Jalousi ? Hvad gør jeg?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #7221
  PBL
  Deltager

  Jeg har for et par år siden haft stor glæde af denne brevkasse, og håber jeg kan få et par gode råd igen. Den gang handlede det om min kone der var mig utro og uhyggelig udregnende i sin gøren og laden. Vi forsøgte i laaaaaang tid (prøvede ihærdigt i et år) at redde ægteskabet med terapi men måtte vælge skilsmissen….konen genoptog kontakten med sin elsker, så jeg opgav og blev ligeglad med det hele og fandt mig en anden.

  Man siger at græsset er grønnere på den anden side, det er det også langt hen ad vejen. Kvinden jeg fandt var fraskilt med to små børn. Hun er 10 år yngre end jeg, og vi bliver hurtigt smaskforelskede i hinanden. Ingen tvivl om hun er den jeg skal dele resten af livet med, og hun har det præcist på samme måde med mig. Vi kan tale i timevis om ALT, og har den samme platte humor. Vi har fantastisk sex, og savner hinanden når vi ikke er sammen.
  Men når hun skal i byen alene, eller sammen med mig for den sags skyld – så sker der en forandring. Jeg får pludselig følelsen af bare at være et ligegyldig vedhæng. Hun er charmerende og kan tale med alle – og gør det. Hun ser rigtig godt ud, og det ved hun godt selv….så hun nyder al den opmærksomhed hun får pubben eller diskotektet. Men hun lader fyrene holde om hende, nusse hende på ryggen, kysse hende på kinden, eller tage hende på røven eller inderlår. Det sårer mig dybt! Hvorfor siger hun ikke fra, i stedet for at opføre sig som en single? Hun opnår en del “score-drinks” fra fyrene og masser af sextilbud. Hun kan faktisk finde på at provokere mig ved at lige at nævne at “de to fyrer derover vil have en trekant med mig hvis jeg ikke havde en kæreste”. Er hun i byen alene, så ringer eller skriver hun ikke som vi ellers havde aftalt når hun kommer hjem fra byen……for sjovt nok så er mobilen altid løbet tør for strøm den aften. Jeg har forsøgt at tale med hende om det, men enten så kan hun intet huske eller også er svaret “det var da kun for sjov, vi lavede jo ikke noget vel”.
  Mange har fortalt mig at jeg skal hende give plads, for ikke at kvæle forholdet. Men der er vel også en grænse for hvordan sin kæreste bruger den plads….Er det mig der er for jaloux anlagt pga min forhistorie med min exkone, og hvad kan jeg gøre ved det?

  Bonusinfo : Ca. 6 måneder inde i mit nye forhold tager jeg ved et tilfælde min kæreste i en løgn, og finder ud af hun sovet hos en kammerat. Det gav en ridse i lakken

  #7225
  sascha
  Deltager

  Du begynder da bare at opføre dig præcist som hende. Spejl hende og hendes opførsel. Du kan da lige så let finde en ny og lækker kæreste som hun. Jeg gætter på at du er for sød og rar og derfor mister dine kvinder lidt interessen. Find din indre drengerøv frem og gå ud og charmer alt og alle og fortæl hende da endeligt med et frækt glimt i øjet at hende den rødhårede ved baren har lagt sine trusser i din inderlomme – ha ha. – men at du selvfølgelig har sagt nej tak fordi du er i et forhold lige nu. Dont get mad, get even. Hun skal fandme opføre sig ordentligt for at få lov at beholde dig ellers er der andre fisk i vandet – og det må hun gerne vide!,

  #7231
  level
  Deltager

  Jeg synes det er påfaldende hvis hun bevidst provokerer dig. Som om hun mangler en eller anden reaktion/grænse fra dig.

  Tænker at her og nu, er ligegyldighed en vej frem. Evt at du tager dit tøj og kører hjem, og efterlader hende, når I er i byen sammen, og hun opfører sig sådan. Altså agere, istedet for at snakke og snakke og snakke…Fatter hun ikke pointen, bør du trække dine varme følelser overfor hende, sådan generelt forstås. Lige knap så meget hengivenhed, føjelighed eller hvad man nu vil kalde det, i hverdagen. Blive lidt længere på arb, gå i byen alene, ikke lige gide snakke med hende, miste interessen for hende osv. Det vil være et tab der kan mærkes for hende, og vil muligvis få hende til at spørge dig hvad der er galt. Der vil du kunne forklare hende, uden den store dramatik, at dine følelser er kølnede, på grund af hendes opførsel. Hvis hun elsker dig, vil hun givet vis ændre sig øjeblikkeligt, da hun vil blive ræd for at miste dig.

  Jeg tror ikke på at efterligne hende, er en løsning. Dels legaliserer du at der flirtes til højre og venstre, og dels tror jeg det ville virke påtaget og desperat, og sikkert ikke give den store bonus.

  Men hvorfor skal hun kontakte dig når hun er i byen? I min verden er det total mangel på tillid til sin udkårne.

  Kh Level

  #7232
  sissi
  Deltager

  Har hun stort behov for bekræftelse… er hun ved at være ovre “ungdommen” … og ser og nyder om hun kan score endnu…

  På mig virker det til en billig form for opmærksomhed, og jeg syntes du skal sige det rent ud til hende, at det virker billigt.

  #7233
  PBL
  Deltager

  For at svare på “Level´s” spørgsmål hvorfor hun skal kontakte mig. Min kæreste og jeg har i det daglige en naturlig omsorg/interesse for hinanden. F.eks vil hun gerne jeg skriver om jeg er kommet godt frem når jeg kører rundt i landet på mit nattejob og tilsvarende når jeg er kommet hjem igen. Jeg forventer lidt det samme fra hende, ikke at hun skal kontakte mig når hun er i byen, men i det mindste lige skrive “jeg er kommet godt hjem nu”.

  #7235
  level
  Deltager

  Hej Pbl.

  Ok, jeg forstår nu, at I ikke bor sammen?! Så giver det lidt bedre mening lige at høre at man er kommet godt hjem/frem. Jeg opfattede det som om, at hun gik i byen, mens du sad i jeres hjem, og at hun skulle kontakte dig mens hun var i byen.

  Synes stadig det virker som et råb om at hun ikke kan mærke dine grænser.
  Selvfølgelig, som Sissi skriver, lyder det også som om hun har et stort behov for bekræftelse. Men kan det være fra dig hun mangler bekræftelse?

  Om du er jaloux ved du selv. Men jeg kan da se at mønstret fra dit liv med din X, har potentiale til at fortsætte i dit nye forhold. Jeg synes det er påfaldende i den retning, at jeg tænker du måske ikke helt har helet sårene, fra din X. Ikke at du vil have din X tibage eller at du elsker hende, men sorgen/frustrationen kan sagtens sidde i dig endnu – blot uden at det er rettet mod en person.
  Hvis det er rigtigt kan det nemt blive en selvopfyldende profeti, du har gang i her.

  Uanset hvad, er det dårlig stil fra hendes side, faktisk grænsende til det tarvelige. Det synes jeg du skal agere på.

  Kh Level

  #7249
  Kattemor
  Deltager

  Jeg ved ikke hvad du skal gøre, og jeg syntes hun går over grænsen..

  Jeg var godt nok blevet ked af det, hvis jeg havde en kæreste som gik i byen på den måde..
  Jeg ville også blive total usikker og undrer mig over om jeg ikke er nok…

  #7251
  lillehjerte
  Deltager

  kære PBL
  Det lyder til at du har fundet en kvinde der ikke tænker i sådan helt norm grænser. Hun er måske polyamourøs? Men hvis hun er det, forvalter hun det respektløst overfor dig. I det hele taget lyder det til at hendes grænser ligger alt for langt væk fra dine egne og at det ikke bliver det forhold som du drømmer om. “Du kan ikke ændre andre men kun dig selv”, er brugt floskel- men det passer. Hun bliver ikke anderledes og bliver du, går du imod det du kan holde ud og dine egne værdier- du kommer til at overse din integritet, tror jeg. desuden lyder ikke til at være klar til et fast forhold overhovedet.
  jeg tænker også at du kan sidde fast i et mønster om at du måske falder for den(primadonna) kvinde der virker uopnåelig eller som du aldrig helt kan regne med vil dig. Måske er det det der gør dig forelsket? har du altid haft størst interesse i dem som har fjernet sig fra dig? Måske er det et mønster du skal længere ned i og forstå?
  umiddelbart tænker jeg altså at du er bedre tjent med en kvinde der kan nøjes med at mærke bekræftelse, glæde og kærlighed med dig og som virkelig viser den samme interesse i og respekt(respekt på den der måde at hun søger mod det ligeværdige forhold og kommunikerer med dig) for dig som.
  Umiddelbart synes jeg ikke at du i dit indlæg virker dominerende eller kontrollerende- tvært imod, så ligner det at du er temmelig large og at hun vælger ikke at lytte til de pæne vink du giver hende. En del kvindelige har herinde beskrevet samme problematik med deres mænd. Så der findes en kvinde derude med samme grænser som du har. Hvad med at finde roen og kærligheden sammen med en kvinde derude der mere klar til de klare og rolige(og mere monogame) rammer du selv ønsker? Måske har du endda allerede mødt en førhen, som du i første omgang skippede fordi du var bange for at hun var klar? Måske var du ikke da klar fordi du drømte om den uopnåelige kvinde pga hun var svær at få og alle hannerne ville have hende? Men hvad med at lade hende ligge som hun har redt og så søge mod den kvinde som vil det samme som dig og har det samme niveau af normer og respekt for kommunikation og grænser i forholdet?

  #7253
  Salamina
  Deltager

  Hej PBL.
  Min taktik ville i dit sted være, at sige til hende at du synes hun drikker sig pinligt fuld, når I går i byen og det faktum, at det er så greelt, at hun ikke selv kan huske, hvad hun har lavet beviser din påstand.
  Og så ville jeg sige til hende, din adfærd er som den billigste havneluder, hvis du ikke selv er klar over det, når du får for meget at drikke og det gør du faktisk hver gang du er på pub eller bar eller disko, samt at du PBL er nået til et punkt, hvor du skammer dig over at være kæreste med hende i den tilstand og at du heller ikke gider forsvare hendes adfærd længere over for andre. Samt hvis I fortsat skal være kærester, så skal hun drikke væsentligt mindre fremover, således at hun kun drikker til et niveau, hvor hun er bevidst om sine handlinger,
  Det er den kyniske model. Og det er den besked hun skal have, sådan som hun ter sig.
  Fordi beskeden er renset for dine følelser for hende. Dvs. hun kan ikke krænge en bekræftelse ud af din besked eller at du er såret eller noget. Det er en nøgtern besked, som i og for sig kunne være leveret til hende af hendes bedste veninde eller ven.
  Og hvis hun så begynder på sit sædvanlige med at der skete jo ikke noget og at det bare var for sjov, så skal du bare gentage, at hendes adfærd fremstår som en billig, fordrukken og afdanket havneluder, når hun sælger sin røv og sine inderlår for et par halvsjofle bemærkninger eller et par drinks. Og så skal du gentage, at du ikke vil forsvare hendes adfærd længere, når resten af selskabet korser sig over hendes stavren rundt på den måde som en anden mere eller mindre afdanket kost i lårkort eller noget.
  Og det er også smerteligt for dig, at se, hvordan de mænd der tilbyder hende drinks, sider og griner af hende bag hendes ryg, som om at hun er til salg for en sjus og en bajer.

  #7256
  Tintin
  Deltager

  @PBL

  Du fortæller,at din ex var dig utro, og jeg tolker det som om, at du føler, at du har udviklet et problem med jalousi.

  1. Jeg mener, at jalousi er en naturlig følelse, hvis man har følelser på spil.

  2. Omvendt så skal man give hinanden plads, for ellers kvæler du det I har sammen.

  Det er vanskelig for mig at vurdere om du er for jalousi, udfra det du fortæller. Jeg har jo kun hørt din side af “virkeligheden”. Det “grønne uhyre” har det jo med fordreje virkeligheden ud af proportioner.

  Når det er sagt, så finder jeg din nye kærestes adfærd meget umoden og meget tydelig. Man må kunne stole på hinanden 100 pct. Derfor er man åben omkring hvor man sover etc. Ligeledes tager man hensyn til hinanden. Man flirter ikke med andre mænd, slår dem for drinks, og skaber en stemning som gang på gang ligger op til sextilbud? At mændende må pil rode og rage på hende mm. virker grænseoverskridende på mig. Jeg mener ikke, at hun respekterer dig, og derfor elsker dig. Hun virker som en bestemt type ung pige, som blot ønsker at feste og have det sjovt, men uden bindinger, fordi hun ikke har mødt “the-one”. Nogen gange finder de aldrig ro. Er der tale om en sådan pige, så kan de være meget spændende, men de er ikke værd at samle på. De kan kun bruges som b-venner, men sex’en er god, så du kan vælge at betragte det sådan, indtil noget bedre dukker op (hvis du kan kontoler følelserne). Jeg håber, at jeg tager fejl. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor gamle I der?

  Jeg tror ikke ret mange voksne mennesker som gider at leve med den opførsel fra sin kæreste.

  Derfor må du gøre noget. Som det er nu så mistrives du. Særligt når du har det friske sår fra din ex’s utroskab.

  1. Du må erkender for dig selv, hvor din grænse gå, og hvad der gør dig lykkelig. Du skal finde og forstå din egen grænse, og være klar til at handle derpå.

  2. Så må du sætte dig ned med hende, og fortælle hende, at du elsker hende over alt på jorden, men du bliver meget ked af det når hun …….

  3. Måske kan du spejle hendes adfærd, men det kan let betyde, at du mister følelserne for hende, eller hun mister noget for dig. For det vil jo reelt betyde, at du skal opføre dig som et andet menneske – et dumt svin. Med det er jo ikke den person du er, og der er ikke den person hun kan har valgt at være kæreste med (hun er jo sammen med dig).

  3a. Hvis hun ikke ændre adfærd, så må du jo gå fra hende, og finde en pige som ikke overskrider dine grænser, men som gør dig lykkelig.

  3b. Indtil du finder en anden pige, så kan du jo bare se hende som en b-ven. Du kan jo betragte det i har nu som en for for B-venner. Hun behandler dig jo lidt som en b-ven pt. Sex’en er fin, og hun en en køn og frisk pige.

  Jeg sidder her med en følelse af din ex’s utroskab har slået dit indre kompas helt ud af den, hvorfor du er blevet meget bange for at miste, og derfor er du blevet til en dørmåtte. En ting er sikkert. Igen pige ønsker en mand, som ikke er tro mod sig selv og egen grænser (en dørmåtte). Derfor må du se ind i dig selv, og sige din mening til hende, selvom det kan betyde, at du mister hende. Alternativet er, at fortsætter du sådan, så mister du hende helt sikkert.
  Følg din mavefornemmelse!

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.