Hvordan

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #18609
  jydinden
  Deltager

  Jeg sidder et sted der er svært for mig og har brug for et par nye øjne. Jeg er midt 50 og blev skilt sidste år. Når jeg kigger tilbage havde vi rigtig mange udfordringer med dine og mine børn. Faktisk skændtes vi ikke meget og idet store hele havde vi det godt. Men vi havde en meget svær blind passager og det var at min ex udviklede et alkohol misbrug som han dyrkede i det skjulte og jeg lod ham tilsidst gøre det fordi jeg tabte kræfterne og troen på ham. Op til skilsmissen var det helt tosset og det kulminerer en eftermiddag hvor jeg så gir op. Jeg flytter mig fysisk og kort tid efter mailer han at han gerne vil vi kommunikerer om skilsmissen ifht bank og lign. Det gør vi så det næste halve år og mødes indimellem, ringer sammen. På intet tidspunkt taler vi tingene igennem. Han går igang med at opsøge det lidt misbrugende miljø der er hvor han bor og frekventerer diverse baller og værtshuse. Ifht børnebørn ( vi har ikke fælles børn ) gør han ingenting og jeg tager beslutning om jeg ikke vil tage ansvaret for hans relation til dem og deres forældre – ikke at jeg har noget imod hvis de forstsætter sammen og det ved han. Men ingenting sker. Det sidste jeg hører er en hilsen på min fødselsdag og kort tid efter hører jeg at han har fået en kæreste. Derefter optræder han nærmest sur og er gået i skjul. Børnebørnene så hami bilka med hans nye kæreste og han ignorede dem – hvilket rev mit hjerte ud for de Holt meget af ham. Han er startet op påny og jeg føler jeg sidder tilbage med vrede og sorg. Ikke at jeg vil ham men jeg føler mig uforløst og vred. Nu står sommeren for døren og vi lever tæt på hinanden med den sandsynlighed at vi vil rende ind i hinanden og det kan jeg næsten ikke rumme – hvordan skal jeg gribe det an ? Hvad hvis jeg har børnene med ? Undrer mig over at han bare vupti kan slette alt og starte forfra – hvordan f kommer jeg videre og så i min alder .

  #18610
  Gniske
  Deltager

  Din ex har et umodent reaktionsmønster, er misbrugende og selvdestruktiv. Og selvdestruktive mennesker nøjes ikke med at skade sig selv, men hiver mennesker omkring sig med ned. Han er personligt ikke startet op på ny. Alt tyder på, han har taget alle sine destruktive tendenser og umodne, feje reaktioner med over i det nye forhold, som vil blive ødelagt af det. I starten opper han sig lidt og lægger bånd på sine værste sider, men snart kan han ikke holde dem nede mere, og de forgifter det nye forhold også. Har den nye kæreste også psykiske problemer som han, og lavt selvværd, kan det nye forhold muligvis fortsætte sin dødedans en rum tid. Hvis du/I møder dem, vær du den psykisk normale og storsindede. Hvis han ignorerer Jer, demonstrerer han blot sin psykiske deroute og manglende format.

  #18612
  jydinden
  Deltager

  Tak for dit svar – det havde jeg brug for. Jeg har siden skilsmissen istandsat huset, holdt op med at ryge tabt 16 kg, været ude og engagere mig i dit og hint og langt hen da vejen er jeg nået et godt stykke så er det mærkeligt at det lige pludselig rammer mig nu – men måske har jeg først luft til det nu.

  #18613
  Eva Marie
  Deltager

  Først og fremmest skal du da vide hvor sej du er:) Det er SÅ flot at du tager hånd om dit liv og siger fra – det er der mange der kan lære af.

  Du har masser af gode år endnu, og du er jo kommet ud i tide, inden han kørte dig helt ned i hans misbrug.

  Fuldstændig enig med Gniske. Han er ikke startet forfra – men det er DU:)
  Nissen er flyttet med ham – tro mig, det har jeg set ved min egen x-mand – Alt ser/så ud som om han var kommet fuldstændig over mig og skilsmissen – han skrev også til mig hvor godt det var, at han nu endelig var komme væk fra mig osv. osv. Men iflg. fælles bekendte, så ser han ud som noget katten har slæbt hjem og er begyndt at drikke mere……
  Skindet bedrager, og du skal ikke tro at han er kommet videre. Han kommer hurtig ned i sig gamle mønster igen.
  WOW hvor flot at du har tabt dig – hatten af for dig!! Rank ryggen, kik op, os af selvtillid og overskud næste gang du går forbi ham/møder ham.
  Du er så meget mere værd…..

  #18615
  lillehjerte
  Deltager

  Det lyder som om han har travlt med at holde på facaden og når fortiden hilser på er han bange for at facaden krakelere eller han bliver afsløret overfor den nye partner. It is not personal. Han panikker bare, tror jeg.

  #18616
  jydinden
  Deltager

  Tusind tak jeg bliver i helt godt humør i har ret jeg skal ranke ryggen og ose af overskud hvis jeg render ind i ham og ja Nissen flytter med det gjorde den jo også fra han første kone og over til mig så det sker nok igen med mindre han får en religiøs vækkelse – NOT . Men det er sgu utroligt så hurtigt de mænd rykker videre som om ingenting er hændt.

  #18617
  Aries
  Deltager

  Jeg kommer lige med et hårdt vindstød. Det er gode og kærlige svar du får tilbage, søsterkærlighed fra bedste vinkel og det er dejligt at se.

  Det som undre/bekymre mig igen og igen er Hvorfor beskæftiger du dig med hans liv? Hans beslutninger hans gøren og laden. HVorfor er det du bruger energi på at blive vred, harme, sorg?? LAD VÆRE!!!!

  Ja LAD VÆRE. Og i virkeligheden er bevisthedsgørelsen om blot at lade være, den første vej til at slippe. Du KAN, SKAL og MÅ ikke forsøge at placere, hvordan du, finder det ret at handle iht. de børnebørn. Det er hans liv, hans ansvar. Ikke dit!

  Dit ansvar er at tale pænt om ham, at forklare ungerne at vi er forskellige og at han lige pt. er et andet sted i sit liv. Når du møder ham og ungerne mer med, så hils glad. Vær positiv, stop op og sig hej, mall talk – det vil evt.give ham mod på at konversere med ungerne igen. Husk mænd stikker halen mellem benene når de skammer sig. Mon ikke han ikke er pavestolt over det alt sammen alligevel ?

  Så kære du slip – og al den lille snak om nissen – ja det er sikkert rigtigt, men det er også kvindeævl der bevidner, at det handler om smerte, sorg og tab, dig og ham imellem, følelser du ikke helt har arbejdet i bund! Kvinder er rasende god til at være ovre hos manden hele tiden, han burde dit, han burde dat. Det giver kun smerte – så lad være og flyt forkus.

  Aries

  #18618
  Eva Marie
  Deltager

  Aries – min snak om “nissen” handler om, at der er mange, både mænd og kvinder, der tror deres problemer forsvinder, hvis de fjerne sig fra en anden person. Det gør det jo faktisk aldrig.
  I mine øjne har det ikke noget med “kvindeævl” at gøre.
  Eksempel: Min x-mand gav mig skylden for ALT det dårlige i hans liv – ALT det dårlige i hans liv er flyttet med ham, og er ikke blevet hos mig, som han troede.

  Med hensyn til det at give slip. Det er så let at skrive/sige til et andet menneske, at man “bare” skal slippe. Det kan tage uger, mdr. ja år…og der skal være plads til at bearbejde det hele i sit sind – iflg. de professionelle, så er det den sundeste måde at komme videre på – så derfor er det ok at Jydinden sætter spørgsmålstegn ved hendes X´es gøren og laden – det er en naturlig proces.

  Ellers har du da fuldstændig ret i at det ikke er hendes ansvar hvordan han opfører sig overfor børnebørn mm.

  #18619
  jydinden
  Deltager

  Tak for responsen.

  Aries – du har en pointe i og med det er helende at lad være og lukke ned. Det har jeg faktisk også gjort som jeg skriver reaktionen er så kommet nu. Mht børnene kunne jeg ikke drømme om at gå hen til ham hvis/ når vi render ind i ham. Den store ignorede han da de rendte sammen i bilka og den sorg den dreng havde i øjnene da han fortalte at farfar lod som om han ikke så ham. Det medførte så at jeg forklarede ham i børnevendinger at der er mennesker der drikker så mange øl at de glemmer de mennesker der elsker dem og glemmer hvordan man behandler andre.

  Eva marie, gnaske og lille hjerte – meget enig.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.