Kritik/kommentarer til bidragsyderes indlæg

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11066
  Sidsel
  Deltager

  Hej alle!

  Jeg oplever her i Kassen, at velmenende indlæg til trådstarter bliver forplumret og tråden dermed kørt ad sporet af nogle bidragsydere, som har mest travlt med at kritisere/nedgøre bidragsyderne: “Jeg er ikke enig” end selv at komme med konstruktive svar.
  Det er synd for trådstarter, som har henvendt sig, fordi vedkommende har et problem og hvis tråd nu misbruges til debat om, hvis mening er mest rigtig.

  Det er lige så synd for de bidragsydere, som efter bedste overbevisning på baggrund af netop deres livserfaringer svarer så godt, de kan. Så er det ikke sjovt at blive sablet ned af andre deltagere og lysten til at fortsætte forsvinder.

  Fx i en tråd, som Aries besvarer, hvorefter svaret fra en anden lyder:”Nok gal, hva´Aries.” Sådan ca. Her misbruges trådstarters tråd til et angreb på en deltager. Selvfølgelig forsvarer Aries sig.

  Jeg vil hermed opfordre til, at vi vender blikket indad og i respekt for trådstarter holder den røde tråd.

  Spændt på, hvad I har at sige til dette synspunkt.

  Sidsel

  #11074
  justice
  Deltager

  Sidsel, jeg er så enig.

  Jeg har gennem flere år læst med her – i perioder mere end andre.

  Synes der bliver taget mange gode problematikker op, og ser brevkassen som et oplagt forum til at få og give noget feedback og konstruktiv kritik.
  Men netop den til tider nedladende og hårde tone nogle bidragsydere indimellem optræder med, afholder mig som oftest fra at deltage – det bliver simpelthen alt for meget mudderkastning, og alt for lidt man reelt kan bruge til noget.

  Nu har jeg så alligevel, for første gang i meget lang tid oprettet et indlæg, og indtil videre har tonen været rimelig sober. jeg håber det holder 🙂

  #11075
  Eva Marie
  Deltager

  Sidsel – er også 100% enig 🙂 Jeg er jo en af dem der i øjeblikket “fylder” meget herinde, – men det bliver jeg jo ikke ved med – men jeg vil altid bruge og læse i denne brevkasse, da den er fantastisk, synes jeg – der er ikke mange steder man i den grad kan få så mange input fra folk der har været igennem lign. kriser.

  Jeg skal også kikke ind i mig selv – og tænke på hvordan jeg svarer i fremtiden:)

  #11078
  Sommerregn
  Deltager

  Hej

  Jeg vil gerne komme med en kommentar.

  Det er svært at være uenig i, at tonen skal være sober og at det ikke tjener noget godt formål, at der opstår “ildkampe” herinde. Men jeg har dog et andet perspektiv også – som flere faktisk har forsøgt at gøre opmærksom på.

  Det er er nærmest en “blog” hvor folk frit kan skrive, hvad de synes. Det er IKKE en ekspertbrevkasse. Men flere skribenter vælger at formulere sig i bydeform. Man nærmest “meddeler” trådstarter, hvordan han/hun skal forholde sig. “Det er sådan her, det er!!”, “Det er sådan, du skal gøre!!” o.s.v.

  Og DET er efter min mening faktisk det aller mest provokerende og den aller farligste måde at give råd til en sårbar person på.

  Mon ikke nogle skribenter kunne overveje, om denne retorik ikke kunne ændres? Lige præcist dette forhold tror jeg nemlig er med til at fremkalde de vrede “penne”.

  Men ellers kan jeg da kun være enig i, at tonen skal være ordentlig – uanset hvad 🙂

  #11080
  Sidsel
  Deltager

  Hej igen!

  Dejligt allerede at have fået tilkendegivelser. Det viser, at vi bidragsydere bestemt tænker over, hvad vi skriver. (Gjorde vi det ikke, ville det se sort ud).

  Hvad angår den gode tone, kommer jeg ind på den problematik i min tråd “Ytringsfrihed og tillid”. Tillid i betydning af, at spørgere overhovedet tør stille et spørgsmål i tillid til ikke at blive svinet verbalt til. Vist ikke, hvad der er mest brug for, når man i forvejen er ulykkelig, forvirret og presset. Dette må på ingen måde forveksles med rygklapperi, som er alt anden end hjælp.

  Formålet med denne tråd er at debattere, hvordan vi holder den røde tråd i forhold til trådstarters spørgsmål i stedet for at kommentere/kritisere andres svar.
  Jeg fik fx en svidende kritik, da jeg i EM´s tråd i forbindelse med deling af pension/hustrubidrag henviste til familieadvokaten.dk. I mine øjne et godt link, men jeg fik at vide, at jeg hverken var jurist eller revisor og ikke bare med højre hånd?? kunne skrive sådan noget.

  Her missede bidragsyderen den røde tråd: Hjælp til EM. Gik i stedet til angreb på mig i EM´s tråd. Resultatet var, at jeg såret ikke ytrede mig mere. Jeg trøstede mig med, at alle bidrager efter bedste evne.

  Lad os derfor holde den røde tråd. Så vil mange flere også turde svare i Kassen. Som en så rammende og flot beskrev det i “Ytringsfrihed og tillid”: uden at krumme tæer.

  #11081
  Rosmarin
  Deltager

  Jeg er naturligvis fuldstændig helt enig i, at vi skal bevare en god tone her i kassen.
  Når det er sagt, så er folk jo forskellige også ude i det virkelige liv. Så det er nok svært at undgå nogle sammenstød undervejs. Jeg synes det tidligere har fungeret fint ved, at man ignorerede frastødende indlæg. Det som får fokus det vokser jo som bekendt.
  Jeg synes der er vildt mange gode dialoger herinde velvidende at det også kapper over af og til, men det forsøger jeg at hoppe henover.

  #11083
  Tintin
  Deltager

  Jeg søger at formulere mig i udiplomatisk termer, da jeg tror det tjener sig bedst, at tegne linjerne op.

  I den udstrækning nogen måtte føle, at jeg går over en streg, så skal i vide, at jeg værdsætter, at folk ber’ mig om at “tage en pause” 🙂

  #11087
  sascha
  Deltager

  Tintin jeg tror at vi er rigtig mange der er meget kede af at du skulle ville holde en pause. Du er mand og får i hvertfald mig til at vende en del ting en halv omgang. Jeg synes at det er meget befriende at du reflekterer så logisk. Så bliv venligst på din plads i kassen – ha ha. Jeg synes generelt ikke at tonen er for hård herinde.og når det kammer over, er der en fin selvjustits blandt de fleste. Der er vide grænser for, hvor meget og hvor lidt der skal til for at såre en person. Sidsels eksempel ville feks ikke have såret mig, men helt sikkert en anden og helt generelt synes jeg vi alle skal holde os fra at vurdere på juridiske og økonomiske forhold, da vi intet kender til defacto situationen, ligesom det er hen i skoven når der indimellem stilles psykiatriske diagnoser eller misbrugsvurderinger herinde.
  Vi er meget forskellige og et bredt repræsentantskab for den danske befolkning og der er mere trøst end øretæver.
  Jeg synes det er meget farligt at begynde at ensrette i hvilken form eller farve de forskellige indlæg skal have. Vil man have et professionelt råd står det en frit for at betale sig ind i Martins Corner. Kassen er “virkelighedens verden” hvor man må tage råt for usødet.
  Jeg synes jo EM’s historie er et glimrende eksempel på en sårbar sjæl, der bestemt har fået tæsk, modstand og bydeform, men også masser af trøst og opbakning og se nu bare der om ikke hun pludselig begynder at flytte sig! Og jo frivilligt er vendt tilbage – godt nok lidt forslået og forhutlet ind i mellem, men der sker jo netop noget i os når vi bliver tilpas provokeret og udfordret. Ja, det gør ondt. Men når vreden lægger sig, så reflekterer de fleste af os jo over om der er noget om sagen.
  Så er der ganske få utilstedelige indlæg. Dem ignorerer jeg totalt og springer over.

  #11089
  Zoe2
  Deltager

  Nu husker jeg trådstarter og andre der i EM tråd på det nærmeste overfaldt EM med beskyldninger om at udsuge sin mand økonomisk, selvom en arbejdsfordeling som mellem EM og hendes mand ikke er usædvanlig i de kredse. Og ofte en forudsætning for at en mand kan komme helt til tops karrieremæssigt. Men det er jo altid nemmere at se splinten i den andens øje end bjælken i ens eget.

  #11099
  Salamina
  Deltager

  Jeg har lige lært noget helt nyt:
  Hukommelse er ikke altid en kvalitet i sig selv og alle steder og til alle tider.
  Som tommelfingerregel er det bedst, hvis hukommelsen går hånd i hånd med en ligeså god situationsfornemmelse.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.