Min veninde skuffer mig – jeg tror hun er jaloux

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #23905
  Kiddl
  Deltager

  Hej

  Jeg har en veninde som jeg har kendt i ca 15
  År. Jeg er kommet meget i hende og hendes mand hjem. De har været vant til altid at have mig for dem selv fordi jeg har været single de fleste af årene

  Jeg har nu været sammen med min nuværende kæreste i 2 år og vi er ved at renovere vores hus. Nyt køkken, gulv osv. Som jo hurtigt løber op i en større regning
  Fordi vi gerne vil have noget pænt, nyt og moderne

  Mit dilemma er ( det kommer til at lyde banalt, men det fylder meget) at det føles som om min veninde ikke er glad på mine vegne. Hun bruger mange ord og meget tid på at fortælle at hun overhovedet ikke er til nyt og moderne indretning. Det skal siges hun og hendes mand bor meget rodet. De er ikke til nyt og modernet. Tværtimod så lader de deres hus forfalde. Og fred være med det – jeg er ligeglad

  De kritiserer meget den måde jeg godt kan lide og bo på. Og det er ikke kun mig. De kritiserer også deres andre venner overfor mig med samme begrundelser.

  Og de giver lidt partnerne skylden, for at jeg ( deres andre venner) vil bo pænt, købe materialer som koster mere end de vil give osv.

  Min veninde har også lidt mellem linjerne brugt min kæreste som begrundelse for at jeg gerne vil have et nyt gulv ovenpå det eksisterende.

  Mine tanker er nu, at de har inviteret til deres søn fødselsdag og jeg har faktisk ikke rigtig lyst til at komme. Jeg føler de sidder indvendig og giver min kæreste skylden for at “jeg har forandret mig) hvilket jeg slet ikke har. Jeg har bare aldrig kritiseret deres hjem overfor dem. Jeg har været høflig og holdt min mening for mig selv

  Ville I være taget til fødselsdag hvis I havde følelsen af de var lidt falsk høflige overfor jer og jeres partner?

  #23906
  Eva Marie
  Deltager

  Jeg får røde knopper af sådan en veninde 🙂

  Jeg synes du skal hæve dig over hendes lidt indsnævret liv. Det drejer sig ikke om dig, dine prioriteter, din sans for god smag i hjemme eller din kæreste – det drejer sig udelukkende om hende. Jaloux? Ja, måske – men det er ikke på dig som person – jeg tror bare at hun ikke har det så godt i hendes forhold, liv mm. Det har ikke noget med dig at gøre – hun har nogle uløste ting i hendes liv…..

  Ta´til den fest – vær oven på – og så ignorere hendes behov for at kritiserer hvordan andre prioriterer deres liv og penge – du kan evt. næste gang hun taler negativ om en eller anden der har fået dit og dat, fortælle hende, at du ikke gider høre på det negative ævl, men meget hellere vil tale om de gode ting der sker…..

  Lad for guds skyld være med at sænke dig ned på hendes niveau.

  #23907
  Kiddl
  Deltager

  Hej Eva Maria

  Tak fordi du tog dig tid til at svare. Det sætter jeg pris på 😊

  Du har helt ret. Men grunden til jeg heller ikke føler for at tage med er at hun altid kan finde noget negativt om andres kærester. Og fordi jeg kender hende så godt så kan jeg læse hende og høre på hende, selvom hun prøver at skjule det. Og jeg har ikke specielt lyst til at være samtale emne på den måde, når hun sidder sammen med andre. Det bliver i mine øjne akavet og falsk.

  Jeg er på ingen måder konfliktsky. Men jeg ved hvis jeg først får nok så bliver det en stor vabal diskussion imellem os. Og så stopper jeg til sidst fordi det er håbløst at overbevise hende om noget som helst andet.

  #23910
  Eva Marie
  Deltager

  Jeg tror der er rigtig mange der har sådan en ven eller veninde:)
  Men venner vælger man selv og man kan godt “slå op” med en veninde.
  Jeg har i hvert fald måtte sige farvel til en del, efter min skilsmisse, til dels pga. at nogle vælger side, men også at jeg har valgt ikke at beskæftige mig med negative personer eller veninder der ikke er med til at give mig energi og selvværd. Hellere have få tætte veninder end en masse overfladiske, der ikke vil en det godt…..
  Jeg synes du skal følge dit hjerte – hvis det kræver meget energi og negative tanker at tage til den fest – så lad være! Du kommer i 1. række 🙂 Pas på dig selv.

  #23911
  lillehjerte
  Deltager

  Hvad med at spørge hende hvad der egentlig er galt? Det kan være hun ikke har kunne sætte ord på at du bruger meget tid på renovering og ny partner fremfor at prioritere at ses lidt mere? Bare en tanke? Prøv at spørge hende ad.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.