Hvorfor er mænd bange for at binde sig?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2174
  Fuglen
  Deltager

  Hej 🙂

  Jeg har datet denne skønne fyr i 4 måneder nu.

  Vi har det faktisk rigtig skønt sammen og jeg er ikke i tvivl om at han holder af mig. jeg har været efterhånden hans påhæng til nogle fødselsdage og mødt mange af hans venner. Han lægger også meget vægt på, at de synes om mig og omvendt.

  Vores omgangskreds betegner os som kærester, men det kalder vi ikke hinanden. Det er også fint, for jeg synes også vi skal lære hinanden noget mere at kende inden vi gør forholdet offentligt. Men det gør mig ikke noget at andre betegner os som kærester, for vores forhold er meget kæreste-agtigt, men han bliver lidt irriteret over det….

  Vi kom lidt på emnet om hvor vi har hinanden, hvor han havde fået alt for meget at drikke. Men der sagde han at han synes jeg er sød og holder af at være sammen med mig, men samtidigt kan han lide at være alene. Det har han nævnt også sidst weekend i byen. Den udmeldning gør, at jeg bliver i tvivl i hans hensigter og prøver at sætte ham lidt til ‘side’.

  Samtidigt tror jeg at han lidt tvivler på mine hensigter, da han direkte spurgte igår om, hvornår jeg bliver træt af ham og at det er ‘kvinden’ der afgør hvornår et forhold slutter. Den udmeldning forstår jeg slet ikke, for jeg har på intet tidspunkt gjort noget der kan få ham til at være i tvivl, a det er mig der tager intiativ til at ses 90% af gange.

  For et år siden, kom han ud af et 6 år gammel forhold, hvor hun gik fra ham pga. en anden mand, og hun var vidst meget bestemmende i det forhold. Jeg forstår også at han kan lide at have alene-tid. Jeg føler lidt som om han ser et forhold som et fængsel og derfor kæmper lidt imod. Jeg ved ikke hvordan jeg skal have ændret hans syn. Jeg er ikke typen der har brug for at jeg er sammen med min kæreste hver aften, da jeg også gerne vil kunne se mine venner og familie uden ham. Men det er som om han tror, at hvis vi tog skridtet videre, så mistede han alt sin frihed.

  Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor nogle mænd er bange for at binde sig og hvordan man kan ændre deres syn. For i bund og grund er vi kærester, der er bare ikke kommet titel på. Jeg har hellere ikke behov at vi gør det officielt endnu, men hans holdning gør mig utryg på den længere sigt.

  Jeg er ihvertfald rigtig glad for ham, og vi har det super skønt sammen, derfor vil jeg gerne vise ham at et forhold ikke er et fængsel og give ham lyst til mere. Jeg ved bare ikke hvordan…

  #2211
  Sanne2
  Deltager

  Som jeg læser den korte gennemgang af jeres samtaler, så for jeg en fornemmelse af, at at han ikke er forelsket i dig og ikke lægger sin sjæl ind i forholdet, men mere nyder at være 2 og være sammen.
  Jeg synes at 4 mdr inde i et forhold er langt nok til at I begge kan vide om det er er´et forhold med potentiale til mere end bare hygge.
  Flere af mine langvarige forhold, har været hygge og god tid, men ikke manden jeg så mig gå op af kirke gulvet med. Det er fint , hvis begge parter har det sådan, men er den ene mere seriøs end den anden, så bliver det hurtigt en uige relation.
  Tror du skal mærke efter hvor seriiøs du er i dit liv med en kæreste og overveje om du skal vente i uger eller måender på om han træder frem som din rigtige kæreste.

  #2214

  Hej

  At et forhold ikke er et fængsel, kan du vise ham på følgende måde, der også vil få ham til at tage mere ansvar for kontakten mellem jer:

  1. Du må ikke kontakte ham, før han kontakter dig i de næste tre måneder.
  2. Du må under INGEN omstændigheder tale om jeres forhold med ham. Heller ikke hvis han lægger op til det.
  3. Du skal droppe hurtigere ud af samtaler og samvær end han.
  4. Du skal altid skrive kortere sms-beskeder end han og aldrig sende nogen til ham, uden at han har sendt en til dig. Og du skal vente mindst 30 minutter med at svare.

  Og så vil jeg lidt drilsk sige, at både kvinder og mænd har svært ved at binde sig. Mænd har problemer med nærhed og forpligtelse. Kvinder har problemer med adskillelse og med at lade alt det uvisse falde på plads af sig selv uden at skulle tale om det.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #2217
  Fuglen
  Deltager

  Tak for de gode råd.. Men at ændre sin adfærd så drastisk, ville det ikke få ham til at blive endnu mere i tvivl om hvor han har mig henne.

  At han ikke er forelsket endnu, kan jo hænge sammen med at han er i tvivl. Jeg vil også mene at det er for tidligt at blive forelsket allerede nu. Han har før sagt at han synes jeg er sød og holder af mig. Men jeg er også glad for ham, men er ikke forelsket endnu.

  Jeg forstår hellere ikke hvorfor han spørger om hvornår jeg bliver træt af ham. Da jeg spurgte hvorfor, så sagde han at det er kvinden der oftest bestemmer hvornår et forhold slutter.

  #2218
  Zoe2
  Deltager

  Det er de heller ikke. Hvis de er forelskede. Og det tror jeg ikke, at den mand du ser nu er. Efter det han har været udsat for, tror jeg han nyder et uforpligtende, men trygt forhold, hvor du er den aktive, som sørger for at holde det i gang.

  jeg har aldrig oplevet, at en mand ikke bliver forelsket meget hurtigt. Så hvis han ikke er det nu, bliver han det formentligt aldrig.

  #2219
  Fuglen
  Deltager

  Jeg ved ikke hvor mange følelser han har med i det. Men jeg har mødt hans venner, kollegaer og forældre. Sidst vi talte sammen, så gav han også udtryk for, om vi skulle holde nytår sammen. Det betyder meget for ham at jeg synes om hans venner. Når vi er sammen er han meget omsorgsfuld og kærlig. Når vi ikke er sammen, er der ikke meget kontakt, men han skriver eller ringer hver aften for at høre hvordan min dag har været.

  #2224
  Lillemy
  Deltager

  Jeg synes det er svært at sidde her og afgøre, om han er forelsket eller ej. Jeg tror mere på at se på menneskers handlinger end på menneskers ord. Dét at han tager dig med og også taler om ting, der ligger ude i fremtiden (nytår) vidner for mig om, at han er “på”. Og især det, at han dagligt tager kontakt på eget initiativ for at høre om din dag tillægger jeg stor værdi. Om han er forelsket, skal jeg ikke kunne afgøre, men ud fra det du fortæller, er han ihvertfald mere “på” end han er “off”.
  Hvis du gerne vil ham, hvilket jeg formoder, så ville jeg, hvis jeg var dig, følge Martins råd. Træd et par skridt tilbage. Du skal ikke være kølig eller småfornærmet, når han tager kontakt, men glad og afventende. Forvent dig at der lige går lidt (nogle dage eller en uges tid til to) førend han fanger, at NU skal han på stikkerne. Han skal lige nå at opfange, at han skal mere på.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.