og at han hver dag ville skrive sammen med sin x og måske spise hyggelige middage med – ville det være helt okay med dig..?

  Det ville overhovedet ikke være i orden for mig og jeg ville aldrig byde min kæreste det..

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.