Min kæreste mangler basal viden om hverdagsting!

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 12 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9428
  Blondii
  Deltager

  Hej..

  Jeg er dybt frustreret over min situation med min kæreste.
  Vi er i et forhold der indtil nu har varet et år og det er rigtig stabilt og dejligt.

  Men der er nogle ting, som går mig mere og mere på i hverdagen og som jeg simpelthen ikke kan acceptere og/eller leve med.

  Det skal siges at min kæreste og jeg begge er i midten af 20’erne. Han er 1,5 år yngre end jeg.
  Vi bor ikke sammen, men har gjort det en kort periode, da jeg var uden tag over hovedet.

  Mit problem består i, at min kæreste simpelthen mangler noget grundviden om (hvad jeg ser som) helt almindelige hverdagsting.
  Jeg vil liste nogle eksempler op:
  Personlig hygiejne:
  Min kæreste har ind i mellem gået en uge uden at gå i bad. Da jeg konfronterer ham med det, siger han, at han ikke har haft tid og han forstår ikke, at jeg synes at det er decideret ulækkert.
  Når han bader bruger han hverken sæbe eller deodorant – så som I nok kan regne ud, så lugter han altså ind i mellem ikke super lækkert. Det er ikke noget jeg har lyst til at putte mig ind til om aftenen.

  Madlavning:
  Han laver “aldrig” selv mad. På nuværende tidspunkt bor han med en roommate, som klarer deres madlavning, hvis det ikke bliver købt færdigt. Han har derfor ingen kreativitet i sine tanker omkring mad, ingen basisviden omkring hverken råvarer, madlavning eller indkøb og (for mit vedkommende) værst af alt; ingen viden om hvad der er sundt/ikke sundt. Jeg er selv meget obs på at spise rigtigt, da jeg nemt tager på og gerne vil se godt ud – den bølge er han slet ikke med på. Han støtter mig ikke ligefrem her (kommenterer heller ikke på et vægttab jeg lige har været igennem, han ignorere det bare).
  Det gør det rigtig svært, da jeg også selv hader at lave mad. Jeg har ikke lyst til at stå for madlavningen hver eneste dag resten af vores liv sammen.
  Han vil gerne lave mad, fordi jeg har forklaret ham, hvor meget det betyder for mig, at han gør det ind imellem. Men det er meget sjældent og fordi han mangler alt den basisviden, så går det galt 9-10 gange. Så serverer han enten noget vildt usundt, noget jeg ikke kan lide (SÅ kræsen er jeg heller ikke) eller noget der simpelthen er for kedeligt (hvem spiser salatblade med agurk?!)
  Han har som sagt ingen kreativitet og finder som regel først på ideer til mad i supermarkedet – Bøffer med salat er altid hans udgangspunkt…..

  Hverdagsting derudover:
  Han er på ingen måde handy – hvilket er fint nok for mig. Men simple ting som at fylde salt/afspænding på en opvaskemaskine, når man kan se, at servicet ikke bliver rent, det gør han ikke. Han ser heller ikke at servicet ikke er rent, før jeg kommenterer det.
  Han brugte i øvrigt heller ikke sæbe i håndopvask før jeg kraftigt pointerede, at det var altså nødvendigt…
  Vasketøj bliver taget når der vitterligt ikke er mere rent. Og med rent mener han selv, at en t-shirt nemt kan bæres en uges tid. (husk lige på kombien med hans hygiejne….)

  Det gør mig efterhånden træt, at han ikke har styr på den slags. Han synes selvfølgelig, at jeg er super irriterende og irettesættende, når jeg kommenterer på de ting, men i situationerne hvor jeg opdager hvad der foregår, der går jeg simpelthen i chok over hans manglende viden eller hvad det nu er.

  Han er typen der rigtig gerne vil arbejde på ting, for at vi får et bedre forhold og det er SÅ dejligt. Han er på mange måder en så skøn mand og vores personlighed klinger virkelig godt.
  Men jeg er træt. Jeg er så træt af, at skulle “opdrage” ham konstant. Det er ikke det jeg er interesseret i og jeg er generelt ikke typen der vil “lave om” på min mand. Han skal helst bare være som han er. Men alt det her bliver simpelthen for meget. Det er jo ting han bør/skal lave om på uanset hvor i verden han vil hen, så det er også en dum ting at give op på….

  #9429
  sascha
  Deltager

  Kig godt og grundigt på hans nærmeste familie, så ved du hvad du kan forvente. Det er alt sammen helt basale ting som skulle være lært helt fra barnsben. Nogle unge mænd har en periode hvor de er ulækre (jeg har selv 3 sønner) men ALDRIG når de skal ud eller være sammen med andre. Jeg tror ikke han har lært det. Så du må enten lære ham det, eller finde en anden. Og du skal nok forvente at han kun lærer det for at please dig så når alt bliver hverdag og travlhed falder han tilbage hvis han har levet sådan de sidste 25 år.

  #9435
  Blondii
  Deltager

  Jeg synes bare ikke umiddelbart, at jeg kan se samme mønster hos hans familie. Det eneste jeg umiddelbart ikke er helt pjattet med, er deres indretning – men det er jo udelukkende smag og behag og ikke noget opdragelses-agtigt.

  Det virker som om hans forældre simpelthen har udelukket alt opdragelse der omhandler disse ting.

  På andre punkter har de gjort et virkelig godt stykke arbejde. Han er et fantastisk menneske med hjertet på det rette sted.

  #9437
  sissi
  Deltager

  Hygiejnen må være i orden, og sig, at skal det være jer to, så må han til at i gang med det. Ved godt det er moragtigt, men kan han ikke finde ud af det selv, og du ikke vil droppe ham, så ser jeg da ingen anden udvej, end at få ord på.

  Mad og rengøring, det tror jeg kommer når og hvis han kommer til at bo selv – eller med dig, endnu har det ikke været nødvendig, for det gør Roommaten nok – og gør han ikke, ja – så tager han ikke det så tungt.
  Det tror jeg ikke du kan lave om, og at læse “salat med agurk” fik mit smil frem – herregud, han prøver jo både med det sunde – og at lave noget spiseligt til dig. Det kan I grine af til sølvbrylluppet – hvis I når så langt:)
  At han skal tænke på din sundhed… det syntes jeg er meget at forlange i så ung en alder, og dit vægttab betyder åbenbart ikke noget for ham, det er da et plus, at han ikke ligger sin opmærksomhed der.

  Du skriver du ikke vil lave ham om… så lad være, men pointer hygiejnen for ham:)
  Men hvis du ikke kan se bort fra alle disse små ting, i mine øjne (bortset fra hygiejnen), så tror jeg ikke I vedbliver at være et par. For så vil han få følelsen af, aldrig at være god nok til dig.

  #9440
  Blondii
  Deltager

  Sissi:
  For mig betyder den sunde mad rigtig meget 🙂 Det kan godt være, at det er et “stort” krav fra min side, men det holder jeg fast i. Jeg vil ikke gå på kompromis med min sundhed – om han interesserer sig for den eller ej. Og jeg synes egentlig ikke det er for meget at forlange. Jeg lavede gerne mad der levede op til hans krav, hvis han havde nogle særlige hensyn der skulle tages.
  Igen; Jeg har ikke tænkt mig, at skulle være den der handler ind og laver mad resten af vores liv 🙂
  Jeg ved ikke om det er muligt, at stille sådan et krav, men det er et krav jeg har – og når jeg har snakket med ham, mener han at det fint er et krav han kan leve op til. Det har han bare ikke bevist endnu.

  Jeg kan godt se hvad du mener med, at han aldrig vil føle at han bliver god nok til mig. Det er netop det jeg smadder gerne vil undgå i alt det her. Men hvordan kan man pointere at der er “så meget” galt og stadig vedholde at han er god nok?

  #9441
  sissi
  Deltager

  Ved at vise ham det – og der mener jeg, at du viser når du laver mad (igen og igen måske)hvad man kan trylle med.
  Ja, jeg syntes det er et stort krav på nuværende tidspunkt, når I ikke bor sammen.
  Du kan ikke “forlange” noget af et andet menneske, du kan opfordre til.

  Jeg syntes ikke du skal se 100 år fremad, og tage sorgerne på forskud mht. madlavning og at handle ind.

  Jeg tænker, hvis det du nævner her, er dine krav og de er ufravigelige – i hvert fald så længe I ikke bor sammen, så skal du slippe ham.

  Husk, at I er to forskellige mennesker, og hvad du gerne gør – er ikke naturligt for ham, han har så sikkert nogle helt andre elskelige sider.

  #9442
  Tintin
  Deltager

  @Blondii

  Det er min opfattelse at man/du kun får et lykkeligt forhold, hvis du er kender dig selv, og ved hvad der er vigtigt for dig i livet. Herunder karaktertræt mm. ved en mulig fremtidig kæreste.

  For mig gælder det, at der er nogle helt basale ting, som jeg ikke gider at bruge tid på. Utroskab og løgn er f.eks. ikke acceptabelt. Jeg gider end ikke artikulere dette. Bliver jeg spurgt, svare jeg naturligvist. Men for mig er der selvindlysende, hvis man ønsker et seriøst forhold.
  På det lavpraktiske plan er der ligeledes en række selv følger. Personlig hygiejne. Oprydning efter sig selv. Et ønske om at deltage i det huslige arbejde.

  På mig lyder han som en stor forkælet baby. Et rigtigt ulækkert møgsvin.
  Han er kan vel betegnes som en sinke, der er 5 år bagefter udviklingen, og uden udsigt til at det ændre sig. Han har dumpet sin 18 års fødeselsdagsprøve, år efter år …… Han må se at blive voksen hurtigt, for ingen normal kvinde finder det andet sexet (antager jeg).

  Blondii med mindre du er hans mor, så skal du ikke opdrage på ham. Du kan nævne hvordan du ønsker at leve. Sker der ikke øjeblikkelig og varige ændringer på disse helt selvfølgelige ting, så skal du skride. Måske lære han der aldrig, men hvis han ikke lære det når du siger det, så kan du ikke bruge det til noget.

  For ser du! Der er ikke tale om raktevidenskab. En hver person kan lære at personlig hygiejne etc. Derimod er der tale om vilje og personlighed/karakter.
  Mangler viljen så ønsker han ikke jeres forhold nok.
  ER det en uløselig del af hans karakter, så passer I bare ikke sammen, hvis du ikke kan leve med dette resten af dit liv.

  Altså ultimativ handler det ikke om ham. Det handler om hvordan han får dig til at føle!!!! Er du glad, sexet og får ny energi af at være sammen med ham eller … Det er ikke det man læser i din tråd.

  Blondii huske på, at verden er fuld af mænd. Forskellige hårfarver, drøjder, farver, personligheder etc. Der er noget til enhver smag. Det er din ansvar at du ikke bruger din tid på et fyr som ikke gir’ dig den lykke, som du fortjener.

  #9443
  Tintin
  Deltager

  @Blondii

  Annonce på dating.dk

  “Mand søges. Godt menneske, som kan finde ud af at vaske sig selv, lave mad og rydde op efter sig selv”

  Tjaaaa. Det kan sku’ ikke være svært at finde, så hvorfor spilde din tid, på en fyr som ikke ønsker at blive voksen? Kommer han ikke ind i kampen, og bliver sin alder, så er du smuttet. Med mindre du er til babysex, og han tænder på sin mor, så er det da ikke et fedt forhold.

  #9444
  Tintin
  Deltager

  Sagt med et smil 🙂

  #9445
  Tintin
  Deltager

  PS!

  Blondii.

  Var jeg dig, ville ikke bruge meget tid på at analysere hans familie etc. De ting vi taler om her, burde være selvevidente. Er der en dårlig familietradition, så er der her tale om simple ting, som han hurtigt kan ændre. Vaner kan indlæres på få uger. Dette er en vane og banal sund fornuft.

  Det bliver også nævnt, at der forhold, at han bor alene betyder, at du ikke kan tillade dig at rette på ham. Jeg mener grundlæggende, man man skal afholde at rette på folk uanset om der bor alene eller, om man bor sammen. Men man kan redegøre for, hvor nogle ting er vigtige for dig.
  Er han en umoden sjuskerøv hos kammeraten, så er han se også hvis i flytter sammen etc. Var det mig, så vil jeg notere mig disse ting – uanset hvor han bor. Det er hvem han er. Er han ildelugtende så gider man da ikke sove sammen – uanset hvor han bor!

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.