Kæreste finder min humor "cringy"

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #18608
  Urtepigen
  Deltager

  Hej alle!
  Jeg er en ung kvinde på 21, og jeg har været sammen med min kæreste i 4 år til august. Vores forhold har ofte været ret op og ned, men jeg føler alligevel vi står okay stærkt for tiden. Vi elsker hinanden meget, i hvert fald. Bare lige lidt baggrund.
  Nå, men forleden snakkede vi sammen og kom af en eller anden grund ind på, han synes, det er utiltrækkende at sende grimme billeder (fx på snapchat)og være fjollet på en bestemt måde, der i hans øjne virker uintteligent (han kan generelt bedst lide at ting er intellektuelle, selvom han selvfølgelig også vil fjolle nogle gange). Han siger dog, han nok bare har en anden humor end mig (vi har også lidt forskellige humorer, dog også “vores” fælles humor). Men det at han siger sådan, får mig til at føle, jeg ikke fuldt ud er elsket og accepteret som jeg er, og at jeg derved ikke kan vise ham alle aspekter af mig/ fortælle ham ting, han ville finde “underligt” uden frygt for at dømmes som værende underlig/”cringy”/ “cringeworthy” – (måske kan dette bedst oversættes som tåkrummende). Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om det her (endnu andet at det gør mig utilpas – men jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre ved det? Måske er det bare mig, der gør en myg til en elefant?

  #18611
  Gniske
  Deltager

  Du kan og skal blive ved med at vise ham alle aspekter af dig selv. Hvis du begynder at lave dig om for at tækkes hans smag, er det en glidebane, og pludselig er du kun en skygge af dig selv – og det er et stort problem og uattraktivt. Det er dig selv, der fuldt ud skal acceptere og elske dig selv, som du er. Og stå fast på, hvordan du er. Hvad han egentlig tænker, ved du dybest set intet om. Men du må stole på, han siger til, hvis han har et så stort problem med noget, at han synes, det truer forholdet. Og indtil da, må du beslutte med dig selv, at han elsker og accepterer dig tilstrækkeligt, og glemme sagen. Det er et selvværds-spørgsmål.

  #18614
  lillehjerte
  Deltager

  Når jeg læser det udefra virker det blandt andet som om I ikke er det rette match. Når det så er sagt synes jeg du skal tænke over hvad hans attitude af manglende accept af sider dig kommer til at betyde for dig! Når man tilstrækkelig mange gange oplever at den måde man viser glæde og humor på bliver afvist eller set ned på forsvinder selvværdet. Jeg kan levende forestille mig hvordan du har det inde i dig når du i glæde vil dele noget med den du vil give din kærlighed og han så bare tager afstand. Det gør jo ondt. Du får ikke plads til at være spontan og tro på at du er fantastisk når du er umiddelbar. det kan i hvert fald være konsekvensen. Hvad jeg tænker er vigtigt for dig er at finde en fyr der er lige så meget i kontakt med humor og leg som du er. Gudskelov kan jeg stadig sige at jeg stadig er i kontakt med de ting fordi jeg vælger de mennesker der glæder sig sammen med mig. Så føler jeg mig fuldt ud hjemme. Jeg ønsker at sådan en ung kvinde som dig må have ønsket om at bevare det sammen, resten af livet.

  Udover det, så kan jeg fortælle dig at det kan være et træk hos en narcissistisk person at de ønsker at den anden skal se op til dem og de devaluerer ofte deres partner ved f.eks at give udtryk for at partneren ikke har humor. “Generelt skal partneren endelig ikke have at vide hvor dejlige de er”, synes den narcissistiske person at tænke overordnet. Man visner af at være sammen med en narcissist for i dennes øjne er man aldrig god nok uanset hvad man gør for at gøre dem glade.
  Overvej om han har træk derfra(også sammenholdt med den tilgang han har til dig i den anden tråd du har). Vil du have en partner der er en kamp eller en du kan glædes med. Det første lyder ikke til at være så sandsynligt med ham du er sammen med. Det bliver vidst bare op ad bakke.

  #18624

  Hej Urtepigen

  Det kan jo også være en ubevidst måde at dominere dig på fra hans side. Fx som en reaktion på at han føler, at du afviser ham eller hans væremåde.

  Sagt på en anden måde: måske synes han, at du er efter ham med noget, som han ikke kan sætte ord på, og så giver han igen ved at sige, at du ikke er sjov, når du gør dig skeløjet og skævmundet på en snap.

  Det kan også bare være en dårlig vane med at dukke dig for selv at føle sig ovenpå. Det gør de fleste mennesker ved hinanden fra tid til anden og kan både være en lidt kikset måde at komme i kontakt på, men også et brist i personligheden af varierende størrelse.

  Der er mange måder at møde den slags på: Man kan fx ‘slå igen’ ved at sige: “Og du skærer tænder og prutter, når du sover”. Man kan bruge humor ved at sige: “Jeg elsker også dig”. Man kan reagere ‘pædagogisk’ ved at sige: “Det gør mig ked af det, og jeg føler mig uelsket, når du siger, at min humor er kikset, og at jeg ser utiltrækkende ud, når jeg spontant er sjov på min måde”.

  Og så er jeg enig med andre, der svarer dig her i brevkassen … du skal sådan set bare blive ved med at dyrke din for ham tåkrummende humor og på den måde markere over for ham, at der er grænser for, hvor meget du vil tilpasse dig og have det skidt over at være den, du er.

  Mænd kan have en tendens til at ville have, at deres kærester skal være ekstra, über-feminine, så vi kan føle os vældigt maskuline. Vaklende selvværd og manglende udvikling af den lidt mere rå og platte del af maskuliniteten kan få en mand til at kritisere en kærestes efter mandens mening nørdede, drengede, platte humor. Mens samme mand synes, at det er VÆLDIG morsomt og spændende, at en kvindelig kollega PÅ JOBBET er lidt cringy med SIN humor.

  I starten blev han måske netop tiltrukket af den ‘utiltrækkende’ del af dig. Vi forelsker os ofte i noget, vi senere kommer til at ‘hade’ lidt eller meget. Fordi det begærede dybest set viser os en side af os selv, vi har lyst til og brug for at udvikle og både føler os tiltrukket og udfordret af.

  Men ligegyldigt hvad årsagen til hans udfald mod dig er … så til helvede med at gå og dække dig til og være normal-og-tiltrækkende-sjov for at tækkes ham.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #18630
  Laerke
  Deltager

  Det kan også være en måde at blive ved med at holde lidt afstand til dig på. Hvis han er lidt undvigende (hvilket jeg ikke ved om er tilfældet) kan dette være en strategi man bruger for at undgå ægte intimitet.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.