mine følelser modsiger sig selv – why?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2305
  Den-undrende
  Deltager

  Hej med jer.
  Jeg står i et lille dilemma med mig selv og mine modsigende følelser i øjeblikket, er vildt frusteret over at de modsiger “min holdning” som jeg stort set har haft hele livet. Jeg er 22 år gammel og har denne super skønne kæreste gennem 2,6 år. Vi er ikke flyttet sammen fordi jeg synes han skulle prøve at bo selv først og det ønskede han også inderst inde. Vi ser hinanden tit men når han er på arbejde i udlandet er han væk i en længere periode, men alt er fint.. jeg ved hvor jeg har ham og jeg føler mig elsket!
  Mit dilemma er at mine følelser modsiger sig selv i forhold til at flytte sammen og generelt “FREMTIDEN”. Jeg har altid haft holdningen at man skulle bo for sig selv i 1 – 2 år og at man ikke behøver gifte sig for at erklærer sin kærlighed trods at det økonomisk er smart. Jeg har altid været bange for det og knytter mig langsomt til andre, men dem som står mig helt nært er jeg så utrolig sårbar over for og bange for at miste dem. lige pludselig en dag, for ikke har langtid siden følte jeg at jeg gerne snart vil flytte sammen med ham og jeg drømmer lige pludselig om at blive gift og at han skal fri, som han rigtig gerne vil men jeg har sagt ikke kan lade sig gøre før vi har boet sammen i et år. Jeg har modsigende følelser omkring alle disse og jeg forstår ikke hvorfor at de pludselig dukker op nu! hvorfor?
  Hvad er det som gør jeg pludselig vil det modsatte af før, det som jeg er bange for?
  Han sluger det råt når jeg hurtigt kommer til at sige noget omkring forlovelse og så spørger han for sjov for at høre mit svar, jeg svare altid måske.. ja.
  Vil det ødelægge forholdet at flytte sammen? Han siger han gerne vil bo lidt længere tid for sig selv og så vil han gerne flytte sammen med ham.. han vil gerne have jeg flytter ind hos ham, men jeg føler vi skal have noget større. 😛 Suk suk..
  jeg håber i kan hjælpe mig på disse følelser & hvorfor jeg er i sådan en konflikt med mig selv.

  mvh. Den undrende.

  #2306

  Hej Den-undrende

  Jeg gætter på, at du oplever to sider af dig selv her.

  Den ene side er meget selvstændig og uafhængig og har stærke holdninger til livet, døden og kærligheden, eller hvad man skal kalde det. Det er den officielle side af dig.

  Den anden er mere blød, sårbar, nøgen, tæt på, afhængig, sårbar og i det hele taget fuld af følelser. Det er den mere hemmelige del af dig, som ikke er så båret af fornuft og holdninger, men mere handler om følelser og indre tilstande.

  Da du er relativt ung endnu, har du ikke haft så mange kærester inde under huden. Og måske er din kæreste kommet tættere på dig, end nogen før ham. Og på en anden måde end dine forældre, søskende, veninder og andre mere eller mindre fortrolige i din absolutte nærhed.

  Derfor føler du nogle overraskende nye og dybe følelser af at have langt mere lyst til at knytte dig dybt og inderligt til ham, samtidig med at din fornuft siger: “Nej-nej-nej, slap nu lige lidt af. Vi skal køre frem efter proceduren her. Ikke noget med at springe på hovedet ud uden at vide, hvor dybt vandet er”.

  Ingen af de to versioner af dig tager fejl. Ingen har ret. De ER bare. De taler bare. De ER i øvrigt heller ikke dig eller har monopol på dig. Eller er mere rigtige, forkerte, irriterende eller gavnlige sider af dig. De er bare en del af dig. Du er langt større end disse to – i min fortolkning – sider af dig.

  I har kendt hinanden så længe, du og din kæreste, at det ikke kan ødelægge noget at flytte sammen. I kender jo hinanden ud og ind. Det mest risikable for dig er sådan set, at du lærer nye og dybere sider af dig selv at kende ved at rykke tættere på ham. For som bekendt er de mest skræmmende spøgelser dem, man har inde i sit eget hoved.

  Og hvis du for alvor gerne vil have noget større at bo i, når I flytter sammen. Og måske også noget, der er JERES og ikke HANS. Så skal du nok bare sige det. Og selvfølgelig skal det være rummeligt. Der skal jo være plads til alle dine nye følelser 🙂

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #2307
  Den-undrende
  Deltager

  Tusind tak for dit svar Martin, det beroligere mig en hulens masse 🙂
  Jeg har været så frusteret længe over at de krav jeg havde pludselig nærmest blev væltet af pinden. Jeg kan godt se hvad du mener med siderne og du har nok ret at min fornuft og følelser taler og arbejder på højtryk i øjeblikket. Hvordan kan det være at min kæreste så taler om fremtid, forlovelse og indflytning, når han er usikker på at flytte sammen nu? Det med at flytte sammen har skræmt mig så længe og det er nok de “spøgelser” indeni at jeg er bange for at finde ud af fordi de er ukendte. :b

  #2371

  Hej

  Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er dig eller ham, der er bange for at flytte sammen. Er det ikke mest dig? Og derfor har du sagt, at han første skal bo alene. I virkeligheden sagde du jo nok det for at vinde tid og håndtere din egen frygt for nærhed. Jeg tror, at du er bange for at få ham tæt på. Nok fordi du har blandede oplevelser af at have folk (dine forældre og søskende) helt tæt på og derfor frygter for gentagelse af de delvist ubehagelige ting, du har oplevet. Men det er jo kun gætteri. Jeg tror, at din usikkerhed gør ham usikker. Jeg tror, at han fornemmer, at du vil/ikke vil, og så bliver han også lidt dobbelt. Hvad tænker du, at der sker?

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.