Kolhed og mistet kærlighed

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11162
  Atfr
  Deltager

  Hej martin Håber du ville svare på dette jeg har meget fortvivlet.

  Hej jeg en ung pige på 19 år. Her for nylig, slå min kæreste op med mig, vi havde været sammen i 2 år. problemet er han desværre har gjort dette en del gange. Han plejer at slå op og så kontakter jeg ham slet ikke, også skrive han at han savner mig, og jeg er den rette for ham. Jeg har nu givet ham i alt 3 chance .

  Jeg er bare meget bekrymet, for den forklaring han kommer med, er at han fra nu af bare vil være kold og ikke holde af nogen og bare pisse på folk, en af disse grunde til at han føler dette, er han ikke før i sit liv har fået kærlighed fra hans familie eller andre, han er en person der har meget svært ved at føle generelt.

  Jeg har virkelige prøvet at hjælpe ham unden at skubbe for meget. Men nogen gange føler jeg det enste jeg får at vide igen er at han ikke elsker mig og ikke holder af mig og så når der er gået 2-3 dage skriver han hvor meget han elsker mig og hvor meget han fortryder alt han har sagt. problemet er her jeg elsker ham ufatteligt meget og vi minder rigtigt meget om hinanden, jeg kan på mange måde også være kold fordi jeg mistet mine biologiske forældre der jeg var lille plus min familie nu er blevet skilt, og efter det har jeg svært ved at knytte mig eller føle for folk, de enste jeg føler noget for er over for er min familie og ham. Jeg står bare i en svær sitation jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre, jeg føler jeg har gjort alt for ham, men han siger han vil ikke have min kærlighed og nu ved jeg ikke om han kommer tilbage, men jeg faktisk bekrymet for hvilket liv han kommer til at få, for han er har tænkt sig at lukke alle ude og jeg holder meget af ham og jeg synes det er da synd når han har så meget at tilbyde med.

  men jeg virkelig bange for han denne gang ikke kommer tilbage, og jeg kan stille roligt mærke hvor kold jeg er ved blive igen, det var ligesom da vi var sammen kunne vi holde hinanden glade og få hinanden til at føle. Og nu må jeg indrømme jeg er helt lost, han siger jeg ikke skal kontakte ham og det enste jeg kan tænke på er at skrive til ham, men har ikke gjort det og min mor siger jeg skal lade ham være da hun synes han ikke behandler mig orndligt men igen det jo bare hvad en hver mor ville sige, jeg har brug for nogle som kan se det udefra . Nogen ide til hvad jeg kunne gøre?

  #11166
  Sidsel
  Deltager

  @ Atfr!

  Hvis du ønsker svar fra Martin Østergaard, så gå op i bjælken under “Rådgivning”, se også underpunktet “Elektronisk rådgivning”, da jeg ikke ved, hvor i landet du bor.

  Nu svarer jeg dig her i den gratis brevkasse. Jeg kan forstå, at du er fortvivlet og efterspørger ideer udefra til, hvad du kan gøre i forhold til din kæreste. Som jeg forstår det for at få ham tilbage.

  Du kan intet gøre. Du er meget ung og læren er, at man ikke kan tvinge et andet menneske til at føle kærlighed og ønske samvær. I de to år, I har været sammen, har I udviklet jer enormt.

  Når jeg læser din beskrivelse af din kæreste, hvor han gang på gang slår op for så at fortryde, læser jeg bagved, at han gør dig utryg, bange og netop – fortvivlet. Sådan er kærlighed ikke!

  Kærlighed baserer på frivillighed fra begge parter og bæres af tillid, respekt og tryghed. Ingen af disse elementer er til stede, derfor din forståelige fortvivlelse.

  Så svært det måtte falde dig: Lad ham ikke komme ind i dit liv igen. Stop øjeblikkeligt med at være hans analyserende støttepædagog og brug energien på dit eget liv.

  En dag kommer der en mere egnet, som ikke gør dig ondt og en anden og en anden og en anden – til sidst kommer du i havn. Måske for en tid, måske for altid. Sådan er livet.

  Livet er livsfarligt. Vi ejer ikke hinanden og der gives ingen garantier.

  Knus Sidsel

  #11167
  Salamina
  Deltager

  Hej Atfr

  I har det samme problem, du og han. Det er også derfor I “minder om hinanden”, som du skriver. I er begge blevet svigtet og følelsesmæssigt lemlæstede, som børn. Derfor minder I alt for meget om hinanden og det er ikke godt for jer i dette tilfælde, fordi der, hvor I har noget til fælles er på svigt og følelsesmæssige brølere i jeres opvækst. Det vil sige, at ingen af jer, har lært det gode liv og den åbne og ærlige dialog. Og så går det galt fordi I kommer til at køre den samme ligegyldige stil af på hinanden, som I har lært at mestre som børn. Det virker kun kortvarigt, at fremstå ligeglad og kold, men det virker langvarigt på partneren og fællesskabet. Det er alt ødelæggende med den kulde der. Og I praktiserer den begge to. Der er ingen af jer, som går hele vejen. Heller ikke du selv. Hvis du gik hele vejen, så var du gået fra ham for længe siden, og så kan han lære, hvad han gør ved et andet menneske med hans adfærd. Han fastholdes i sin adfærd, når du accepterer den. Han skal have en lærestreg, som han kan mærke, men jeg tror det er for sent nu, at I kan lære hinanden noget. I kan lære en masse hver især og væk fra hinanden men som par er I mere fjender end gode for hinanden.

  #11170
  lillehjerte
  Deltager

  Jeg tænker du må være en ung kvinde der må have behov for noget fast og mere sikker tilknytninger. Det lyder ikke til at din x kan magte at være det, da han selv er så ustabil. På sigt tænker jeg også om det mon er sådan en usikker relation du ønsker at få et fælles hjem, dele økonomi med og få børn med? Det er jo ikke sikkert du ønsker børn, men hvis man er på udkig efter en god partner skal man også spørge sig selv om vedkommende er en man i princippet kunne dele et godt og rart forældreskab omkring barnet med. Jeg synes ikke at din beskrivelse af ham lyder til at det vil være en nem og stabil fremtid I ville gå i møde sammen.

  Selvom det er hårdt at mangle ham nu- også qua din egen baggrund og barndom med manglende tilknytninger- så tænker jeg at du kan få en bedre partner fordi nu er mulighederne åbne. Du skal nok kigge efter en du kan regne med uden at han er kontrollerende eller presser dig til noget- en som giver dig plads til at udfolde dig helt. Start med venskab og lad være med at blive kæreste med den første du møder som er tiltrækkende, men brug tid på at lære dem godt at kende.

  Måske er det en rigtig god ide netop nu hvor du skal ind i voksenlivet at have ekstra meget fokus på at opbygge et solidt og stabilt trygt netværk, så du har nogen du altid kan komme til. Det vil senere hen give dig en god håndsrækning til også at finde en rigtig dejlig kæreste som du kan opbygge nogle gode rammer med.

  Jeg tænker også at du skal væk fra sådan en som din x, da han virker ustabil og du sætter dig i rollen som den omsorgsfulde kvinde. Men sådan en partner som ham ville aldrig få overskud til at se og forstå dine behov for omsorg eller dine følelser. Det vil højst sandsynlig gå en vej hvor al din energi bliver plantet i ham og din energi vil svinde ind – ligesom den allerede gør nu indtil du følelsesmæssigt løsriver dig fra ham. Kærlighed er helt sikkert ikke et forhold sådan som du beskriver det med ham.

  Kort sagt: du har nu chancen for at bryde op med et mønster hvor det handlede mere om midlertidig tryghed- med streg under midlertidig! og ikke kærlighed. Det hele så meget destruktivt ud og ville slide dig op med følelse af svigt på svigt på svigt. Kærlighed kan tage lang tid at lære hvad det er, men hvis du opbygger solide relationer, så vil du få et godt fundament til nogle gode værdier hvor du kan få en bredere forståelse af hvad kærlighed er og hvad en god partner indeholder for dig. Et godt netværk kan i det hele taget nok hjælpe dig et godt stykke til at få opbygget en god fremtid, som du kan overveje at lukke en mand ind i.

  #11173
  Tintin
  Deltager

  @Atfr

  Jeg elsker chokolade, men jeg kan ikke leve af chokolade!

  Det jeg forsøger at sige er, at nogle gange så er det nødvendig, at man bruger sit hoved frem for sit hjerte, og gør det som er den ENESTE rigtige løsning.

  Atfr du er kun 19 år. Nå man er ung, så man helt miste overblikket, når man bliver forelsket. MAn tror ikke, at man nogensinde vil kunne elske en anden mand. Som en mand på 40 år kan jeg fortælle dig, at du kan finden kærlighed med en anden mand. Du skal blot have tålmodighed. Når du finder en fantastisk mand, så forstår du slet ikke, at du havde følelser for den mand, som du så.

  Atfr det er min klare opfattelse, at man man kun skal være i et for hold med et andet menneske, hvis dette arbejder 100 pct. for forholdet, respekterer dig 100 pct., og giver dig al’ den kærlighed der er i verden!!!!!!!!!

  Jeg må indrømme, at udfra det du skriver, så der din kæreste næsten på den modsatte måde. Det er også derfor at jeres forhold ikke fungerer, og du er så ulykkelig.

  Atfr du kommer med en masse undskyldninger for din kæreste. Han har haft det svært og meget mere. Men kære Atfr hans fortid er his shit. Not your shit! Glem hans fortid. Hvis han ikke evner at være verdens bedste kæreste, så fuck ham. Så skal du skodde ham (hurtigere en du kan sige “fuck dig stodder”), og finde verdens bedste kæreste.

  Atfr du skriver, at I minder meget om hinanden. Det synes jeg ikke passer. Du har gjort en masse for jer. Det har han ikke. Han er kold.

  At I måske har en opvækst som minder om hinandens, kan du ikke bruge til en hattefis, hvis hvis manden er der for dig. En mand som har haft en tryg barndom kan være 100 gange bedre, hvis han interesser sig for dig og støtter dig.
  Atfr jeres lignende fortid er uden betydning. Det som er vigtig, er hvordan I er snu. At han elsker dig. Altid støtter dig. Altid er der for dig. Altid vil dig det bedst. Altid behandler dig godt.

  Atfr Du er ikke han mor eller læge. Du skal ikke lytte til alt hans shit eller forsøge at forstå ham.
  Du skal finden en kæreste, som er verdens bedste kæreste. Du skal finden en smuk mand, som elsker dig, respekter dig og altid får dig til at føle dig helt fantastisk.

  Sådan er dig kæreste jo slet ikke.

  Han er kold. Dumper dig konstant (de må man ALDRIG). Det er altid dig som skal kæmpe for jer …… og meget mere.

  Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor du ønsker at være sammen med det r**hul. Du fortjener da meget mere. Du fortjener at være lykkelig.

  Atfr jeg kender flere piger, som altid er sammen med “bad-boys” eller mænd, der gør dem ulykkelig. Mænd som ikke elsker dem nok. Som dumper dem. Mænd som som pigerne kan løbe efter, og håbe på at få deres kærlighed, men de får aldrig nok kærlighed, og er derfor ulykkelige. Men det har jo ikke noget med kærlighed at gøre. Nogen piger er bange for at være sammen med en sød og skøn fyr, som gør dem glade. De kan bedre lide at være sammen med mænd der gør dem kede af det, for så behøver de ikke åbne deres hjerte og være sårbare. Hvis man møder en rigtig sød fyr, som gerne vil tale og forstå dig, så skal du åbne op, og fortæller om alt det som gør ond. Det er svært! Er det derfor du holder fast i en mand, som ikke kan give noget, men som kun tager. Er du er bange for, at at være sårbar overfor en mand, som lytter, forstår og hjælper DIG?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.