Min udkårne har det psykisk svært

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #25494
  teatralsk30
  Deltager

  Hej…

  Jeg har i ca. 4 måneder datet en sød mand, som jeg har nu har fået en del stærke følelser for. Jeg har med tiden fundet ud af at han har en del psykiske udfordringer. Det handler primært om han mange dage om ugen er lav på energi, helst ikke vil gå udenfor og helst ikke vil se nogen på de dårlige dage. Han er i medicinsk behandling og får hjælp til det. Så langt så godt. På hans gode dage fungerer han udadtil godt, og i øvrigt passer han sit arbejde hjemmefra på alle dage. Vi taler meget om hvordan han har det, og jeg forsøger på alle måder at vise at jeg støtter ham. Vi ved hver især også en del om hinandens familieforhold. Ingen af af os har børn.

  Det startede rigtig godt på en date hvor vi snakkede, hyggede og grinede i fem timer, og jeg endte med at gå med ham hjem og knalde. Vi har efterfølgende set hinanden en gang om ugen med sex, og der er ikke gået en dag uden at vi har skrevet til hinanden. Dog mærker jeg at han svarer mere sporadisk nu, og ikke reagerer på alle mine beskeder. Mine stærke følelser for ham er kommet snigende, og fordi jeg ved at han har de udfordringer, vil jeg helst ikke presse ham for meget til at se mig. Det nærmeste jeg har givet udtryk for mine følelser var da jeg gav udtryk at jeg ville blive ked af det, hvis han knaldede andre. Jeg havde brug for at sige dette, da jeg opdagede at han stadig var aktiv og swipede på tinder 3 måneder inden i vores dating-relation.

  Da vi mødtes var jeg lige kommet ud af et krævende forhold to måneder forinden, hvilket jeg er glad for og ikke har hjertekvaler over, jeg er dog nok mærket af det. I mit tidligere forhold var jeg ulykkelig ret meget af tiden, da jeg blev skældt ud og irettesat, kritiseret flere gange om ugen – jeg mødte sjældent forståelse for mine personlige behov. Hver gang jeg forsøgte at komme ud af forholdet, overbeviste min ex-kæreste mig om at så dårligt gik det da ikke, og han jo elskede mig, Da jeg mødte ham jeg dater nu, var jeg ubevidst klar på at blive kritiseret, men jeg er aldrig blevet det. Han har altid været sød overfor mig. Og I mellemtiden har jeg fået det noget bedre.
  Jeg har til gengæld en enorm frygt for at fortælle hvad jeg føler for ham, og hvad hans reaktion vil være. Jeg har lyst til at stikke af, men jeg gør det selvfølgelig ikke.

  Jeg kan ikke gennemskue lige nu, hvad der er bedst for mig, eller hvad jeg skal stille op med mig selv. jeg føler mine følelser er indeni et fængsel hvor de ikke kan komme ud.

  #25562

  Hej

  Jeg får det indtryk, at du på to forskellige måder gør det samme i de to forhold, du beskriver.
  I forhold til din ekskæreste blev dine indvendinger og behov ikke hørt og mødt, men sweettalked og negligeret.
  I forhold til din ny ‘kæreste’ har du svært ved at være dig selv og sige, hvad du synes af frygt for at skubbe ham væk eller ødelægge noget.
  Du har det sikkert meget forskelligt med de to mænd, men måske er der noget gentagelse. At du ender med ikke at kunne være dig selv. I det første forhold overtalte du for længe dig selv til at blive. I det andet forhold prøver du at tvinge dig selv til ikke at være dig selv af hensyn til de kærlige følelser, du lige nu prioriterer at give mere plads. Men så lykkes det ikke helt alligevel, fordi noget i dig føler, at du er kommet (tilbage?) i fængsel.

  Det er ikke så ualmindeligt at have svært ved at lade fornuften råde i kærlighed.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.