"Jeg elsker dig",hvorfor er det så farligt at sige

 • Dette emne har 37 svar og 7 stemmer, og blev senest opdateret for 5 år siden af Laerke.
Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 38 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #18675
  Lynetta
  Deltager

  Hvorfor er det så farligt at sige eller høre “Jeg elsker dig” til/af en person som man er i en kæresterelation med?
  Er det ægtepagten der bliver skrevet med de ord?
  Forpligter de mere end “Du er dejlig”?

  Hvad er det med de ord? Hvorfor er de så store, farlige og betydningsfulde i en kæresterelation?

  Det er jo i orden at sige at man elsker sin veninde, sit hjem, sit job….
  Men at jeg elsker mit job, betyder jo ikke at jeg nødvendigvis vil blive der for evigt eller være der gratis….
  For pokker da…. Jeg elsker min hund…. Det må jeg også godt sige, uden at nogen finder det stort og alvorligt….
  Nu er den selvfølgelig også super trofast og loyal, men det er altså kun en hund….

  Hvorfor har de ord SÅ stor og farligt alvorlig betydning i en kæresterelation?

  #18679
  lillehjerte
  Deltager

  Hej Lynetta.

  Før man er i en kæresterelation er jeg tilbageholdende med at bruge det, da jeg desværre har oplevet at blive afvist kort efter førhen hvor jeg måske lidt naivt og i min forelskelsesrus fik sagt det højt at jeg var begyndt at elske den anden. Jeg tror at “elske” en definerer at det er begyndt at blive seriøst fra mindst en part. Måske er den anden part ikke der og derfor kan det være de trækker sig.
  Dog vil jeg sige at det er underligt hvis man ikke kan sige “jeg elsker dig” til en man har et kæresteforhold til.

  #18833
  pigeivej
  Deltager

  Jeg hørte det fra en, jeg har et forhold til for et par måneder siden. Jeg blev enormt glad, men var også meget skeptisk. Sagde han det bare for at gøre mig glad, tryg og tillidsfuld uden at lægge så meget i det? Jeg troede SLET ikke vi var der, selvom jeg er meget vild med ham. Så jeg svarede ikke, men gav et kram og et kys. Han har siden trukket sig lidt fra forholdet – og jeg ved ikke, om det er fordi jeg ikke gengældte kærlighedserklæringen, eller om det netop bekræfter, at der ikke lå så meget i det. Jeg ville ikke selv sige det, hvis jeg ikke mente det ind til marv og ben – og forstår måske godt at helt unge kan sige det sådan lidt til gud-og-hver-mand, men voksne erfarne mænd?
  Nu er jeg bare så usikker og ved ikke hvad jeg skal tro. Så ja, måske er det farligt – både at sige det og at undlade at sige det tilbage. I hvert fald i et nyt forhold.

  #18835
  Laerke
  Deltager

  Nu kan man ikke læse hvor længe i havde været sammen, da han sagde det? Måske det var et øjebliks begejstring og han mente det, i det øjeblik han sagde det. Måske er anerkendende ord hans kærlighedssprog og det derfor falder ham mere naturligt at sige det til dig end omvendt. Du kan jo spørge ham og fortælle ham hvad det gjorde ved dig. Måske han har brug for nogle anerkendende ord tilbage istedet for et kram?

  #18838
  lillehjerte
  Deltager

  Ja jeg mødte en mand for noget tid siden, som gik lige ind i mit hjerte med både ord og masser af ideer til hvad han ville gøre for mig(som jeg på ingen måder havde bedt ham om og forholdt mig meget ydmygt til). Jeg blev alligevel rørt. Jeg havde ikke mødt nogen anden mand der havde gjort noget lignende og virkede så oprigtig(troede jeg han var). Det gik lige ind. Jeg tænkte det var hans kærlighedssprog. Men pludselig fra den ene time til den anden puufff så var han væk. Han havde lige givet mig lidenskabeligt sex over køkkenbordet inden jeg skulle gå. Om aften hørte jeg intet fra ham(som jeg ellers plejede- han kunne lide at tage initiativet) og de følgende dage hørte jeg heller ikke en lyd. Så fik jeg en lad sms en hel uge efter om at han ikke kunne give nogle forklaring, men han kunne ikke mere. Op på hesten igen i datingland- kunne så konstatere at han da var i gang med dating igen, da jeg selv gik aktiv igen(eller måske hele tiden).
  Jeg ved ikke helt om jeg skal tro så meget mere på kærligheden længere? er der andre af jer der har det sådan? Men man bliver lidt træt af at åbne op. Men hvis man heller ikke åbner ved de jo heller ikke om man er interesseret.
  Jeg vendte med en erfaren ven om hvor pokker jeg tabte tråden eller andet. Men han kunne heller ikke gennemskue hvor jeg havde snublet. Men måske var manden jeg så bare fyldt med øjebliksglamour og spillede på flere heste eller stadig aktiv i dating mens han så mig. Jeg talte med ham og spurgte ind til det. Men han kunne ikke komme på det, SAGDE han.Han mente selv han var klar til at gå all in med mig, men at det bare pludselig ændrede sig. Sådan noget ændrer sig ikke uden grund. Det var mærkeligt for mig at stå med et afsluttet kapitel uden tekst på.

  #18839
  Laerke
  Deltager

  Lillehjerte- hvor lang tid har du kendt ham? Hvor hurtig var han til at sige de ting? Hvornår havde i sexførste gang? Ved du hvad du leder efter og levede han op til det du havde brug for i et forhold? Fik du i starten spurgt ind til han tidligere forhold, hans syn på troskab mv og fik du fortalt klart og tydeligt hvad du ønsker i et forhold? Er du en person der har tendens til at forelske dig hurtigt, når der bliver vist interesse for dig (og når du har haft sex med vedkommende) ?

  #18843
  Laerke
  Deltager

  “Jeg vendte med en erfaren ven om hvor pokker jeg tabte tråden eller andet”..

  Her måske?:

  “…….med både ord og masser af ideer til hvad han ville gøre for mig(som jeg på ingen måder havde bedt ham om og forholdt mig meget ydmygt til). Jeg blev alligevel rørt. Jeg havde ikke mødt nogen anden mand der havde gjort noget lignende og virkede så oprigtig(troede jeg han var). Det gik lige ind. Jeg tænkte det var hans kærlighedssprog…”

  #18844
  Gniske
  Deltager

  lillehjerte:

  Jeg er også i datingland, og jeg har besluttet at blive ved til “den bitre ende”, uanset hvad en række af mænd har udsat mig for af uhyrligheder – som oftest pga. deres egen utilstrækkelighed, manglende selvindsigt og menneskelige svaghed.

  Jeg prøver at blive ved af kærlighed til mig selv – under alle omstændigheder den vigtigste kærlighed at få styr på her i livet.

  Men det kræver en enorm styrke, for det hiver og flår dagligt i de mest sårbare sider af psyken, som har med selvværd at gøre.

  Nogle gange, når det er svært at manøvrere i, hjælper det mig at have en fast procedure at gå frem efter – jeg har valgt Dr. Phil’s bog Love Smart, som jeg modificerer lidt efter danske forhold. Den stoler jeg på.

  Mht. din date, er jeg blevet meget opmærksom på, at mange mænd ikke har nogen god selvindsigt på følelsesområdet. Der er en masse indre tvivlsspørgsmål og følelsesfaser, som begge parter i et forhold skal gennemgå i starten (små dæmoner, der slås nede i maven om en masse ting), og det kræver tid – især for mænd, der nok er mindre bevidste om de ting. Måske gik det for stærkt for din date selv, det tempo som han fik sat i værk – det fik ikke tid til at lande mentalt på en holdbar måde hos ham. Ikke noget, du kan bebrejdes.

  #18845
  Laerke
  Deltager

  Fra en artikel fra Q med Martins råd:
  “…Manden kan være så optaget af sex og begær, at han hurtigt siger til kvinde, at han elsker hende. Her tænker du sikkert, at det går alt for hurtigt, og det gør det også. Manden opfører sig som én, der har været på ørkenvandring, og derfor bæller han nærmest kærlighed, som han ville gøre med vand. Manden tænker sig ganske enkelt ikke om. Han kan bruge meget tid i starten af forholdet på at involvere sig for derefter at trække sig.

  Vær samtidig en smule skeptisk. Jo mere ekstrem han er fra starten, jo hurtigere brænder han ud. Han vil hurtigt have en kvinde på krogen, fordi han ikke har et overskud. Du kan som regel godt mærke om forholdet er fugl eller fisk, alt efter hvor travlt han har med at komme i seng med dig, og hvis han har svært ved at få rejsning, er det faktisk et godt tegn, fordi der er noget på spil for ham.”

  #18846
  pigeivej
  Deltager

  Ja, det kan sagtens være. Han er nu sådan en type, der ikke bryder sig om at miste kontrol og vise følelser og er ikke en, der slynger om sig med ord. Vi havde kendt hinanden i fem måneder – langdistance forhold og kompliceret…

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 38 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.