Jeg skubber min kæreste væk!

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2261
  SanneM
  Deltager

  Hej igen skønne kvinder og Martin
  Jeg er godt igang med at skubbe en dejlig mand væk. Jeg har oplevet svigt i min barndom og fra tidligere kærester og lider desværre også af ocd. Min største frygt er at blive løjet for og dette lader til en uendelig række af spørgsmål til min kæreste. Han forsøger at forstå og være der for mig, men nu kan vi begge snart ikke længere. Afstanden imellem os vokser og vi har begge brudt grædende sammen flere gange. Det handler om at jeg skal træffe et valg om at stole på ham. Han er en god fyr og har aldrig og kunne aldrig finde på at være utro. Små hvide løgne ku han måske godt komme med ligesom alle andre mennesker, men han skjuler ikke ting for mig. Hvordan træffer jeg mit valg og på baggrund af hvad??? Følelsen når vi er sammen, uroen i mig, min fornuft, hvor meget jeg vil ham, hvor meget han vil mig… Jeg har nu sagt til ham at jeg gir det Max to uger til, hvis det ikke blir bedre, for vil ikke udsætte nogle af os for mere. Han forstår godt, men er bange og ked af det. Han har stået fast i sin tro på os indtil nu. Ønsker ikke længere at inddrage ham i alle de bekymrende tanker og spørgsmål som opstår dagligt. Hvad gør jeg? Gerne redskaber og konkrete svar. Vi har kendt hinanden i 7mdr og dette har stået på i 2-3af dem.

  #2263
  SanneM
  Deltager

  Og jeg er der hvor jeg ikke kan spørge mere uden at ødelægge det hele og miste min værdighed, men føler stadig enorm trang til det og syntes at der er ting der ikke hænger helt sammen og ved bare ikke om jeg kan slippe og stole på.

  #2264
  sissi
  Deltager

  Som jeg læser det, skubber du ham fra dig pga. ubegrundet jalousi… det er KUN dig, der kan arbejde med det – via professionel hjælp.

  Du skal atge ansvaret hjem… og ikke sige ” Gir det 14 dage mere ” stakkels mand… så flapser han rundt der i følelsernes vold i 14 dage.. indtil du bestemmer dig – om han er inde eller ude.
  Kan du så komme i aktion og opsøg noget hjælp:)

  #2265
  Sanne2
  Deltager

  Enig med Sissi, hvis ikke du ønsker at blive single om meget kort tid, så skal du tage ansvar for dine ubegrundede tanker og følelser og prøve på at se på det positive han giver dig i dit liv.
  DIN angst for at miste, bliver dit selvopfyldte profeti , men du kan endnu nå at stoppe at det sker, ved at du søger en terapeut eller andet og selv tager ansvar for at du har disse tanker, følelser og angst.
  Prøv at lade fornuften komme frem også når du er i dine følelsers vold.
  Følelser er et system – dine voksne fornuftige tanker er noget andet.
  Prøv om du kan skille det lidt ad – ligesom du gør her i brevkassen.
  Bed evt din kæreste og at hjælpe dig, når dine følelser løber af med dig, snak om hvordan I kan håndterre det sammen.

  #2270
  Sommerregn
  Deltager

  Der kunne næsten være stof til en ny tråd – den vinkel, som Sanne2 bringer ind her. Hvordan skiller man fornuften og følelserne ad? Er det muligt?, hensigtsmæssigt – og ikke mindst – hvordan?

  Ingen tvivl om, at vi kunne spare os selv for meget, hvis vi mestrerede den disciplin. Vi ville muligvis også gå glip af en hel del. Men indimellem ville det uden tvivl hjælpe os med at navigere bedre i rørte vande.

  #2304

  Hej

  Der er jo flere ting i det her.

  Dels er der de svigt, du har været udsat for og hele din sårbarhed omkring at turde stole på og hengive dig til kærligheden. Det er jo heller ikke småting, og mange superfølsomme mennesker opfører sig meget styrende og dominerende, når de skal hengive sig og give slip. For erfaringen er jo, at når man giver slip, så falder man og slår sig så alvorligt, at det er for livet.

  Så er der din OCD, som sikkert er snævert koblet op til dine følelser af usikkerhed. Og din symptomer bliver sikkert værre, når du tvivler og frygter for … ja, for hvadsomhelst.

  Og så er der det, du synes ikke helt hænger sammen:

  og syntes at der er ting der ikke hænger helt sammen

  Hvad er det, der ikke hænger sammen? Hvad er det med ham, der ikke hænger sammen og gør dig usikker? Noget tyder jo på, at du her skelner mellem din egen opspeedede mistro og det, der reelt er underligt og svært at stole på i hans ord eller adfærd. Eller er det bare noget, jeg fornemmer?

  Og så er der det med, at du for at beskytte og tage ansvar for ham og situationen ender med at tage ham som gidsel i fjorten dage, fordi det er, hvad du har afmålt til jeres forhold. Det er jo fint nok, at du prøver at overtage styringen med jeres forhold. Det er en del af din udfordring. Men det er jo bare dit ubevidste forsøg på at få ham til at trodse dig og tage styringen tilbage ved ikke at miste modet, men derimod fortsætte med at holde fast i dig.

  Det, du er bange for, er ikke, om han lyver for dig, men om det vil lykkes for ham at blive ved med at være stærkere end dig og trodse din svagheds overvældende styrke. Så længe, han er ubevidst om din sårbarheds dræbende udholdenhed, vil han bløde alt for dyre hjertedråber. Først når han lærer at bekrige din stærke svaghed effektivt med indsigt og bevidsthed, vil han sejre – og I vil begge vinde.

  Det kræver ikke det store at bekæmpe styrke. Det kræver både indsigt, medfølelse og brutalitet at bekæmpe svaghed.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #2325
  Apple
  Deltager

  Hold kæft hvor smukt formuleret, Martin! <3
  Knus fra Apple, der følger grådkvalt med fra sidelinien… og sender kærlige tanker.

  #2332
  julehavenisse
  Deltager

  hej
  jeg er bange for at jeg ikke er kommet ind det rigtige sted..lol vil gerne oprette emne. men roder rundt…….kan nogen hjælpe….?

  #2338
  Anonym
  Inaktiv

  Kære nisse, du går ud på brevkasse-forsiden, hvor allerede oprettede emner står og ruller ned på siden. Her skriver du en overskrift i første lyse kasse og indlægget i det nederste grå.

  #2339
  sissi
  Deltager

  Tror nok, at det virker, hvis du scroller helt ned på siden – og udfylder emne linjen, og derefter skriver dit indlæg:)

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.