Min veninde er misundelig

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #21277
  Lea H
  Deltager

  Hej alle

  Jeg vil høre, om nogen vil hjælpe mig med, hvordan jeg skal tackle at have en misundelig veninde.

  Hun virker misundelig på, at jeg har travlt med andre venskaber, når hun selv savner veninder. Det er svært, når jeg føler, at jeg skal passe på med at fortælle om mit glade, sociale liv, fordi jeg kan se, at det gør hende ked af det. Problemet er bare, at jeg ikke har ‘overskud’ til at give hende mere, end jeg gør. Mit nye forhold gør, at jeg skal løbe stærkt for at få set mine nære veninder – og jeg er nødt til at prioritere mine andre veninder også (jeg har ikke mange, men de er tætte). Vi har snakket om det (ikke direkte om misundelsen), men det er jo svært at finde frem til en løsning på det. Jeg ser hende flere gange om måneden og har sagt til hende, at jeg altid er der for hende, og at hun aldrig mister mig.

  Men jeg er i tvivl om, om jeg skal passe mere på med at dele med hende, hvad jeg går og laver? Det føles bare så uægte, fordi vi er rigtig tætte.

  KH Lea

  #21279
  lillehjerte
  Deltager

  Kan hun ikke engagere sig i noget hvor hun selv udvider sit netværk?

  #21281
  Tintin
  Deltager

  Rigtige venner er ikke misundelige!!! Derimod glædes de ved din succes.

  #21282
  lillehjerte
  Deltager

  Det er jo nok kun fordi hun selv savner noget i sit liv. Derfor mit spørgsmål. Man kommer ingen vejne med at slå hende oven i hovedet.

  #21283
  chokoladefro
  Deltager

  Det kan være, at hun går og er lidt ked af nogle ting, der ikke fungerer i hendes liv. Det er jo ikke så nemt at være i. Du kan prøve at tænke på, at hvis du var i hendes sted. Hvad ville så hjælpe eller fungere for dig.

  #21284
  chokoladefro
  Deltager

  En anden ting er, at dit forhold måske ikke varer foreviget, så dumt at brænde sine broer ( forstået på den måde, at gode venskaber er vigtige på den lange bane og man skal værne om dem).

  #21285
  Lea H
  Deltager

  Tak for jeres svar. Jeg tror, det er sværere sagt end gjort, når man nærmer sig slutningen af sit studie, at finde nye venner. Men jeg vil prøve at snakke med hende om det 🙂

  Jeg synes da, at jeg værner om hende. Har sagt, at hun altid må ringe og ser hende en gang om ugen, hvilket er mere end jeg gør med andre veninder. Selvfølgelig vil jeg invistere i mit forhold, og det betyder rigtig meget for mig. Det betyder ikke, at jeg glemmer alle andre. Jeg har bare også andre veninder, der har brug for mig. Har brug for at leve mit eget liv, med studie, social familie, kæreste, venskaber uden at skulle føle mig tynget af dårlig samvittighed over for min veninde. For det føler jeg tit, og det stresser mig. Synes det er svært.. Håber ikke, at jeg lyder uretfærdig.

  #21286
  Eva Marie
  Deltager

  Kære Lea – Veninder er nogle der bare skal være der for en:) OG heldigvis, så er venner og veninder noget vi selv vælger, modsat familie. Du skal kun omgive dig med de mennesker der gør noget godt for dig – Hvis jeg stod i dit sted, så ville jeg tage det med et gran salt – forstået på den måde, at du ikke skal gå og spekulerer over hvad hun mener om dit og dat osv. Du skal bare blive ved med at hælde ud af alle dine glæder i livet – og kan hun ikke tåle at høre om det, jamen så er det altså ikke dit problem. Måske det kunne hjælpe at holde hende lidt på afstand i et stykke tid – dyrk de veninder der gør noget godt i dit liv. HUSK det er ikke antal af veninder der betyder noget – det er bedre at have 1-2 tætte veninder, end at have 10.

  Og det er jo tilladt at “slå op” med sin veninde https://www.alt.dk/artikler/sla-op-med-veninde

  Jeg har selv efter min skilsmisse ” slået op” med en veninde der kun kunne give mig negativ energi, sladder og spekulationer – det gad jeg simpelthen ikke bruge mit liv på:)

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.