Konfirmation

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 26 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #13631
  orkidee
  Deltager

  er så fuldstændig frustreret og irriteret og GAL og ked af det….
  Håber du kan hjælpe:(

  Kort fortalt. Jeg blev skilt for 7 år siden,( det var mig der gik ) Jeg blev kærester med en skilt mand fra en gammel mødre gruppe efter 2 måneder. Min ex mand og min kærestes ex kone begyndte en HAD aktion i mange år i mod os og bagtale os til ALLE i vore by. Der var MEGET had forbundet med vores forhold, da de begge mente vi havde haft en affære. ( hvilket vi ikke havde ) vi var bare faldet for hinanden i byen. Vi er gift i dag og har været sammen lige siden.:-)

  Min ex mand blev mildest sagt syg i hovedet og mareridtet begyndte, han brugte vores børn i mod mig og bortførte dem fra skoler mm. De ser ikke deres far i dag. ( engang imellem 3 – 4 timer ) Men vi har dog aftalt at vi IKKE skal holde konfirmation sammen. Det har min søn også valgt.
  Jeg har snakket meget med min mand omkring konfirmation omkring min søn – det hele incl. Fest mm. Vi har aftalt at vi holder en skøn fest på en restaurant. Jeg betaler selv hele gildet 30.000 kr.

  MEN Min mands ex kone har været så led i MANGE år og vi har ALDRIG snakket sammen i de 7 år vi har været gift. Min mand har 2 sønner med hende en på 10 år og en på 13 år. ( jeg har kendt dem siden de var 4 og 7) De har aldrig hadet mig, men deres mor at sagt så MANGE dumme ting om mig. ( jeg kan sige med 100% sikkerhed jeg aldrig har snakket dårligt om deres mor, så lav vil jeg ikke synke )

  Når der er fodbold tager min mand altid kun selv af sted, fordi hans ex snakker ikke til mig og hun hader mig og jeg hader hende, så vi er ALDRIG sammen til noget som helst.
  Hele hans ex kones familie har hadet os og min mand, ex konens stor bror har skrevet hade breve til min mands arbejdsplads for at få ham fyrret, bare for at skade ham ( pr. opfordring fra ex konen ) Jeg kunne blive ved og ved.

  DERFOR ser jeg INGEN GRUND TIL AT HOLDE denne fest sammen –

  Hvis alt dette had ikke har været der, så SKAL man GÅ LANGT for børn……MEN i dette tilfælde er mit svar NEJ….

  Nå hvorfor jeg skriver er fordi… JEG er så led og ked over er at min mand og hans ex har aftalt UDEN om mig at de vil holde konfirmation sammen og har fundet et sted som de skal ud og se sammen. Jeg ønsker ikke at skulle til en fest, hvor der er så meget had og fortid som er så BUND RÅDDEN. Jeg GIDER FAKTISK SLET ikke nu når jeg også for 14 dage siden, gjorde min mand opmærksom på, hvilke følelser jeg havde for en fælles konfirmation og at jeg heller ville have vi holdte festen selv enten i haven eller på restaurant. Men nej nu har min mand og hans ex aftalt at se på et sted sammen .
  Har fundet ud af at min mands ex kone ikke skal holde konfirmation med hendes kæreste da hans børn har konfirmation samme dag……. Så hun er selvfølgelig meget interesseret i at sønnen får en stor fest

  Jeg er så Og fuldstændig frustreret og irriteret og GAL og ked af det

  hvordan ser du på det ??

  kærlig hilsen den fortvivlet 🙁

  #13634
  Salamina
  Deltager

  Som jeg forstår det, så er det en søn din mand har sammen med sin ex, som skal konfirmeres.
  Og min første tanke er, at det er altid barnet, som skal konfirmeres, der skal være i fokus og der skal tages hensyn til. Og hvordan gør I/du så det. Gør du det ved at deltage eller ved ikke at deltage. Uanset, så bør din argumentation nok have dette omdrejningspunkt og fokus på konfirmanden, det er langt mere gangbart end at du taler dine egne følelser i det kaos.
  Ikke, at jeg ikke forstår dine følelser og normalt vil jeg anbefale, at sige direkte, hvad man føler fordi det kan de fleste faktisk forholde sig til.

  Men lige i dette tilfælde, der mener jeg, at du er nødt til at redde din egen røv væk fra deltagelse ved den konfirmation ved at argumentere, hvorvidt konfirmanden vil savne dig eller ej. Det afhænger jo så alt sammen af, hvilket forhold du har til den dreng? Vil han blive meget skuffet eller ked af det, hvis du ikke deltager? Så bør du deltage! Synes jeg. Vil det betyde meget for den dreng, at både du og hans far deltager? Så bør du deltage. Synes jeg.

  Jeg mener ikke du kan blande dig i, hvordan din mand og hans ex kone har besluttet eller beslutter, at holde den konfirmation for deres fælles søn. Der er du nødt til at bøje nakken og respektere deres valg eller i hvert fald som minimum, at acceptere 🙂 deres valg. Du og din mand vil i øvrigt også fremstå, som en stærkere fælles enhed, hvis du sluger den kamel.
  Jeg kan sagtens forstå dine følelser! Men i den brede opfattelse, tror jeg, du vil fremstå rigid og egoistisk, hvis du forsøger, at være på tværs i denne sammenhæng. Og det er igen fordi, i den brede opfattelse, går sønnens tarv og trivsel og glædes-dag forud for alt andet.

  #13636
  orkidee
  Deltager

  Hej Salamina
  tak for svar:)
  Det er svært…. du har både ret og ikke ret :/
  Men der er 2 ting i det – det har været et HELVEDE at leve i og føler ikke at konfirmation er så vigtig at den bliver holdt sammen for enhver pris…… familierne hader jo hinanden og IKKE MINDST min familie som også skal med – min mor og far og bro og kone og deres børn – de hader jo den familie –
  Men den anden del er jo også at min mand aftaler med hans ex uden om mig ???? vi aftaler ellers alt sammen – men lige her er jeg kommet til at føle afsky for sammenbragt familie og det som følger , detter er til at brække sig over

  #13637
  Salamina
  Deltager

  Jeg har lige brug for noget opklaring…
  skal DIN mor og far og din bror og din brors kone og deres børn med til den konfirmation for den søn din mand har med hans ex? Og hvem hader hvem? …
  Hader din mands ex kones familie din familie eller hader din familie din mands ex familie? Eller hader de alle sammen hinanden?

  #13638
  orkidee
  Deltager

  🙂
  Ja det er indviklet.
  Men ALT det had min mands ex kone har givet mig sammen med min ex mand – har gjort at min familie IKKE kan døje min mands ex kones familie…. det er noget værre rod.
  Men jeg siger dig min mans ex/heks har været total fuck up.

  #13640
  Sidsel
  Deltager

  Som jeg forstår det, er din eksmand far til drengen? Faderen har nu sammen med sin nye hustru tilbudt at afholde konfirmationen, som du ikke ønsker at deltage i. Du ville afholde den. Rigtigt forstået?

  Som udgangspunkt ser jeg det nøjagtigt som Salamina. Konfirmandens ønsker vejer tungest. Det er den første store dag i hans unge liv og den skal være fyldt af glæde, noget at se tilbage på, når han om få år går ud i sit eget liv.

  Herved er det ligegyldigt, at I voksne med had, kiv og strid i årevis har gjort livet så surt for hinanden som overhovedet muligt. Det er ikke drengens ansvar.

  Så… ender det med, at du bliver inviteret til konfirmation hos eksmand og hustru, fordi din søn vælger det, deltager du selvfølgelig.
  Så svært er det altså heller ikke at tage sig sammen i et par timer. Det handler om, at drengen får en god oplevelse.

  Som Salamina skriver, skal vi voksne være i stand til at sætte os ud over egne behov. Det kendetegner et voksent menneske.

  Skriv, skulle jeg have misforstået noget.

  #13641
  Salamina
  Deltager

  Okay 😉 Men når alt kommer til alt. Så lad os vende tilbage til konfirmanden.
  Konfirmanden har ingen skyld eller ansvar i det her.

  Jeg er meget tilhænger af at stille tingene simpelt op. Når krisen er størst. Det giver bedre overblik og ro på.

  Jeg fornemmer klart krisen. Og jeg forstår din krise! Ved gud det gør jeg.
  Jeg skal indskyde at jeg skriver fra en vildt dårlig forbindelse. Så jeg afslutter om lidt

  #13643
  Tanken
  Deltager

  Kunne et kompromis være at far og mor holder konfirmationen sammen for konfirmandens skyld, og at du og din familie holder en fest for ham dagen inden eller efter?

  Det her handler om en konfirmand der ikke har haft part i alt det onde der er foregået mellem voksne mennesker. Han/hun skal ikke straffes for hvad andre har gjort. At din mand så vælger at ligge gammelt had på hylden for en dag for sit barns skyld, er menneskeligt i mine øjne. At han ikke lige vender det med dig først kan jeg godt forstå at du bliver ked af, men det skal ikke ødelægge det for barnet.

  #13644
  Tanken
  Deltager

  Er det samme dag at dit barn og din kærestes barn skal konfirmeres??
  Blev lige i tvivl om det er en eller to konfirmander vi snakker om?

  #13645
  Salamina
  Deltager

  Den simple kerne er, at I står med en konfirmand. Og det er hans perspektiv I bør se på.
  Jeg kan sagtens !! forstå, at hele det skuespil er mega svært, hvad angår jer voksne. Men den dreng, som skal konfirmeres, han har slet ikke nogen andel i de voksnes had.

  Og min mening er, hvis I hver især har været en positiv og givende faktor i hans liv, så skal I være der. I kan alle komme med hver jeres oprejst pande og lægge splid og nag bag jer for hans skyld. I er der ikke for at vise jeres had. I er der for at hylde den dreng.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 26 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.