Hvad skal jeg gøre?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2333
  positiv.dk
  Deltager

  Kære brevkasse

  Jeg står i et dilemma og mangler nogle perspektiver på hvordan jeg tackler situationen.

  For et lille års tid siden møder jeg en mand. Vi dater, spiser sammen og har det rigtig hyggeligt. Jeg mærker ret hurtigt, at jeg bliver glad for ham og vi ses så ofte vi kan. Vi er begge skilt og har vores børn ret forskudt af hinanden, men der er dage hvor vi kan mødes. Efter 3 mdr går jeg lidt kold i det. Han har ikke på noget tidspunkt givet udtryk for om vi “bare dater” eller udtrykt “jeg kan lide dig”. I enkelte samtaler har han sagt, du er dejlig, men jeg havde meget svært ved at fornemme/vide/mærke hvor han var. På et tidspunkt trækker han sig lidt og jeg har ingen kontakt. Han forsvinder ligesom bare og lader mig stå tilbage og tænke – WHAT. Nå, men jeg laver nok den største fejl og får skrevet noget med, at det er mærkeligt at han ikke forklare eller noget. Han svarer noget tilbage og så er den lukket.

  3 mdr senere kontakter jeg ham igen om lidt løst og fast. I sommeren foreslår han at vi ses og det gør vi. Alt er tilbage ved det gamle. Vi mødes, hygger os, spiser osv. Og jeg står IGEN i den situation, at jeg ikke mærker om han tænker vi har noget at bygge på, måske en fremtid eller? Jeg har ofte ikke kontaktet ham en lille uge og når jeg skriver er alt som det plejer. Jeg er selvfølgelig usikker på ham og har svært ved at spørge ham hvad han tænker. Mest fordi min erfaring siger mig, at mænd ikke kan klare sådan et spørgsmål. For mig er det fint, at det er stille og roligt. Jeg har ingen intentioner om lige nu, at involvere andre end ham og jeg. Jeg presser på ingen måde på. Vi har haft nogle gode samtaler og jeg synes han åbner mere og mere op.

  Mit spørgsmål er om jeg skal lade manden være og tænke hvis han er glad for mig så kontakter han mig? Eller skal jeg på en eller anden måde få spurgt, Hvad tænker du om os agtigt? Jeg er jo ret glad for ham og selvom jeg sagtens kan leve mit eget liv så vil jeg et eller andet sted gerne have vished om hans tanker.

  Hilsen mig

  #2335
  sissi
  Deltager

  Hvad svarer han tilbage på din første sms?
  – hvordan lukket?

  #2336
  Anonym
  Inaktiv

  Hvad betyder mon “spiser osv.”?

  #2341
  positiv.dk
  Deltager

  Sissi:

  Han svarer, at han ikke rigtig ved hvad han skal sige. Jeg giver derfor op da jeg ikke får noget konkret svar og derfor er den lukket…altså jeg kontakter ikke ham mere og han heller ikke mig. Når jeg tænker nærmere over det så har han nok svært ved at svare konkret på noget.

  Charlene:

  Vi hygger os, laver mad, spiser sammen, ser film, ligger tæt, har sex …

  #2342
  sissi
  Deltager

  Måske du er mere klar til ham, end han er til dig… sådan i et forhold?

  Hvor længe har han været skilt?

  Måske dine forventninger lige da, er for høje… og du vil have svar han ikke kan give dig?
  – At I har sex, er fint nok… men ikke hvis du derefter regner med, han bliver mere klar i mælet.

  #2343
  positiv.dk
  Deltager

  Han har været skilt i 4 år og jeg i 5 år.

  Ja, måske er jeg mere klar til ham end han er til mig. Vi gør jo lidt kæresteagtige ting ved at tage i biffen, ud og spise mm. Mit problem er nok bare, at han ingenting udtrykker… og ja måske det er vinket med vognstangen om at der ikke skal være mere end det. Hvis det bare var sex tror jeg ikke han gad komme kl 17 og have en eftermiddag/aften sammen, men jeg kan jo tage fejl.

  #2344
  sissi
  Deltager

  Et gammelt ordsprog siger: Du skal ikke tror – du skal vide:)

  Måske, det netop kunne være et issue du skal tage fat på.

  At I på denne hverdagsagtige måde lærer hinanden at kende – spise sammen, tale sammen, og ikke sex sådan lige. Måske han føler sig presset, og føler at skulle leve op til dig, og svare på dine spørgsmål om fremtiden, hvad han tænker og føler.

  Måske han slet ikke føler han kender dig godt nok endnu… hvis jeres dates, har indeholdt alt muligt udenfor, almindelig hverdag?

  #2353
  positiv.dk
  Deltager

  Hej igen

  Det er netop det issue jeg gerne vil tage fat på. Men jeg ved bare ikke hvordan jeg skal gøre det.

  Vi har jo været sammen mange gange, har siddet over mange middage og snakket om alverdens ting. Ja, det kan da godt være at han føler sig presset hvis jeg spørger om hvad han tænker og føler. Men nu har det været sådan her i ca 8-9 mdr og jeg synes at det er meget energi at bruge når jeg ikke kan mærke hvad der sker i ham. Det er vel egentlig også derfor jeg gerne på en eller anden måde vil have klarhed.

  Det kan selvfølgelig godt være, at han ikke kender mig godt nok endnu. Men jeg kan jo ikke fortsætte sådan her i flere år så må han ligesom ind i kampen.

  #2388
  Anonym
  Inaktiv

  Kære Positiv.dk

  Må man byde? Jeg vil gerne gætte …:)

  Jeg tror ikke, han tænker noget. Han er tilfreds med jeres forhold, sådan som det er. Han har ikke overvejet, om det kan ændre sig til noget bedre. Måske han ville ønske sig, at han var i stand til at være mere forelsket, men han giver ikke dig skylden for ikke at være det. Han går ud fra, at du er tilfreds med at mødes og være sammen, sådan som I har det. Han går ud fra, at var du utilfreds, så ville du ikke deltage. Han vil blive overrasket, om har får at vide, at du har et ønske om forandring. Måske han helt vil trække sig, om han bliver klar over, at du ikke er tilfreds med at mødes, som I gør det. Det vil være typisk en mand, at han vil kun være sammen med dig, hvis du er tilfreds – det tror jeg mange kvinder har erfaret, måske fordi det en bekræftelse for ham selv, og modsat vil han føle sig utilstrækkelig, hvis du ikke er tilfreds.

  Det kan jo også være, at han forventer, at han selv måske vil føle sig mindre tilskyndet til at være sammen med dig, når hans forelskelse går over. At han forventer det, fordi han har den erfaring fra andre forhold. Og derfor ikke vil involvere sig mere end, at han hurtigt kan komme ud af forholdet og ikke har hverken investeret for meget, eller præsenteret dig for andre o.a.. Men om hans følelser ikke dæmper sig efter den første tid, så vil han måske pludselig være mere tilbøjelig til at investere mere. … sådan kunne det evt. være. At han altså har tanker om sit engagement og jeres fremtid, fx at han lige vil se, hvordan det går efter den første tid. Det kunne være et andet gæt.

  Tidligere har jeg her i brevkassen skrevet om min erfaring for, at en forelskelse varer 9 mdr.. Det har jeg set hos mig selv og andre igen og igen. Og der kan komme en typisk ni-måneders krise, som det ikke er sikkert, at et forhold overlever. Men nu har jeg imidlertid selv været i en forelskelse på et års tid…… og Martin har skrevet et sted, at en forelskelse kan vare op til halvandet år. Men det er klogt, mener jeg, at forestille sig, at ens følelser vil ændre sig efter 9-18 mdr. Jeg kalder imidlertid min egen øjeblikkelige “krise” for en 9-mdrs. krise, selvom den har ladet vente på sig i tre måneder. Fordi de ni måneder er så typiske. Jeg ved ikke, hvordan mine følelser vil ændre sig.

  Jeg synes, at det ser ud til, at du også står overfor en 9-mdrs. krise. Og du derfor kan forvente, at dine følelser vil ændre sig. Og gør først noget evt. drastisk, når du er faldet ned i det nye følelsesleje, mener jeg.

  Måske du kunne tale med manden om, hvad du selv er tilfreds med ved forholdet og jeres måde at være sammen? Og altså ikke utilfreds med. Og så se, hvad han siger som respons. Spørg måske ind til, hvad han selv kan lide ved, at I har det, som I har det.

  Han vil sandsynligvis ikke bryde sig om, at du er utilfreds. Måske du kunne sige, at du har overvejet, om du måske på et tidspunkt vil have behov for noget mere, og at det kun er lige nu, at det er fint for dig, som det er … hvis det altså ikke er at lyve. Det falder jo negativt tilbage på dig selv, hvis du skal lyve for at kunne gribe det an på den måde. Fordi du spørger, hvordan du kan gribe det an, så ville jeg komme med det forslag. Men kun til inspiration, det er vigtigt at være tro mod sig selv, naturligvis.

  Kærlig hilsen, Charlene

  #2390
  positiv.dk
  Deltager

  Kære charlene

  Tak for dit svar :).

  Jeg tænker du har ret i, at han ikke tænker noget. Og ja, han er nok tilfreds som det er nu. Jeg ville da forvente mere kontakt fra hans side hvis han var mere interesseret. Jeg har selv lukket ned for kontakten og har brug for at tænke hvad jeg selv vil. Jeg er nok kommet frem til, at jeg ønsker mere kontakt og interesse i hinanden. Der er han ikke og det er ærgerligt da han er super sød og skøn at være sammen med. Men sådan er livet!

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.