Kære Salamina :-)

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10380
  eddieline
  Deltager

  Kære Salamina 🙂
  Jeg er ikke en ørn udi det skrevne, men jeg vil forsøge mig alligevel. Alt hvad jer herefter skriver, skal forstås ordret. Der er altså ingen ironi eller sarkasme. Jeg mener det, jeg skriver…
  Jeg har fulgt med i denne kasse de sidste 7-8 måneder. I den tid har jeg læst dine bidrag og fundet dem skarpe og nøgterne, med en ofte ny og befriende synsvinkel på spørgsmål rettet til forummet.
  Men pludselig bliver det hele så skingert? Du kommenterer på alle indlæg omkring “vores” holding til dig og refererer i flere tråde til en enkelt trådstarter (EM), som om vi alle deler hendes holdning(?)
  Ligesom dig har jeg fundet det “irriterende”, at EM har brugt mange andre tråde til at belyse sine egene problematikker (som ikke ændrede sig synderligt i 6 måneder), men nu ser jeg jo dig gøre det samme!

  Må vi høre DIN historie? Hvorfor er DU her?
  De bedste hilsner
  Eddieline

  #10381
  Salamina
  Deltager

  Eddieline.

  Tak for din interesse. Jeg er 52 år og min historie kommer i bogform, hvis jeg gider skrive den. Jeg er nemlig en (lidt) doven hund. I sin tid kom jeg her i kassen fordi jeg var kæreste med en biseksuel mand, som udfordrede min rummelighed og vores kærlighed til hinanden. Det var i 2006.

  Siden 2006 er der sket en masse andet. Der var også en masse andet før 2006.

  Det er ikke korrekt, at jeg har stået stille i 6 måneder. I virkeligheden er jeg nok for meget i bevægelse pt. i forhold til, hvad er helt godt med baggrund i at jeg har en stress historik. På trods af, at jeg dybest set er ludhamrende doven i min natur og personlighed. Men lad det alt sammen ligge nu. Jeg følger med mange steder, det er ikke kun her jeg er i forhold til sociale medier. Jeg er nok herinde nu om dage fordi jeg kigger på mønstre og adfærd. Der er andre, der kigger på mine mønstre andre steder. Det behøver jeg ikke vejledning i kassen til

  Jeg er godt klar over, at jeg nogle gange skriver skarpt og godt. Andre gange er det vist mest skarpt.

  #10385
  eddieline
  Deltager

  Tak for fint og fyldestgørende svar 🙂
  Vil lige pointere, at det ikke var DIG, jeg mente ikke havde rykket sig i 6 måneder, men EM.
  Og ja – måske skal du passe lidt på, når nu du har den historie, du har (stress).
  De bedste hilsner
  Eddieline

  #10390
  Sidsel
  Deltager

  @ Salamina!

  Jeg kan læse, at du muligvis planlægger at udgive din livshistorie i bogform. Derfor spørger jeg nysgerrigt, om du har et interesseret forlag, som du kan sende en synopsis og de tre første kapitler til?

  Er din historie af så stor almen interesse i det danske sprogområde, at den kan holde til at blive foldet ud på ca. 200 sider? Hvad er dit budskab og hvad kan læseren bruge det til? Kan du svare på dette og overbevise et forlag om det, er du godt på vej…

  Jeg spørger, fordi jeg selv har udgivet 5-6 bøger og modtager livslang ydelse fra Kulturstyrelsen – såkaldte bibliotekspenge.

  #10408
  Salamina
  Deltager

  Hej Sidsel

  Tak for din interesse. Jeg kan svare nej til alle dine spørgsmål, stort set.

  Min historie er forholdsvis dramatisk. Det er den faktisk. Det har jeg faktisk ikke tænkt dybere over, førend nu du spørger. Men der er mange dramatiske begivenheder i historien. Og så har min historie også en række helt forrygende anekdoter om kæmpe store Hollywood stjerner (nulevende) – pga. mit tidligere virke – faktisk også om rigtigt mange danske talenter/stjerner, men de anekdoter skal jo cleares på en eller anden måde. Alle sammen mennesker, jeg har arbejdet tæt sammen med. Nogle af dem har jeg også boet under tag med i perioder.

  Det er en underlig blanding af dybt alvorlige dramatiske begivenheder og kriser og “celebrity gossip”. Mit hjerte er mest ovre i det alvorlige, for der ligger også en række overvejelser omkring værdier i tilværelsen. På den anden side, så er det gossip jo ikke mere gossip end at vi har med mennesker af kød og blod at gøre. Så der ligger også nogle overvejelser omkring det her med at være meget synlig i offentligheden og konsekvenserne forbundet hermed. Det er ikke altid #stjerne# at være stjerne.

  Jeg har to nære venner, som har udgivet en række bøger, som ligger lunt i svinget eller hvad man siger i forhold til at de i hvert fald bliver læst. Det gør de. Men jeg synes, helt ærligt, at jeg er torskedum og doven i forhold til deres niveau. De er vanvittigt dygtige, synes jeg. Så jeg er sgu lidt taber agtig dér, som jeg selv ser det. Af en eller anden grund har der altid i mit liv, været en form for tiltrækningskraft imellem mig og mennesker, som er helt vildt litterære og veluddannede og kommer ud af familier, som har haft det helt lange ben foran i deres familie-historik og deres opvækst og i dansk kulturliv. Og min baggrund er på min ene halvdel af min familie, en dybt fattig arbejder-familie historie, sådan en familie, der har gennemlevet at være arbejdere i den ben-hårde forstand og i armod, 7 børn i en toværelses osv osv. Det giver noget hård kant, som jeg har med mig, men der er ikke så meget “dannelse” i det.
  Min anden del af mine familierødder er ustyrligt velhavende og har arbejdet indenfor diplomatiet. Så der er nogle rimeligt store forskelle og selvfølgelig også stof til eftertanke på, igen livsværdier og hvad livskvalitet er og hvad et godt og rigt liv er og sådan noget.

  Jeg forestiller mig, at min historie egner sig bedst til at være en form for novellesamling. Men det er blot en tanke. Også fordi jeg er pga. min stress historik ikke vild med, at skulle overskue for meget i en helhed. Jeg vil hellere skrive drypvis. Og tage forskellige begivenheder ind i en novellesamling. Nogle gange har jeg også tænkt, at jeg gerne ville udgive noget, hvor flere PLATFORME OG medier tages i brug end det skrevne ord alene, fordi musik og det visuelle fylder faktisk rigtigt meget i mine historier, synes jeg. Men well. Jeg roder lidt rundt, en decideret “biografi” tror jeg ikke, at jeg kan rumme. Jeg tror heller ikke, der er almen interesse for min historie på lige det plan. Det tror jeg ikke på. Men jeg tror nu nok, at jeg kan fyrer nogle kanon-noveller af, hvis jeg tager mig sammen. 🙂

  #10413
  Sidsel
  Deltager

  @ Salamina!

  Alene længden af dit indlæg om det at skrive viser, at du brænder for det. Det er bare at gå i gang. I første omgang uden forlag. Det er en super metode til at udelukke verdens stress og jag, så det vil sandsynligvis være en lise for din stresshistorik/tilbøjelighed.

  Jeg har læst dit indlæg opmærksomt med henblik på at sortere i de mange ideer. En bog kan være fiktion, faktion eller dokumentar. Noveller er fiktion. Anekdoter om nulevende kendte mennesker ville kræve deres medvirken i en interviewbog, hvad jeg klart fraråder. Her kommer du ud på dybt vand.

  En novellesamling skal have et gennemgående tema – en rød tråd. Du skal med andre ord beslutte dig for en genre.

  Som potentiel læser stoppede jeg i dit indlæg ved sætningen: syv personer i en to-værelses. Interessant. Det ville jeg gerne læse om. Form bog, genre dokumentar: Dengang i Danmark.
  Det ville kræve en del research. Historisk, politisk og kulturelt. Men netop researchdelen er faktisk den mest spændende og afslappende.

  Håber, jeg har kunnet inspirere dig og indgyde dig mod.

  #10414
  Salamina
  Deltager

  Tak, hvor er det sødt af dig. Sidsel. Det er jeg glad for.

  Jeg vil nok helst bevæge mig hen imod fiktion og noveller, selvom det meste er baseret på virkelige hændelser. Jeg tror, jeg er nødt til at have et par af anekdoterne med i noget novelleform, fordi de episoder har sat store spor i mit liv. Jeg ved, at et par stykker af de stjerner og kendisser jeg har mødt og samarbejdet med siger ja, uden at blinke. Andre har du nok ret i, at jeg skal holde mig fra pga. det dybe vand.

  Ja. Du har inspireret mig og tak igen.

  #10415
  Salamina
  Deltager

  Egentlig behøver jeg vel ikke spørge om lov, hvis jeg omdanner en Hollywood skuespiller til en nærmest ren fiktion person med et andet navn og måske lidt anden alder, men ok, jeg bør nok spørge alligevel, fordi han eller hun kan måske genkende samtaler os i mellem, hvis han/hun ever hører om eller læser noget jeg har skrevet, hvilket så ikke er særligt sandsynligt, måske bortset fra 2-3 stykker. Selvom jeg kalder disse noget andet end deres rigtige navn.
  Det finder jeg ud af, at få styr på.

  #10418
  Salamina
  Deltager

  Den ene historie handler om Johnny Depp. Jeg arbejdede som publicist for ham i Europa i en periode. Og lige den episode, jeg gerne vil skrive om, har alle medier allerede skrevet om, altså hans opførsel ved en helt bestemt lejlighed. Jeg har bare ikke skrevet nogen steder, hvordan jeg oplevede det. Historien er kendt alle vegne. Det ved Johnny Depp også selv, men han ved jo så ikke, at jeg vil gerne skrive min vinkel på det som skete og som jeg oplevede det. Jeg ved ret præcist, hvordan han oplevede det, men jeg er selvfølgelig nok nødt til at spørge om lov, hvis jeg vil skrive min vinkel, selvom selve episoden er kendt. Min vinkel på det som skete er bare ikke kendt. Og jeg skriver ikke noget dårligt om ham. Men jeg er nok nødt til at gå den tunge gang og søge om lov til at skrive det fra flere vinkler.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.