Kan ikke give slip

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #7524
  nutte
  Deltager

  Jeg har været gift i 31 år med en mand som har ADHD, og nu har fået konstateret en personligheds forstyrrelse, fordi han ikke kan føle kærlighed, ikke kan tåle afvisning, ikke har empati, er urolig og trommer med sine ben eller hænder hele tiden, er sygelig jaloux, har problemer med alkohol, er uærlig, osv osv.
  Jeg kan ikke beskrive hvilke ulykker han har lavet i alle årene, og nu skal vi skilles fordi han har haft mindst 10 kontakt annoncer hvor han søgte om sex, været i et seksuelt forhold til mindst en kvinde han har mødt på nettet, og været i seng med min bedste veninde.
  Og alligevel sidder jeg og sørger, kan ikke forstå hvordan jeg kunne lade mig behandle sådan i alle disse år. Måske fordi jeg har kæmpet så hårdt for det her forhold og så slutter det alligevel. Måske drømmen om far mor og børn der nu brister, måske fordi det gør så ondt i vores børn, jeg ved det ikke.
  Jeg tror ikke jeg elsker ham, alligevel har jeg altid lidt ondt af ham.

  Er der nogen der kan genkende den ambilavens det her er? Jeg burde juble af glæde over at slippe af med ham, og det er også en lettelse, men jeg er alligevel så ked af det. Måske min egen såret forfængelighed, måske er jeg en af de kvinder der elsker for meget? Er der nogen fer kan hjælpe?
  Nutte

  #7526
  Per
  Deltager

  Hej Nutte.

  Jeg tror du skal give slip på din forventning til hvordan du mener du burde føle og bare være rigtig god ved dig selv lige nu.

  Du må være helt tom efter alle de år, du har sat dine egne behov og følelser på standby og det vil tage tid at nå ind til dig selv igen.
  Din mand har overskredet dine grænser igen og igen på mange områder og udvisket de ting, du troede på og det, du troede du bestod af.

  Du skal til at finde de ting, du måske gav afkald på til fordel for din mand. Du skal til at lære at stole på dine egne meninger og dit eget værd igen.

  Det vil sikkert tage lang tid, men hey, det er jo det livet går ud på 🙂
  Der er ingen deadline, hvis du tænker over det.

  Glem din bekymring om at dit liv ikke er til forsiden af livstilsbladene med de smilende og perfekte kvinder – Det er form uden indhold. Du vil kun køre dig selv ned ved at sammenligne dig med andre.

  Du er ude af det og det er stort.
  Hvis du har ondt af din eksmand tror jeg at du nemmere kan slippe det liv, du havde med ham. Så længe du ikke tror at du kan redde ham.
  ADHD er ingen undskyldning for de ting, han har budt dig.

  Hvorfor har du fundet dig i det i så mange år?
  Jeg kunne jo tage Freud-brillerne på og foreslå at det ligger i barndommen…
  Det kan være du skal søge en psykolog for at få ryddet op og smidt væk i al
  det mentale kaos, du går med. Det er mange års påvirkning og det stikker dybt.

  Under alle omstændigheder, så synes jeg at du skal sige tak til dig selv fordi du gjorde det. Du har sagt stop nu og du har givet dig selv det, du havde mest brug for. Frihed.
  Husk at værdsætte dig selv for de ting du gjorde godt og find en person at få vendt de mindre gode ting med.

  Held og lykke.
  Tag tingene ét skridt ad gangen.

  #7528
  Salamina
  Deltager

  Hej nutte

  Hvornår tror du selv, at din hjernedød satte ind i løbet af de 31 år?

  Stik imod Per, mener jeg, at du har gjort alt galt selv.

  Du har ikke elsket for meget. Du har været snot-hamrende-dum. Ikke at forveksle med kærlighed.
  Og jeg kan som kvinde ikke ynke dig eller sørge med dig. Blot sige… at du er et kvaj!!! af format!!!

  #7530
  Kide
  Deltager

  Hej Nutte.

  Jeg tror at det er helt naturligt, at du føler som du føler. Du ved jo godt, at forholdet ikke var sundt, men alligevel har du måske haft et håb, om at det blev bedre.

  Jeg var engang i et forhold med en psykopat (det er jeg faktisk helt sikker på at han var), vi boede sammen og selvom jeg vidste, at han ikke var god for mig, havde jeg ikke kræfter til at gå (jeg fik mavesår og panikangst). Forholdet endte først, da jeg tog ham i, at have kontakt til andre kvinder¨, og han smed mig ud af vores fælles lejlighed med orderne “Det er også din egen skyld, fordi du er så røvsyg”.
  Det var rigtig hårdt i et par måneder og skiftevis savnede og hadede ham. Her 8 år efter, ved jeg, at det var det bedste der kunne ske, jeg har lært helt vildt meget og vil aldrig mere, være i et forhold, som gør mig ked af det. Jeg har lært at stille krav, hvilket så har resulteret i at mit sidste forhold, til en mand, som jeg elskedede helt ekstremt højt, lige er gået i stykker. Men jeg vil hellere miste ham, end at miste mig selv.
  Det er en rejse du skal ud på nu. Den er fyldt med følelser og du vil sikkert komme gennem dem alle. Men når du står på den anden side, er du en klogere, bedre og mere afklaret version af dig selv. Held og lykke 🙂

  #7531
  level
  Deltager

  Hej Nutte.

  Sikke en omgang du har været igennem.

  Jeg tror ikke på du elsker ham mere. Jeg tror det har noget med livsindhold at gøre. Hans problemer blev, på en eller anden bizar måde, indholdet i dit liv. Tænker at, stort set, alt har cirkuleret om ham.
  Når indholdet (godt eller skidt) i vores liv forsvinder, står vi fuldstændig uvidende om hvad vi skal bruge fremtiden til. Det kan være så skræmmende, at vi vælger at blive hvor vi er = tryghed og = nedadgående spiral = rammer bunden med et brag. Og alting splinters.

  I dit samliv med ham, har du helt klart negligeret dine egne behov, men du bliver konfronteret med dem nu, og nu kan du ikke længere flygte fra dem.
  Og jeg siger flygte. Tænker at Per har ret mht det Freudianske…

  Såret forfængelighed – njaa, kan ikke rigtig mærke den. Tror nærmere det handler om nedbrudt id og selvværd, fordi alt den kærlighed du fodrede ham med, bare ikke var nok = du var ikke god nok.

  Om du elskede for meget ved jeg ikke, jeg tror du elskede tanken om at han ændrede sig, og blev den mand du fantaserede om. Håbet tager ofte over, når vi ikke vil se realiteterne i øjnene.

  Jeg synes du skal klappe dig selv på skulderen, fordi du kan give så meget. Det gør dig ikke til et dårligt menneske.
  At der er gået alt for lang tid, ved du sikkert godt selv, men det kan du altså ikke gøre noget ved nu. Men du kan lære af det.
  Tænker at jeres børn er store? Mon ikke de kan fornemme at alt ikke er som det bør, og i virkeligheden bare ønsker, at deres mor – og far for den sags skyld – har det godt..

  Kh
  Level

  #7538
  hexia D trix
  Deltager

  Mon ikke du trænger til at komme over chokket, inden du kan mærke lettelsen over at være fri for ham. Du skal kun tage dig af dig selv nu og få fokus tilbage på dine behov og følelser. Igennem tiden har du (nok) haft al din energi investeret i ham, hans behov og været på overtid mht at forhindre katastrofer og holde sammen på familien.

  Det er et grundvilkår i menneskelivet at gøre “dumme” ting, vi lever forlæns og forstår baglæns. Din dumhed kan måske oversættes til, godhjertet, loyal osv, hvilket ikke er så skidt 😉 Han har sansynligvis også været klar over, at han skulle vente med at vise sine ubehagelige sider til fælden var klappet i bag dig.

  Hans manglende ærlighed er ikke dit problem ej heller, at han fandt det acceptabelt at snyde, narre og bedrage dig. Han må have været dygtig til det!! Ikke alle mennesker er sådan!!

  Håber du kan finde en vej til accept og tilgivelse af dig selv her : http://www.aspergerpartner.com

  Kram og held og lykke

  #7540
  Salamina
  Deltager

  Der findes også kvinder, som sender bunkevis af breve til Peter Lundin og Anders Breivik med tilbud om ægteskab og at føde deres børn – nogle føder endda deres børn.

  Hexia: Hvorfor kaster du konstant aspergers ned over tråde her i kassen, der intet har med asperger at gøre. Du har gjort det før.
  Manden er efter sigende diagnostiseret ADHD samt personlighedsforstyrrelse, hvilket er en ganske kendt kombination, personlighedsforstyrrelsen følger ofte af et misbrug og misbrug følger desværre også ikke sjældent med ADHD. Således er der al mulig god grund til at antage, at den omtalte mand i denne tråd, en mand som også har alkoholproblemer, har udviklet personlighedsforstyrrelse i forlængelse af sin ADHD samt at hans nuværende diagnose er korrekt.
  Der er intet i denne tråd, der peger i retning af asperger. Det var der heller ikke, i den anden tråd, hvor du linkede til asperger.
  Asperger er en medfødt og gennemgribende udviklingsforstyrrelse af hele hjernen. ADHD er en opmærksomhedsforstyrrelse ofte med fx hyperaktivitet.
  Og ADHD er desuden langt mere udbredt end asperger.

  #7542
  lillehjerte
  Deltager

  Hej Nutte
  Jeg vil også sige at du kan lytte til mange af indlæggene her men spring for guds skyld #7528 over. Jeg synes virkelig den er over stregen.
  Nutte, det lyder til at du sørger og det er helt forståeligt.
  Alting sker af en grund. Lige nu giver den overhovedet ikke mening og det er også meningsløst det du har oplevet. Men en dag får du en aha oplevelse af hvorfor du har været igennem dette og kan bruge din omend triste erfaring i en meget konstruktiv sammenhæng. Jeg har hørt mennesker der har været ufatteligt meget igennem som også er kommet til samme konklusion. Men der er ingen facit på hvornår den særlige indsigt om “at ting sker for en særlig grund” kommer. Måske opstår i fremtiden en lignende situation for et andet menneske du holder af og du vil kunne hjælpe vedkommende ud noget før. Måske har du fået nogle særlige kvaliteter som menneske af at være sammen med ham, som gør dig helt særlig for nogen eller har givet dig en gave til i form af nogle bestemte kompetencer eller menneskelige egenskaber. Måske får du lyst til at skabe noget nyt og særligt. Der kan være uendelig mange svar. Men en dag vil du finde oplevelsen af sammenhængen( en særlig livskvalitets bringende livsvisdom=indsigten). Men tag din sorg i hånden og tag den seriøst og husk at være god mod dig selv fremover. Du fortjener også at have det godt.

  #7549
  hexia D trix
  Deltager

  Uanset om der er tale om udviklingsforstyrelse, autistisk forstyrelse eller lign, så medfører det en adfærd der for partneren har en effekt som den beskrevne, så det er en helt naturlig reaktion på noget uforståeligt. Jeg håber at det betyder at starter af tråd oplever at hun ikke er den eneste og det er IKKE hendes skyld osv osv så hun får nemmere ved at få sit selvværd tilbage.

  Håber svaret giver mening?

  #7550
  hexia D trix
  Deltager

  Der findes ovenikøbet ord for det, så hun er ikke dum, bare som de fleste andre 😉

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.