Jalousimonstret dukker op igen

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5711
  Tinardsen
  Deltager

  Kære brugere. Det her er min debut her på siden. Har et dilemma som i håber i vil komme med lidt indspark til. Beklager på forhånd den lange tekst.

  Har mødt denne her mand for en måned siden. Vi har snakket sammen hver dag i den tid vi har kendt hinanden. Om mange ting. Der har været en enorm stor seksuel tiltrækning mellem os. Personligt har jeg også haft en del følelser ind over. Men der er opstået nogle misforståelser imellem os, som gør at han har trukket sig og vi lige nu bliver nødt til at tage en 14 dages tid fra hinanden.

  Jeg var til en fest, hvor jeg snakkede med en mand. For mig var der ikke noget i det. Men han syntes åbenbart jeg var sød, så efterfølgende skrev han til mig på Facebook, at han gerne ville lære mig at kende. Det fortalte jeg til min kæreste. Da vi havde en aftale om, at være åbne over for hinanden. Men det satte en jalousilavine i gang hos min kæreste. Vidste på daværende tidspunkt ikke, at han tidligere havde haft problemer med jalousi. Og min kæreste troede egentlig også, han var kommet over det. Men jeg trickene åbenbart nogle følelser i ham.

  Min kæreste har tidligere været i et forhold hvor hans ex var ham utro. Og han syntes der her var nogle mønstre som gik igen; i form af fest og efterfølgende brev. Det skal siges, at han eks havde kysset med en mand til en fest. Han havde følgende sendt hende et brev. Og hun gik fra min kæreste og fandt sammen med den her nye mand. Har prøvet at forklare ham. at jeg ikke er hende, og at der ikke er sket noget. Men har svært ved at nå ind til ham. Og har nok også haft svært ved, hvordan jeg skulle tackle det her jalousi. Han siger han synes jeg er sød og dejlig og at han er voldsomt tiltrukket af mig. Men ikke kan involvere sig følelsesmæssigt. Det tør han ikke. Så han synes ikke, at han kan være fair over for mig. Og jeg kan mærke det frustrerer ham, at han gerne vil mig og så alligevel ikke.

  Hvad pokker gør man? Min kæreste har et dårligt selvværd og tror ikke han god nok til mig. Hvordan får jeg forklaret ham at han er? Har igen og igen sagt til ham, at han er en fantastisk mand. Og at jeg gerne vil være sammen med ham og ingen anden. Hvordan får vi genopbygget mistilliden? Kan den genopbygges, eller er denne kamp bare for svær? Han stoler ikke på jeg vil være der for ham, og kun for ham. Har sagt jeg vil sende sms’er når jeg er til fest, gå med ham i parterapi, eller hvad der nu kan hjælpe ham. Men det har han svært ved at sætte ord på. Håber jeg kan få ham i møde og så tage den derfra! Lige nu kan vi ikke snakke om det uden følelserne spiller ind over. Så har sagt til ham at vi bliver nødt til at have lidt tid fra hinanden. Tænker at en stor del af det her også hænger sammen med at vi ikke kender hinanden særlig godt. Han kender mig særlig godt. Men hvordan griber jeg det bedst an? Håber han i løbet af de her 14 dage finder ud af at han savner mig. Og dermed vælger at tage chancen og åbner lidt op for sine følelser. Lige nu ligger han låg på af frygt for at blive såret. Det skal dog siges at han går til noget psykolog og på flere planer arbejder med sig selv. Så håber også at tiden kan gøre en forskel.

  Men lidt gode indput ville være rart.

  Følte jeg havde mødt den helt rigtige, og at det hele faldt på jorden på et splitsekund….

  #5712
  rikbau
  Deltager

  Hej tinardsen,
  Har aldrig selv været jaloux eller haft en kæreste der var. Ihvertfald ikke sygelig. Men kender en del par der slås med problemet. Først må jeg sige at det må være utroligt opslidende at have disse jaloux følelser for en kæreste. Så jeg føler med både ham og dig. Du har nok brug for at finde ud af om han altid har haft svært ved at kontrollere jalousi. For så er det nok en meget svær opgave for dig. Har du brug for at gå til disse fester?
  Sygelig jalousi kan jo dræbe et ellers godt forhold, men hvis du bruger tid på at forsikre både med ord og handling at han ikke har nogen grund til at føle jalousi, kan du se om det har nogen effekt. Ellers tror jeg det kun vil give dig frustration og måske mister du følelserne for ham derigennem. Held og lykke

  #5713
  Tinardsen
  Deltager

  Det er en rigtig svær opgave. Har siden jeg fandt ud af at han var jaloux, været inde at læse en del om det. For ligesom at forsøge og håndtere det rigtigt. Problematikken med jalousi ligger som jeg forstår på ham, helt tilbage fra hans opvækst. Og nej har ikke brug for at gå til fest. Men når jeg forsøger at lave aftaler med ham, for ligesom at hjælpe ham, siger han at han ikke vil begrænse mig. Så tja….ved ikke rigtig hvad jeg skal/kan gøre, udover at tage den her pause.

  Tak

  #5714
  lillehjerte
  Deltager

  Du skal da ikke til at overveje om hvorvidt du skal gå til fester, men hvis du har gjort op at du vil være sammen med din kæreste, så er det nok også vigtigt at du sørger for ikke at ende i situationer, hvor det virker til at der er andre mænd der åbentlyst flirter med dig. Jeg synes det er ok at flirte lidt men nok til en vis grænse, når /hvis man ikke er i et åbent forhold.På mig lyder det til at manden du mødte ved festen måske havde lyst til mere end bare platonisk venskab og hvis det er sådan, så er det nok ikke så smart at holde kontakten med ham når man har en fast partner- uanset jalousi issues- men bare af respekt for det forhold man er i.

  #5716
  Tinardsen
  Deltager

  Manden jeg mødte til festen var interesseret i mere. Men jeg afviste ham og sagde, at jeg havde en kæreste. Har ikke haft kontakt med ham siden. Vi er ikke venner på Facebook.

  Men det kontaktforsøg gjorde at min kæreste kom til at tvivle på mig. Og han begyndte at kigge efter ting der kunne bekræftige ham i hans usikkerhed 🙁

  #5719
  lillehjerte
  Deltager

  Han lyder til at være meget sårbar pga tidligere forhold som du beskriver. Forstår godt han bliver ked af det. Måske du skal markere mere og forsøge at aflæse mere hvis en fyr råflirter med dig? stod du som i forhold på fb? i så fald er det måske en god ide fremover ? der findes dog mænd der er ligeglade og ikke har respekt for det og som maser sig på. Der bør der dog også blinke nogle advarselslamper.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.