Knust hjerte

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 83 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11615
  Eva Marie
  Deltager

  I kender mig herinde – og ved at jeg nu er i skilsmisse processen – Det har været en lang proces, bl.a fordi jeg ikke har været god til at give slip på min x mand.

  Vi er nu enige om deling og huset bliver sat til salg efter sommerferien, men er i gang med forberedelserne.
  Med 27 år sammen, er det en trist proces ( for mig i hvert fald) Men nok om det:)

  Mit problem er så nu at jeg har SÅ svært ved at komme mig over bruddet. Jeg føler mig knust indeni og fungerer ikke som jeg plejer.
  Jeg er stadig MEGET knust over at hans utroskab og at han stadig ser hende – nu er de begyndt at rende rundt til forskellige arrangementer, sommerhus sammen osv. og alle venner, familie mm har fået sms fra ham at de ikke skal blive overrasket over at se ham med hende, som han kalder ” han tætte veninde” – det har sat en storm af henvendelser i gang til mig, da folk vil vide med hvem, og hvad det er han render rundt og laver!

  Han har sendt sms til vores piger om det – og har IKKE sat sig ned og snakkede med dem om hende eller hans beslutninger + vores brud – De er så blevet så skuffet over ham.

  I vil nok sige – ” KOM NU VIDERE” !! Ja, tak – det er jeg også…….men følelserne følger ikke med – Jeg siger til mig selv konstant, at jeg skal være ligeglad, ignorerer hans gøren og laden og så koncentrerer mig om mig selv – MEN kære tråd….jeg synes det er svært….

  Har I erfaringer med hvad I gjorde, eller gør for at slippe det her knuste hjerte og komme videre – Jeg har jo sluppet ham fysisk, også i mit hoved – og der er også dage hvor det går skide godt……men så falder jeg ned i “sorg” igen, når der er venner mm der har “set ham med hende” og som så skal snakke om det osv. Og når han selv skriver til mig og pigerne hvor godt han passer sammen med hende den nye, hvor meget de har tilfælles som han ikke havde med mig osv. – og hvor sød hun er – Jeg svarer ham ikke, men pigerne er kede af det.

  #11617
  AnneM
  Deltager

  Jeg synes hele din rejse har været meget efter bogen. Du har reageret, som der står på side 2 i psykologihåndbogen. Du har ingen tidligere erfaring med brud, så alt er jo første gang for dig.
  Hvis jeg var dig, så ville jeg nok prøve at forlige mig med de forskellige faser, istedet for at prøve at leve op til et ideal om, hvordan “man” skal tackle et brud. Ja, du er knust nogle dage og sådan er det så bare. Det er helt normalt og jeg tror det trækker faserne i langdrag hvergang du slår dig selv i hovedet ved ikke at kunne leve op til et eller andet urealistisk ideal om bruddet. At være bange, ked af det, mentalt fraværende er alt sammen bare helt normalt. Der er mennesker der ender i en traumatisk krise efter en fyring, hvor andre vil kunne nøjes med en eksistentiel krise. Graden af krise afgøres af, hvad vi har med i rygsækken af erfaring. Folk der har flere brud i bagagen vil lettere kunne komme gennem din krise. Det kan du også ved et eventuelt brud med en ny partner i fremtiden. Denne gang er dog første gang for dig og derfor bruger du lidt ekstra tid på at gennemleve krisen. Accepter dine følelser og så gætter jeg på det bliver lidt lettere for dig.

  #11619
  Beth
  Deltager

  Kære Eva Marie

  Det du er udsat for er den totale ydmygelse. Alt det du ikke er er hun. Ung, smuk, fantastisk, ny at vise frem. Vupti glemt er den gamle trædemølle og alle fortrædeligheder, nu er verden ny og frisk med en ny frisk partner. Og ved du hvad der er rigtig mange både mænd og kvinder der bruger denne “bagdør” når livet gør ondt. Og fred være med det. Sommetider går det godt og andre gange kommer den dag man vågner op og indser at man stadig er surprise sig selv med alle sine neuroser.
  Lad os håbe det går godt for ham i hvert fald for jeres døtres skyld.

  Tilbage til dig. Du er lykkelig sluppet af med bæstet som lige siden sin første utroskab gav dig skylden for alle sine fortrædeligheder, var dig utro igen og igen er det din skyld. TILLYKKE. Men hvordan tackler man den totale offentlige ydmygelse som det jo er. Og misundelsen og harmen over fjolset. Hvad er den ultimative tak for sidst. Hvordan hæver du dig over dine meget naturlige negative tanker og følelser ?

  Du kan ihvertfald lige minde dig selv om at det især e hensynet til dit kæreste eje forretningen der har bragt dig i denne situation. Tag den hjem. Uden foretningen gætter jeg på at du ikke ville have budt dig denne trækken i langdrag.

  Men ellers – vær ligeglad (fake it til you make it), vær hemmelighedsfuld (du kunne selv have en hemmelig elsker et eller andet sted i verden hvem ved). Tag væk, rejs ud og få nye horisonter bare for en kort stund. VÆR glad for at du fjerner dig fra et menneske som nedgjorde dig og reducerede din selvtillid til zero.

  Og som lige sagt at en anden: accepter alle dine følelser og denne rutchetur som måske ender med at være det bedste der er sket dig. DU går ud af det syge forhold uden den skyld der altid klæber til den der er årsag til bruddet, ham. Derfor har han så travlt med at forsvare og forklare det, bortforklare det. Du står der helt uskyldig i de flestes øjne – Lucky you 🙂

  KNUS
  Beth

  #11621
  sissi
  Deltager

  Kære EM,

  I var sammen i mange år, og det slettes ikke lige på et halvt år!
  Dine reaktioner er helt naturlige, og det TAGER tid, lang tid at komme over det.

  Lige pt. svæver han og mener dette er helt rigtigt, og ønsker alle er lige så lykkelige som han, over hans valg. Han tænker ikke på, hvilke følelser du sidder med.
  Min x mand ville gerne underholde mig med hvor lykkelig han var!! det var sgu da det sidste jeg havde behov for at høre om! Han fortalte ting til mig, som var det en god ven, og ikke som sin kone (vi var ikke skilt endnu ).Vi havde et godt ægteskab, sexliv, fritidsliv mm… troede jeg da, og han var en rigtig god skuespiller.
  Hvis du kan huske det, var min x også utro, og jeg smed ham ud. Han gik helt i panik jo og blev handlingslammet… men hans nye kæreste, det kunne han forholde sig til, og det var dengang uproblematisk for ham. Han var skide stolt og problemløs… nu begyndte det nye liv. Ja, det gjorde det for ham, og jeg kunne se han ikke havde skyggen af empati over for mig og børnene. Tror ikke han tænkte på det overhovedet. Jeg lukkede af for kontakt ( har jeg vist skrevet før )det var minimalt hvad der var nødvendigt at drøfte… og jeg ønskede ikke at drøfte/høre om hans nye familie. Jeg gjorde dette for at beskytte mig selv for unødig smerte.
  Det var ligesom lettere “ude af øje ude af sind”. Hans kontakt til børnene (teenagere)blandede jeg mig stort set ikke i, og hans kontakt til dem var sporadisk, og ikke særlig intens. De var dårligt landet ovenpå nyheden, før han (min x ) mente at de skulle elske deres nye familie og se hvor fantastisk det hele var. Jeg har kloge børn:) 🙂 der allerede dengang bestemte hvad de mente og følte, og jeg ved, at de udtrykte det overfor deres far… og valgte samvær fra hos den nye familie i en lang periode, dog talte de i telefon med deres far. De mærkede tydeligt, at han var så optaget af alt det nye, at han glemte han havde børn.
  Det var hans valg – ligesom det var børnenes valg at vælge ham fra. Der var ikke ukvemsord mellem dem, sådan var det bare.
  I dag ses de et par gange om året og forholdet er okay. Det tror jeg skylds bla. at jeg holdt mig helt udenfor. Jeg lyttede når de fortalte, og sagde intet ondt om min x. Blot at han elskede dem, men lige nu var han et sted i sit liv, hvor han handlede anderledes.
  Dine piger er voksne.. og selvfølgelig er de skuffede, men de har jo vidst hele vejen at han havde hende den nye kæreste, så det er jo ikke et chok.
  Han ønsker ikke gå i dialog mht. hans nye liv, derfor en kort sms, blot som en information.

  ” Alle ” de der ønsker information… bed dem kontakte ham selv, og sig det som det er, at du kæmper selv, og ikke kan forholde dig til dem også.
  Det er helt legalt at sige fra overfor nysgerrige.

  At han sender info sms til dig også, tænker jeg er for at få din “velsignelse”… for så ville lykken være fuldendt. At du ignorere ham er fint, bliv ved med det… for tro mig, han HADER det. Ingen ønsker at blive ignoreret… det er den bedste hævn du kan få… spil ligeglad, for til sidst bliver du fløjtende ligeglad:)

  #11626
  Eva Marie
  Deltager

  Tak for opbakningen:)

  AnneM – Ja, det er vigtigt at jeg forsøger at accepterer mine følelser – de skal have lov at være der….jeg synes bare at der er gået så lang tid, at jeg da efterhånden må have vendt mig til de rutsjeture.

  Beth – Smuk er hun ikke 🙂 Vores venner ( dem der kender og har set hende ) er i chok over at han er sammen med hende, taget i betragtning om hvor meget efter mig han har været med min vægt. En af hans venner sagde til mig, at han ikke fattede at han gad blævre rundt i hende!
  Har nok også mistet min selvtillid efter alt det jeg har fået at vide jeg ikke dur til osv. Det er nedværdigende…..og det kommer til at tage lang tid før jeg føler mig som en hel kvinde – sexet og glad.
  Dejligt lige at få opsummeret det med forretningen 🙂
  Den vil jeg sige til mig selv igen og igen nu 🙂 Tak! Det er nemlig derfor jeg ikke gav ham sparket meget før.

  Sisi – Du kender følelsen af at høre om X-mandens store lykket – OG DET GIDER MAN BARE IKKE!!! Mine børn gider heller ikke høre om alt det hun gør rigtig i forhold til mig – de er ved at brække sig over det. De og jeg kender jo sandheden og der er ingen der er perfekte, heller ikke hende…..

  Vores skænderier og det faktum at jeg pludselig har sagt fra og giver ham big time modspil, har gjort at han er draget længere og længere mod hende – faktisk det MØ sagde jeg ikke skulle – Men jeg er jo færdig med ham.

  Han er 100% samarbejdsvillig ved bodeling og er ved at give mig mere end jeg har krav på – han har altid tårer i øjnene når vi snakker sammen om deling etc. – selv om det går gnidningsløst. Men det der gør så ondt hele tiden, er at han hele tiden skal gøre mig og børnene opmærksomme på hvor sød og hjælpsom hun er osv…….
  Jeg ved ikke hvordan jeg skal undgå at høre om det ???

  #11627
  sissi
  Deltager

  Jeg forstår ikke helt hvor du høre om det, hvis I kun taler om det praktiske. Hvis du er bremser andre, ved kort at sige, at det har du ingen interesse i, så stopper de fleste da.
  Hvis I taler om andet end det praktiske, så kan du bremse ved at sige det samme til din x mand, at det er hans liv, og det er dig uvedkommende.
  Jeg tror, uanset hvad, så var han draget mod hende – så stop selvbebrejdelserne.
  Du gav langsomt slip og lod ham være, tillykke med det. Du sagde “gå”, efter du havde kæmpet en brav kamp – men den var ulige lige fra starten da du skrev herinde.
  Du kan altid sige du prøvede alt… også mere end de fleste ville. Han var bare så meget på vej væk, og har været det gennem længere tid.

  Det vil gøre ondt længe EM, men samtidigt med at du frigør dig selv, bliver smerten mindre og mindre. Når din hjerne kører rundt, så øv dig i at sige til hjernen “Tak for info – men jeg er lige i gang med noget andet “:) Det kan lyde fjollet… men med denne lille øvelse fortæller du hjernen/tankerne ( som man ikke selv styre altid ) at du høre hvad den siger, men du faktisk ikke har tænkt dig, at lytte efter, og du beskæftiger dig med andet… og gør evt. noget andet der optager dig.

  – og husk så på, at det der er SÅ perfekt… det behøver man slet ikke sætte ord på. Det gør man bare mange gange for at overbevise sig selv, at det er helt perfekt det man har gang i.

  #11628
  Tintin
  Deltager

  @EM

  Jeg synes, at man kommer længst med sandheden – på alle måde. Ja så er det også det nemmeste. Det frisætter. Jeg forstår fortsat ikke din mands behov, for ikke at kalde ting for hvad de er. Som du selv skriver, så henvender folk sig nu til dig for at få en forklaring. En form for sandhed skal nok komme ud i den sidste ende, omend megen forvirring kan tilstøde i forløbet.

  For at svare på dit spørgsmål. Jeg er som tidligere nævnt en stor tilhænger af sandheden. Jeg er også en stor tilhænger af se tingene i øjnene. F.eks. at erkende at et menneske som man holder uendelig meget af, føler at deres vil ville være bedre hvis man ikke var en del af det.
  Erkendelse. At være tro mod sandheden. Det kan måske gøre smerten mindre. Men den meget dybe følelse af et knust hjerte kan man ikke løbe fra!!! I mine øjne er det en god ting. Det viser, at man har elsket.

  Sandhed og erkendelse er kan forkorte processen. En anden måde at forkorte følelsen på er at begrave sig i arbejde, ferie, børn, venner, fest og ja møde nye mænd.
  Kort sagt så kan du UD og bombarderes med indtryk og følelser. Det tror jeg er en god måde.
  Din skilsmisse har været svær, fordi I har delt hus, deler firma, børn og lokalmiljø mm. Derfor har du været “låst” i situationen, og det tømmer dig for kræfter og forlænger smerten. Jeg tror derfor, at det er først når du er fri af hus mm. og igen begynder at leve livet, at du vil begynde rejsen tilbage mod lykke. Men så skal du også sørge for at komme UD 🙂

  PS! Jvf. min snak om sandhenden. Dette er ikke et angreb på din mand, men skal ses som en generelt betragtning. Nogle, og kun nogen af dem, af din mands handlinger kan udlægges som et forsøg på at mindske din smerte. Det er ikke noget jeg selv tror på et øjeblik. Jeg tror han alene har handlet i egen interesse. Men lad os underholde denne tanke. Jeg tror nogen handler sådan, fordi de ønsker at “beskytte” den de holder af mod sandhende. Her er det så min pointe, at ved at gøre dette, så fratager de modparten for dennes frie vilje og forlænger pinen ved at personen lever i en vildfarelse. Det opnår det modsatte af hvad det forsøgte af opnå.

  #11629
  Eva Marie
  Deltager

  Jeg hører om det gennem børnene, vennerne og ham selv. Vi ses i forbindelse med forretningen sådan ca. hver anden dag….Han har åbenbart behov for at fortælle os alle at det med hende, er det rigtige – og som du så rigtig siger, så er det nok ikke perfekt, siden det skal siges hele tiden.
  God øvelse du kom med – den vil jeg afprøve 🙂

  Jeg ved også at jeg har prøvet ALT – jeg kan ikke gøre mere – det er heller ikke der jeg er – jeg er væk fra ham og videre i skilsmisse processen. Det er bare de nedture med de åndsvage tanker, jeg ikke kan få væk – og det er opslidende…….

  #11630
  Tintin
  Deltager

  PS!

  Overordnet er det jo fantastisk, at han behandler dig godt i bodelingen. Det borger jo rigtig godt for jeres fremtid. Både i relation til børnene, og hvad forretninger I har sammen.
  Det må du virkelig værdsætte. Det er jo utrolig positivt.

  Med hensyn til at han talen om hende. Så må du jo acceptere hende, hvis de vælger at blive sammen på den lange bane. Det er hans frie valg – og husk hun tog ikke noget som var dit – for på det tidspunkt var han ikke længere din.
  Men, som tideliger nævnt, så vil jeg igen igen fortælle ham, at du ønsker dem al mulig lykke fremover, men at det er svært, hvorfor han de næste par år, skal afstå fra at omtale hende rosende i dit nærvær, da det gør for ondt. Då du er ude på den anden side, så må han naturligvis omtale hende rosende – forhåbentligt ad hun jo gerne skule gøre ham glad og være god ved dine børn. Men de næste par år må han respektere, at det er svært for dig. Ellers må du forlade lokalet hver gang indtil han lærer det.

  #11631
  Eva Marie
  Deltager

  TinTin – Du har ret, og jeg er også en kæmpe tilhænger af sandheden…..for den kommer altid frem på et eller andet tidspunkt. I min x-mands tilfælde, er i i flg. hans egne ord, fordi han ville beskytte sig selv. Hans handlinger er egoistiske og har egentlig været det i rigtig mange år.
  Jeg glæder mig også til huset er solgt – og er begyndt at forestille mig på et nyt sted, både med indretning osv. – det gør jeg for at komme videre:)
  Jeg går ud, men jeg har ikke den her samme gejst som før ( endnu) Mine veninder er gode til at slæbe mig med, og så har de jo også en undskyldning for at lufte ørene lidt 🙂 Så der ryger lidt shots ned engang imellem 🙂

  Jeg har måtte aflyse en GRØN KONCERT, fordi min x-mand skulle derud sammen med hende – det er da ikke rart, men jeg ved ikke hvad jeg ville gøre hvis jeg mødte dem sammen når jeg nu havde fået x antal fadøl ! Så det bedste var at blive hjemme.

  Når jeg er kommet væk fra huset ( jeg sidder jo med alle tingene, minderne etc. ) så skal jeg kikke fremad mod et nyt liv – mænd kan jeg ikke lige nu – selv om jeg har en del venner der “lige kan fikse det for mig” 🙂 – Jeg er bare ikke der endnu – Min x- mand boller jo løs, så jeg kan jo også tillade mig det nu – men kan bare ikke!!

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 83 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.