Mand med veninder

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #7671
  Mr Dday
  Deltager

  Jeg er en mand på 55 som blev skilt for 7 år siden. I mellemtiden har jeg haft et par kærester. Den seneste elsker jeg meget højt, blot er der et punkt hun har svært ved: At jeg har 3-4 veninder (ikke kærester) som jeg gerne vil bevare en vis kontakt med. De andre kærester jeg har haft kunne godt acceptere det og havde selv mandevenner. Er det dumt af mig at holde fast ved mine veninder, når jeg elsker min kæreste så højt ? Der er KUN tale om venskab med kvinderne, og jeg vil helst være helt åben om det over for min kæreste. Hun må også gerne møde dem.
  Eller skal jeg droppe veninderne for at vise min kæreste respekt ?

  #7676
  Askelade
  Deltager

  Hej…
  Du skal holde fast i dine relationer uanset om det er venner el veninder. Du skal ikke lade dig begrænse af din kærestes følelser (de er hendes..), men du kan forsøge at hjælpe hende med hendes følelser – anerkende dem. Du kan måske hjælpe hende rigtig godt ved at vise dine relationer frem for din kæreste, så hun bliver tryg ved dem og selv kan se, hvad de hver især indeholder. Og så hun netop kan se, at der ikke er følelser involveret. Ikke er en hemmelig forelskelse gemt fra dig til en af dem. Måske hun selv har mandevenner, der ikke kunne få hende som kæreste men måtte nøjes med hendes venskab – og som derfor afstedkommer, at hun tænker, at du m have været forelsket i pigeveninderne fra start. Hvem ved.
  Held og lykke med det:)

  #7677
  lillehjerte
  Deltager

  Enig med askelade. Tal med din kæreste og spørg hende hvad det er hun er bange for. Måske kan hun være bange for om du deler intime emner I to har med dine veninder???
  Har hun oplevet utroskab, så flytter nissen ofte med og ligger i baghovedet hele tiden.

  Det kan være en god ide at hun lærer dem godt at kende.

  #7681
  Askelade
  Deltager

  @lillehjerte:
  bonusspm: Vil der være noget forkert i at man deler intime ting i sit forhold med venner/veninder? Jeg tænker her at jeg selv har diskuteret med min kæreste om det er ok at dele problemer i forholdet med veninder – bare vi begge selv har diskuteret det først med hinanden. Min kæreste tænker at det er fint at diskutere, for så bliver billedet mere nuanceret, men jeg har tænkt at en loyalitet gik fløjten. Men når man nu har nære kloge venner/veninder, behøver man så at opsøge en ekstern parterapeut/psykolog for at f en second opinion på svære følelser i parforholdet? Som mine kæreste siger: ellres sidder han jo bare og snakker om sol og vind med sine venner, når han mødes med dem…og det overfladiske gider han ikke. Nok en drejning af denne tråd, men det kunne som du selv skriver også være en sådan jalouxi, der ligger til grund for trådstarters problem. Og hvordan håndteres i så fald dette step 2: Bevar som mand relationen med veninderne, men hvad er så ok at relationen indeholder?!

  #7706
  sissi
  Deltager

  Hvor længe har du kendt din nuværende veninde – og de 4 andre, på hvilket niveau, er I venner?

  Selvfølgelig skal man have venner/veninder – men jeg tror også jeg ville kunne mærke det i min mave, hvis min kæreste mødtes med 3-4 ekskærester. Især hvis ikke forholdet er fastforankret endnu, så ville en lille nisse sidde og spørge ” Ahr… er det nu helt slut – hvem sluttede med hvem og hvorfor “. Det er ikke fordi hun ikke under dig de veninder – men da fordi hun ikke er helt sikker på, at det er hende du vil med hud og hår. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i – rummelig eller ej:)

  #7811
  happysurfer
  Deltager

  Hej mand med veninder 🙂

  Jeg ville ikke acceptere omgangen med veninder, hvis det er tidligere kæreste og vedkommende ikke er i et fast hold.

  Hvis jeg var dig, så ville jeg vende bøtten og tænke, hvad jeg selv kunne acceptere. Den lille øvelse er ikke så tosset 😉 kommer du frem til at du sagtens ville kunne acceptere at din kæreste så evt. tidl. kærester, ja, men så er der måske en forskellighed i jeres måde at anskue det på. Og det er ikke uvæsentligt. Er min personlige erfaring.

  Hvad går de af dig ved at droppe veninderne. Det skal du selvfølgelig kigge nærmere på!

  #7848
  Sanne2
  Deltager

  Min erfaring er at man opfanger både mandlige og kvindelige relationer i en single periode. Det er naturligt ..man møde også andre singler , hvor man deler single livets erfaringer og kæreste opstarts udfordringer.
  Min erfaring er at disse relationer er en slags erstatning for et rigtigt dybt forhold og når det ” rigtige” forhold opstår, så ændrer behovet sig for disse relationer.
  Ikke derned ensbetydende at man skal stoppe dem, gøre et drama ud af det…men det er DIG der skal lade veninderne overgå til en mere light udgave ,for måske senere at det løber ud i sandet..agtigt..
  Hvis og når man tager noget nyt ind i sit liv, så skal der oftest gøres plads til det nye… noget skal ud / ændres / ny vurderes.. og det er DIT ansvar… egentlig tarveligt at din kæreste behøver at udtrykke at hun ikke er tryg ved dine relationer / eller bryder sig om det..
  DU skal helst være obs på hende og dig… og handle ud fra at hun utryg ved det.. eksker du hende..så kan jeg ikke se at du behøver en second opinion… så må du vælge kæreste eller veninder…
  Vi ser nok forskelligt på sådan en situation, men jeg bar også haft mandlige gode nære venner i min single perioder og perioder med skiftende kærester…
  Men da jeg kom ind i et fast, nært, trygt og langvarigt forhold, ja så kom fokus tilbage på familie ting, fælles ting, ting med vores voksne børn, ene tid iøvrigt, job, praktisk osv… behovet ændrede sig… og fokus kom på at bygge et trygt og stabilt forhold op…
  Og sådan et skal der arbejdes på..
  Så spørg dig selv… hvor har du dit fokus ? på dig? dine veninder? din kæreste ? eller JER som par <3 … Hvis det er det sidste, så er veninderne ikke væsentlige…

  #7933
  eddieline
  Deltager

  Hej Mr Dday

  Jeg er i din kærestes situation. Temmelig præcist faktisk! 😉

  Jeg har kendt min kæreste i 8 måneder, og han har aldrig lagt skjul på, at han har lige mange pige- og drenge-venner. To af pige-vennerne er også en eks-kærester.

  Der har hele tiden været fuldstændig åbenhed omkring hans forhold til veninderne, jeg er blevet introduceret til dem, når det var naturligt, har fået lov til at læse beskeder, som han syntes var sjove eller spændende og telefonen er automatisk sat på medhør, når han har fået opkald i bilen, som skulle besvares håndfrit.

  Det, at der har været så meget åbnehed omkring hans forhold til de her søde kvinder, har gjort mig helt tryg. De er venner og jeg er hans kæreste 🙂

  Jeg synes ikke, at det er i orden at begrænse sin kæreste i, hvem han (eller hun) må omgås! Vær åben, introducer din kæreste for alle de mennesker, der betyder noget for dig (herunder veninder) og vis forståelse, hvis jalousiens grimme ansigt alligevel dukker op.

  Knus og held og lykke med kærligheden
  Eddieline

  #7937
  Tintin
  Deltager

  @Mr Dday

  Et er et meget moderne spørgsmål 🙂

  En person som Suzanne Bjerrehuus gik så vidt, som til at inviterer en masse af hendes ex’er med til hendes bryllup. Bemærk at det var ex’er, og dine veninder er alene venner.

  Filmen “Da Harry mødte Sally” rammer den anden side af mønten.

  Du er en voksen mand, og nogle af dine kvindelige venner kan være livslange venner. Den ex jeg har elsket højest, og som elskede mig lige så meget, har alene et “bekendtskab” til mig, af hensyn til hendes kæreste. Som hun siger. hun vil ikke kunne tolerere hvis det modsatte var tilfældet. Det har min fulde respekt.

  Skal din kæreste bestemme hvem dine venner er? Nej!!!!
  Er din kærestes indsigelse naturlig. Ja meget. Den rammer ind der hvor usikkerhed og jalousi bor.

  Jeg tænker, at der er 2 aspekter til dette. Dels kan hun frygte, at du skulle forelske dig i en af disse piger. Dels kan hun føle, at de optager et intimsrum som hun føler burde være hendes. F.eks. private tanker, fortrolighed, anekdoter, et smil, en hyggelig kop kaffe etc.

  Ultimativ må du naturligvis gøre op med dig selv, om hvad der er vigtigst for dig. Dine kvindelige vener eller din nye kæreste.

  Min “strategi” har aktiv været, at:
  1. Knæsætte min kvindelige venner med det samme. Så der ikke er tvivl om det de er en del af mit liv. Klare linier med det samme. Jeg føler ikke, at du skal droppe veninderne, da du med rette kan spørge, hvad det næste bliver. Din kæreste har vel også valgt dig, for det menneske du er. Herunder dine venner.
  2. Så har jeg gjort et meget stort nummer ud af at mine kærester aldrig er i tvivl om, at jeg elsker dem. F.eks. en lille ting som holde i hånd når jeg er samme med kvindelige venner. Inddrage min kæreste i samtalen etc.
  3. Jeg inddrager min kvindelige venner i min mandlige venskabskreds
  4. Jeg søger for, at mine kærester laver ting med min kvindelige vener, hvis det er naturligt, således de knytter venskaber og således hun får adgang til de “fora”. Den sidste kan være lidt svær, da venskaber er mange ting, og venner kan have behov for at tale privat, hvis en veninde f.eks. har kæresteproblemer. Omvendt så kan man jo fint droppe forbi 2 frem for 1. Eller gå i teateret 3 frem for 2.
  .
  .
  .
  10. Vigtigst så taler jeg om tingene, og forsøger at fjerne alle “sten” på isen. Så nej du skal ikek droppen dine venner, men du skal med stor respekt, fjerne alle sten 🙂

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.