Jeg er skiftevis forelsket i en ny og ked af det over en gammel kæreste.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5094
  lysestage
  Deltager

  Jeg kom ud af et forhold i starten af juni, og det gjorde mig meget ked af det. Vi havde talt om at flytte sammen, om børn og den slags, men forholdet gik ikke så godt de sidste måneder inden bruddet. Så inde i mit hoved troede jeg, at jeg skulle bruge noget tid på at være ked af det og hele mine sår, selvom det kun havde varet et år.
  For halvanden uge siden var der så en af mine venner, der kyssede mig, da vi var ude en aften, og vi endte den uge med at være en del sammen. Første aften tænkte jeg, ok, vær ligeglad med at det er en ven og at det kan ødelægge en masse, da vi kommer i det samme lille miljø (og han forøvrigt har været i byen med min eks og mig også og kender ham fra tidligere). Anden gang gik jeg derfra med en følelse af, at det vist ikke kun var rebound det her, og inden den tredje gang gik jeg så og var stjerneforelsket. Vi har rigtig mange ting til fælles på en måde, som jeg aldrig har oplevet før, og det føles også ret anderledes end så meget andet. Den tredje gang talte vi så om, hvor forelskede vi er og begyndte allerede at tale om børn og den slags. Så det hele er gået alt for stærkt for mig, fordi jeg er bange for ikke at være kommet fri af det gamle forhold, før jeg starter noget nyt. Derfor satte jeg bremserne i, selvom det nu skete helt naturligt, fordi jeg er taget af sted på ferie, og egentlig vil jeg kunne sige til ham, at jeg nok ikke er hjemme før engang i uge 33. Og nu kommer dilemmaet så.
  Hvor meget tid skal jeg give min sorg over det andet forhold, før jeg kaster mig ud i noget nyt? Jeg har gået og været høj og forelsket i halvanden uge, og det skubbede sorgen over det tidligere forhold væk. Men den forsvinder jo ikke bare, tænker jeg. Når jeg sidder her på ferien og har fået lidt afstand til det hele igen, kan jeg igen mærke den, men det er også fordi, jeg meget grundigt har prøvet på at skubbe den nye forelskelse væk ved at sige til ham, at jeg har brug for lidt afstand og nok slet ikke vil skrive hjem. Og jeg spørger også mig selv, om sådan noget med afslutninger af relationer og følelser helt er muligt, eller om man ikke altid vil tage en rest af noget tidligere med ind i det nye?
  Jeg er meget forvirret over hele tiden at svinge mellem at være meget forelsket i en ny og lidt ked af det over en gammel kæreste. De to ting ekskluderer hinanden, så det aldrig er begge ting på en gang. Vi er i øvrigt henholdsvis 30 og 40 år.

  #5102
  Henke
  Deltager

  Jeg vil ikke udtale mig om, om du er godt i gang med et rebound forhold. Men en ting er sikkert, når man er ked af noget, har man ofte paraderne nede og man suger til sig af den hjælp og kærlighed, man får smidt i sin retning. Det betyder også at mange er tilbøjelig til, at forelske sig hurtigt i en ny person, som pludselig fremstår som en frelser i nødens stund. Det er også sjælendt, mens man er ked af det, at man kan forholde sig 100% rationelt til sine følelser, så det er ikke uhørt man kan bilde sig selv ind, at netop denne nye situationer ikke er et rebound forhold. Det er derimod rigtig ofte, at man finder ud af at det efter rebound forholdet er afviklet, at det i bund og grund var et rebound forhold.

  #5109
  lysestage
  Deltager

  Hej Henke.
  Tak for kommentaren. Det er godt at få noget udefra, så jeg kan måle mine egne følelser op imod det. Jeg har selvfølgelig tænkt over hele situationen i forhold til hvad du siger, og jeg er kommet frem til, at en forelskelse er en forelskelse, også selvom det måske skulle vise sig senere, at det var rebound i forklædning. Så må jeg tage, hvad der der ville følge med det til den tid. Jeg er ude at rejse i disse dage, og det har været sundt, for jeg har haft muligheden for at gå og tænke meget for mig selv og fået sluttet fred med noget indeni i relation til det gamle forhold. Faktisk er jeg ikke så forvirret længere, som jeg var for nogle dage siden. Det at skrive herinde, dit svar og så en masse alper har nok gjort deres til, at noget synes mere lige til nu.
  Mange hilsner
  mig

  #5110
  Rosmarin
  Deltager

  Jeg kender en kvinde der gik fra et forhold nærmest over i et andet. Og de er gift i dag. Jeg tror godt det kan lade sig gøre. Jeg har så selv oplevet at et forhold helt afgjort blev et rebound forhold efter et smerteligt brud. Jeg så det bare ikke før nogle måneder senere. Jeg tror da næsten altid vi tager ting fra det gamle forhold med over i et nyt. Men det er klart der er stor forskel på intensiteten alt efter hvor lang tid der er gået imellem de to forhold. Når der er gået lang tid så er det måske nogle gode minder som vi gemmer i hjertet, der følger med os videre.
  Hvis du rumme alle følelserne omkring begge forhold og har lyst til at gå videre med den nye her, så prøv at tage en dag af gangen. Og tillad alle de følelser der er. Det er jo når vi forsøger at lukke af for nogle følelser, at de næsten presser sig mere på. Det lyder også som om, at du har fortalt den nye, hvor dan du har det?
  Det er jo reelt nok, at du sørger over det gamle forhold og de drømme der var der.

  #5111
  Henke
  Deltager

  Lysestage
  Du har ret i at en forelskelse er en forelskelse, uanset hvordan den opstår. I vores kultur bruger vi jo ofte forelskelsen, som en guideline til, at opnå et kæreste forhold. Netop fordi at følelserne synes så stærke og entydige. Men forelskelsen kan absolut være en snydepels, der er ingen garantier for at forelskelsen udvikler sig til kærlighed. Derfor kan den måske mere retfærdigvis siges, at være et resultat af en periode, hvor den enkelte har været meget modtagelig for smiger og flirt, fordi dette behov har været større end som så. – Og vupti så kom forelskelsen!

  I virkeligheden bør man måske være lidt mere opmærksom på, at forelskelsen ikke nødvendigvis er den rette guideline. Nogen gange vil skæbnen jo, at man forelsker sig i personer, man selvfølgelig finder tiltrækkende, men når forelskelsen ophører finder man ud af, at personens værdier og personlighed ligger så langt fra ens egen, at man nærmest ikke en gang kan være venner. Ikke på grund af uvenskab, men snare på grund af en stor forskellighed blandt parterne. Nogle venskaber mellem mænd og kvinder i mellem, kan indeholde mere kærlighed, end en forelskelse nogensinde kan kaste af sig.

  Men forelskelsen sætter nogle kemiske reaktioner i gang, som virker som belønning til hjernen, og det kan være mere end svært, ikke at tage imod den belønning. Når den nu bliver kastet for fødderne af en. Glæden ved at modtage opmærksomhed, kram, komplimenter og sex fra en person man er forelsket i, er på mange måde alt overskyggende. Men den skal ikke forveksles med kærlighed..

  En klog mand har sagt: “at kærligheden ikke er dyr, men den er alligevel så dyr, at man ikke kan købe sig til den.” Hverken med komplimenter, sex eller opmærksomhed. Den er der når den vil..

  #5218
  Sanne2
  Deltager

  Jeg er en af dem, som har gået direkte fra et forhold til et andet. Den ene gang jeg gjorde det, var efter et brud med en kæreste igennem mere end 3 år. Jeg var meget ked af det og slet ikke klar til det brud. Skæbnen ville at jeg via Dating mødte en rigtig dejlig mand få uger efter.
  Vi blev hurtigt kærester. Men jeg oplevede et kaos af følelser. Jeg var meget hurtigt tæt på den nye mand og vi startede et rigtigt forhold op. Jeg husker at jeg kunne køre fra mit arbejde og blive overvældet af længsel efter min x, blive rigtig ked af det, savne at snakke og være sammen, og samtidig glæde mig til at skulle være sammen med den nye.
  Jeg skiftede mellem sorg og forelskelse…længe.. måneder.
  Nå, forholdet gik ikke i længden.
  Da det forhold stoppede eller var ved at gøre det, mødte jeg min nuværende kæreste.
  Vi kendte hinanden af anden sammenhænge og da han hørte om knas i mit forhold, så var han pludselig meget på.
  Jeg var igennem den samme “trædemølle” der også… det var svært at give slip på x kæresten , men jeg fulgte flowet med den nye, da det føltes rigtigt.
  Jeg savner stadig x ind imellem, men kom sikkert videre fra forholdet og bor nu sammen med den nye kæreste og jeg har følelsen af endelig at være kommet “hjem” i mit parforhold.
  Godt at jeg ikke kæmpede imod og brugte mit hoved alt for meget i starten.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.