Kæreste vil ikke give slip på eks-kones voksne datter

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #21914
  Anonym
  Inaktiv

  Kære Martin,

  Jeg håber virkelig, at du kan hjælpe mig, for jeg har et stort problem.

  Jeg har mødt en dejlig kæreste for 3 måneder siden, som har en søn på 21 år. Han har været gift 3 gange, og det sidste ægteskab kom han ud af for 3 år siden. Han har boet med eks konens 2 døtre, som nu er voksne, og han har stadig et forhold til den yngste datter Alberte på 21 år. Jeg mødte hende første gang, da min kæreste og jeg havde lejet en hytte i Skagen, og så ville hun komme og overnatte hos os, fordi hun ville i byen med en veninde. Jeg synes, at det var lidt pudsigt, men jeg prøvede at være “large”. Det skal lige siges, at der er ikke noget galt med pigen – hun er en ganske almindelig pige på 21 år, der er flyttet hjemmefra og har job, familie, venner osv. Da vi kommer hjem igen, så ringer Alberte til min kæreste og spørger, om han ikke kan køre hende og en veninde til fest, og det ville han gerne. Det viser sig så, at hun skal køres max 2 km i byen en varm sommeraften, hvor man både kan gå, cykle eller tage bussen, men han optræder som serviceorgan for hende. Hun ringer, når hun har “brug” for ham som: Jeg har brug for en bil, jeg har vil ha’ hund, men jeg har ikke råd til hund, jeg gerne vil have osv. Min kæreste ringede til Alberte, da han har en koncertbillet i overskud i stedet for at tænke på hans egen søn.

  Han siger, at hun har det svært, fordi hendes mor begyndte at drikke, da pigen var 17 år, så hun flyttede hjemmefra og over til hendes mors veninde, indtil hun flyttede i lejlighed. Hun har både mor og far, bedsteforældre, søster og venner, men min kæreste mener, at han skal være det for hende, når hun har brug for det. Hvis hun på nogen måde virkede sølle, svag eller lignende, så havde jeg haft forståelse for hans “hjælpsomhed”, men hun er et ganske normalt fungerende pige, som bare benytter sig af, at han ikke kan sige nej til hende.

  Jeg kan ikke holde ud at høre på ham, når han taler i telefon med hende, og måden han kigger på hende får alt i mig til at vende sig. Jeg er normalt meget rummelig og har selv hjulpet flere unge, men jeg har også selv mærket på egen krop, hvordan de unge mennesker hurtigt finder ud af at trække på en, fordi man har svært ved at sige nej.

  Jeg blev nødt til at tage problematikken op med ham, for jeg ser det som et problem, hvis han vil blive ved med at se Alberte. Jeg føler, at han sætter hende op på en piedestal, og at han ikke kan undvære hende, men han siger, at hun har brug for ham. Jeg tror, at forholdet ville glide ud, hvis han ikke står til rådighed for hende, men han er ikke parat til at slippe hende.

  Nu lyder jeg nok som en usympatisk jaloux kvinde, som stiller et ultimatum, og det har jeg intet ønske om at være/gøre, men jeg bryder mig ganske enkelt ikke om deres forhold. Jeg mener, at man bør lukke døre til tidligere forhold, når man starter nyt op med mindre, at det er forholdet til egne børns mor/far.

  Jeg kan ikke løse problemet, og jeg kan ikke se andre udveje end at komme ud af forholdet, og det ønsker jeg på ingen måde. Kan du se en anden udvej?

  Jeg håber inderligt, at du kan hjælpe…..vores forhold hænger i en tynd tråd.

  Hilsen Qriuz

  #21915
  lillehjerte
  Deltager

  Er det datteren eller hendes mor du har det dårligt med. Føler du ikke at x er afsluttet helt? Det er godt for pigen at vide at der er en stabil voksen. Han kan måske godt tænke lidt over at rammerne er lidt for vidde men du kan ikke kræve at han lukker i. Men han kan sætte nye rammer op i takt med at hun bliver ældre. Nu er hun 21 så kan han jo skrue ned gradvis hver halve år. Men hun behøvee vel ikke forsvinde helt ud af hans liv.

  #21916
  Laerke
  Deltager

  Du har kun kendt denne mand i 3 måneder…!!!
  Men du kender alligevel til alt omkring hans forhold til “bonus datteren” og hvordan hun fungerer eller ikke fungerer – og som han tilmed har boet sammen med..

  Hvorfor mon du har så meget modstand ? Hvad har du selv oplevet/eller ikke oplevet af den slags forhold i dit eget liv?

  Hvad tænker du om vigtigheden af relationer gennem dit eget liv og især børns liv?

  Føler du dig udenfor?

  Kunne det være en idé at prøve at lære hende lidt at kende?

  Er der noget du savner fra din kæreste, som du ikke får kommunikeret?

  • Dette svar blev ændret 4 år, 2 måneder siden af Laerke.
  #21918
  Eva Marie
  Deltager

  Du er på vej ud over kanten med det der! Hvorfor skal/vil du blande dig i hans relationer?
  Du skriver at du ikke vil lyde som en jaloux kvinde? Det larmer af jalousi. Du har INGEN ret til at blande dig i hvem han giver billetter, opmærksomhed og hvordan han forvalter hans omsorg for andre mennesker her i blandt x-konens datter. Det er hans sag! Fortsætter du ud af denne vej, så går han helt af sig selv………
  I stedet for at være så meget “over i ham” så fokuser på dig selv. Det er da fuldstændig ligegyldigt om hun trækker rundt med ham. Det styrer han jo selv….det er ikke noget du skal blande dig i.

  Mine tanker er omkring, hvorfor du synes det er et issue i jeres forhold? Hvad mangler du fra ham?

  #21919
  Kattemor
  Deltager

  Så rigtigt skrevet Eva Marie..!

  #21920
  sissi
  Deltager

  Jeg giver de andre helt ret.
  Men får også tanken, at du måske føler det som om han er en slags forelsket i hende… ved ikke om jeg rammer dine følelser her.
  Er det ikke den tanke du går med, og derfor vil have det stoppet, må du tage den unge pige, som er bonusdatter med.
  Jeg syntes din reaktion er lidt voldsom på en ung pige, hvis ikke der stikker andet under?

  #21923
  Aries
  Deltager

  Det er både sørgeligt og frygteligt at læse dit skriv, kære Anonym. Jeg blev skilt for 6 år siden og min exmand og hans to X-bonus børn(mine døtre) ser ham stadig som deres papfar.. De laver også aftaler udenom mig, da de er 20 og 22 år. Det ville være en kæmpe sorg, hvis han han cuttet dem, blot fordi vi blev skilt.. Din kæreste lyder som en god og ordentlig voksen mand.

  Det er din privatlogik den er helt galt med. Børn forsvinder ikke, heller ikke pap/bonus børn.

  Aries

  #21930
  Tintin
  Deltager

  Jeg synes det er meget naturligt, at han har en tæt kontakt til denne pap-datter. Det er tiltalende. Var han kold, overfor hende, så ville jeg finder det underligt.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.