Kvartlivskrise

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #22297
  musicha
  Deltager

  Jeg skriver her, for at få nogle gode råd i forhold til den situation jeg er havnet i – min kæreste efter næsten 6 år har valgt at slå op med mig, simpelthen fordi han føler, at han befinder sig i en “kvartlivskrise”.. Han er åbenbart kommet i tvivl om alt i sit liv. Vi var ved at planlægge fremtiden sammen med hus og børn i nærmere fremtid, men pludseligt ud af det blå faldt den her bombe, der bare har ødelagt mig fuldstændigt. Jeg vil ham, jeg vil vores fremtid sammen og det er så ufattelig hårdt at mærke, at han er i tvivl om det hele og at jeg bare skal “gå”. Jeg ved, at han har det svært og føler, at han bliver ramt fra alle sider af alt i hans liv lige nu..

  Han har fortalt mig, at han dog er sikker på, at han vil mig i fremtiden – at han kommer tilbage til mig, men at han bare lige skal “ud og finde sig selv” først og være 100% klar til alt det, som vi havde snakket om og planlagt med fremtiden. Han har nævnt, at han gerne vil have hus og børn med mig – når han har fundet ud af det hele.. Men alt det her udelukker jo ikke, at han skal prøve at være sammen med en anden/andre end mig, vel? Og den tanke rammer mig så ufattelig hårdt.. For hvordan kan han være sikker på, at han vil mig i fremtiden – når han ikke vil mig lige her og nu? Jeg har ikke lyst til, at skulle ud og prøve mit liv af, prøve “noget andet” for at finde ud af, om ham, os og de planer vi havde var/er rigtige.. Det ved jeg, at de er. Jeg havde sådan glædet mig og nu er det hele bare væk..

  Hvad skal jeg gøre..? Jeg får hele tiden at vide af min familie og venner, at jeg ikke skal vente på ham – at jeg skal fokusere på mig selv og på at gøre mig bedre, og hvis han kommer tilbage, så skal jeg tage den derfra.. men det er svært, når jeg nu bare håber sådan at han kommer tilbage og siger han mangler mig i sit liv og har fundet ud af, at han ikke har lyst til at leve uden mig.. For det er jo sådan jeg har det med ham.. 🙁 Av mit hjerte..

  #22298
  Anette87
  Deltager

  Kære du

  Må jeg spørge, hvor gamle I er?

  Al min erfaringer siger mig, at hvis du vil spille dine kort bedst muligt – hvad end det er at komme videre eller at vinde ham tilbage – skal du vise ham, at du giver slip. Stop med at kontakte ham. Lad ham undre sig og begynde at savne dig. Hvis du kontakter ham i tide og utide, så skubber du ham mere væk. Jeg har selv stået på begge sider – ligeledes har mange af mine venner og veninder – og den har været sikker hver gang.
  Mit råd til dig, er:

  Stop med at tage kontakt til ham. Tag eventuelt én dag ad gangen. Lad som om, du accepterer hans beslutning og ser fremad. Så giver jeg det max et par måneder, så er han tilbage igen.

  Når alt kommer til alt, synes jeg dog, at du skal tænke over, om du overhovedet vil ham, hvis han ikke vil dig nu og her? Det er selvfølgelig almindelig med livskriser, og at man bliver i tvivl – 7 årskrisen i parforhold findes virkelig! Men jeg synes, det er vattet af ham, at han holder døren til dig åben, imens han føjter rundt.

  #22303
  musicha
  Deltager

  Hej Anette,

  Tusind tak for dit svar.
  Vi er begge midt i 20’erne.
  Vi bor sammen lige nu, og derfor er det meget svært at give slip og ikke kontakte ham. Jeg forsøger, at komme væk og være sammen med mine veninder og familie når jeg kan, og bare lade ham være sig selv – men vi sover stadig i samme seng og jeg omgås ham hele tiden. Det gør afsindigt ondt når jeg så gerne vil ham, men han har valgt at fravælge mig for at finde ud af sit liv. Han fortæller mig, at han også er nødt til at gøre det nu, fordi han ikke ville byde mig at vi fik børn og hus og så endte med at blive skilt, fordi han lige pludseligt kom i en krise hvor han skulle finde ud af alt i sit liv..

  Som det er lige nu, så vil jeg gerne have ham tilbage.. Jeg føler virkelig, at han var/er den jeg vil bruge resten af mit liv med – men jeg har også sagt til ham, at hvis han kommer igen, så kan han ikke bare valse ind og regne med at alt er som før. Han skal kæmpe for at vinde min tillid tilbage, for jeg føler mig virkelig svigtet..
  I forhold til det med at døren holdes åben, har jeg også fortalt ham at jeg føler mig som en nødløsning, han bare kan komme tilbage til hvis andet ikke går – han blev meget ked af det over dét, og forsikrede mig at det ikke var sådan det var..

  #22310
  lillehjerte
  Deltager

  Ja lad være med at vente på ham. Smid ham i glemmebunken. Nyd din ekstra tid du får med at leve livet uden børn endnu. Tænk på han kunne få den samme krise når det første, andet eller tredje barn var kommet og du så står med en masse selv. Så hellere finde en som virkelig vil dig og det hele.

  #22311
  musicha
  Deltager

  Tak for dit svar, Lillehjerte.
  Som jeg skriver, så ved jeg at det er ham jeg vil, så jeg kan ikke bare proppe ham i glemmebunken. Jeg kommer desværre nok til at sidde og vente.. Håbe.. Det er der allerede. Jeg håber, at han om et par måneder indser, at han vil mig og os og den fremtid vi havde planlagt.. Så jeg ved, at det næste år bliver meget svært for mig, for jeg kan ikke bare kaste ham til højre og lade som om jeg ikke føler noget, og at jeg ikke vil den fremtid sammen vi havde planlagt.
  Vi har snakket meget om, hvad der skulle ske hvis han kom tilbage. Jeg har sagt til ham, at hvis han kom tilbage, så ville jeg selvfølgelig være bange for at han kunne finde på det igen – men han lovede mig, at når/hvis han kom tilbage, så var det fordi han ville det hele 100%..
  Jeg ved også, at det måske lyder en smule naivt.. og jeg forsøger virkelig, at tænke at det her giver mig en mulighed for at arbejde med mig selv også – men lige nu, ser jeg bare intet positivt. Jeg glæder mig ikke til fremtiden – jeg glæder mig ikke engang til jul (selvom jeg ELSKER jul), fordi det er uden ham.. Alt føles bare sort.

  #22312
  Anette87
  Deltager

  Har du mulighed for at flytte hen til en veninde eller er familiemedlem og på den måde give ham noget plads – hvilket det lyder til, at han har brug for. Han kan jo kun finde ud af, om han kan undvære dig i sit liv ved at prøve det. Du får en hurtigere afklaring, hvis du trækker dig. Derfor kan du jo stadig godt vide for dig selv, at det er ham, du vil have. Du har sikkert selv prøvet at stå i en situation, hvor du var usikker på, hvorvidt du ville en fyr eller ej. Så kender du sikkert også den effekt det har, hvis fyren er alt for tilgængelig og bare ‘serverer sig selv’. Det er langt mere attraktivt med et menneske, som kan stå på egne ben og har sit eget liv.

  Der er så mange fordele ved, at du trækker dig fysisk fra ham nu:

  1. Du giver ham den plads, han har brug for.
  2. Du giver ham lov til at prøve at savne og mangle dig.
  3. Du kommer til at fremstå langt mere selvstændig og attraktiv.
  4. Du får en hurtigere afklaring.

  #22315
  musicha
  Deltager

  Jeg har desværre ikke mulighed for at flytte til familie eller veninde – Jeg flyttede til en by langt fra min omgangskreds for at være sammen med ham.. Og jeg kender kun hans familie i området. Jeg har fået job der, så jeg har ikke mulighed for at bo hos nogen, men er nødt til at blive i området til hverdag..
  Så jeg er nødt til at flytte helt fra ham. Jeg har dog fundet et værelse, hvor det er billigt og hvor jeg kan bo “midlertidigt” i så lang tid jeg vil..

  Jeg kender dog ikke til den problematik, som du stiller op. Jeg har aldrig prøvet, at jeg har været usikker på en af de fyre jeg har været sammen med. Jeg slog op med en tidligere kæreste, men det var fordi jeg fandt ud af at han var utro. Jeg har været sikker ved de andre. For mig viser det hengivenhed, at en fyr viser, at han ikke kan undvære mig i sit liv. Så jeg forstår ikke det der med, at skal have “afstand” for at være sikker på det forhold man er i.

  Han bliver ved med at sige, at han lover mig at han vil mig i fremtiden.. Men at han ikke ved hvad der vil ske i mellemtiden.. At der er ingen af os der ved, hvad der vil ske. Om han finder en anden.. om han gør noget dumt.. han ved ingenting.. Det eneste han bliver ved med at sige til mig er, at han er sikker på at “han kommer tilbage” på et eller andet tidspunkt..
  Jeg synes det er mærkeligt, at love.. Han lovede mig jo også, at vi skulle være sammen – men det løfte har han ikke holdt nu.. Så hvordan skal jeg kunne regne med, at han “kommer tilbage”?

  #22316
  Anette87
  Deltager

  Jeg tror du misforstod mit skriv. Jeg er nemlig helt enig i, at et sundt forhold skal være fuld af hengivenhed. Hvad jeg mente, er, at hvis man af en eller anden årsag har brug for plads og ikke får den, kan man komme til at føle sig kvalt og få lyst til at skubbe vedkommende endnu længere væk.

  Jeg føler så meget mig dig. Kærestesorger er det værste. Jeg er selv kommet ud på den anden side for nyligt. Noget, der hjalp mig rigtig meget, var bogen “Førstehjælp til knuste hjerter”, som beskriver alle de processer man gennemgår i en kærestesorg. Samtidig tager den også læseren i hånden og giver værktøjer til at komme bedst muligt igennem – og ikke handle på alle sine impulser. Der er masser af gode beskrivelser fra ægte mennesker. Den synes jeg, du skal låne. Den findes også på e-reolen, mener jeg.

  Det er desværre ikke til at vide, hvorvidt han kommer tilbage. Det eneste, du kan handle på, er at drage omsorg for dit knuste hjerte. Her er jeg sikker på, at bogen kan hjælpe.

  #22317
  lillehjerte
  Deltager

  Og jeg tror også du drager den bedste omsorg for dig ved at arbejde på at flytte tilbage til dit netværk. Jeg tror det bedste du kan gøre er at droppe tanken om det kunne blive jer to igen. Det ville være ærgerligt hvis du brugte for lang tid på at vente på ham og gik glip af din næste kærlighed og alt det du drømmer om.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.