Hvad betyder det?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 57 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #3482

  Hej… Jeg lægger lige nedenstående indlæg ind i brevkassen for “Sommer16”, da hun er kommet til at placere det i forummet “Hjælp til brevkassen”.

  Med venlig hilsen Martin Østergaard

  Hejsa

  Har brug for jeres hjælp til at tolke og hjælpe mine tanker i evt nye retninger.
  Jeg har kendt en mand i 10 mdr. 3 gange har han trukket sig med at han sige, at han gerne vil have børn. Til dette kan jeg ikke modargumentere hans ønske. Det respekterer jeg. Det er bare somom det ikke stemmer overens med min intuition og mine oplevelser med ham. Han kom ganske hurtigt ind under huden på mig og jeg forelskede mig – det skal siges han statistisk set er en ud af de 4 man menes forelsker sig i løbet af sit liv. Så jeg forelsker mig ikke bare lige sådan. Han har gjort noget magisk ved mig. Jeg har selv været på en rejse gennem de sidste 10 år og har lært mig selv og mine mønstre ganske godt at kende. Jeg er ikke til en sød mand hvor følelser sidder udenpå og jeg har ham i min hule hånd. Jeg skal have en mand hvor jeg er lidt bagud og jage en smule for ikke at miste interessen og kede mig 🙂 (dette er en længere historie om hvordan jeg fungerer) Så jeg er fuld bevist om at denne mand giver mig krummer ift hvad andre vil forlange af kærligheden.
  Han har ingen børn og har aldrig rigtigt været i forhold eller boet sammen med nogen. Han er 44 og jeg 49.Allerede efter en måned udtrykte han at han ikke var så god til det med kærester. Jeg troede at jeg kunne “vinde” over tid også fordi jeg er enormt rummelig ..men når (min oplevelse) kommer for tæt på – trækker han sig. Sidste omgang vi havde sammen var 3 mdr. der var han utrolig meget på og jeg var ret sikker på at vi var godt på vej. Han kommer ud for en ulykke – skal sygemeldes 4 mdr. – og bum han trækker sig – igen med at han gerne vil have børn.
  Efter 5 uger kontakter jeg ham – da jeg skal hente nogle ting ham. Da jeg kommer om eftermiddagen kl 14 er der tændt stearinlys overalt og sød musik. Jeg er nok meget lukket i mit kropssprog .. vi står i køkkenet og taler sammen i over en time … god stemning (jeg står med overtøj på og krydsede arme)Han siger et par gange – til foråret skal jeg tage dig med …..
  Efterfølgende har jeg henvendt mig telefonisk og sms til ham og hvergang føler jeg en imødekommenhed og varme.
  Han får så 6-7 ugers rum – hvor jeg kontakter ham og spørger hvordan det går. Han svarer god og han snart skal starte på job – håber at jeg har det godt. Jeg vælger svare at jeg savner ham. Han svarer igen, at det også var dejligt og frækt det vi havde (han skriver både nutid og datid i denne besked somom vi stadig har det)
  Mine veninder syntes det var positivt og han nok var ved at være klar igen. Jeg skriver så, at han betyder meget for og jeg tænker på ham men respektere hans beslutning i november. Denne svarer han ikke på ( det skulle han heller ikke) Jeg vælger så ringe til ham og indtaler en besked på hans telefonsvarer, ville høre hvordan det går – og håber ikke at jeg havde skræmt ham med min sms. Han svarer tilbage, at det er helt fint med sms og han skulle starte job dagen efter – at han var ude at dyrke sport da jeg ringede – for første gang siden ulykken og det gik fint. Jeg svarer tilbage, hvor fedt for ham da jeg vidste hvor meget det betød og (jeg glædede mig il en invitation således han kunne lære mig sporten) Ha en dejlig dag på job. Ha det godt dejlige lækre …..
  Der ligger den nu …. Jeg er klar over jeg ikke skal gøre mere – men jeg tænker – er jeg tydelig nok i min kommunikation ? Kropssprog og de signaler vi sender kan jo mistolkes. Klart der i denne historie er nogle flere detajler … men håber i kloge kan tyde. Er han kun høflig og sød eller ønsker have en dør åben i hans kommunikation ? Lukker jeg ned med at skrive ha det godt …. ?

  Kærligst Sommer16

  / Martin Østergaard

  #3505
  Anonym
  Inaktiv

  Hej

  Tak Martin for flytningen 🙂

  Hmm er der ingen som har bud på nogle gode input/erfaringer.
  Syntes selvfølgelig mange emner omhandler denne problematik . Og er afstand kodeordet ?
  Så kropssprog og det ikke at være 100% direkte i “spyttet” kan ej mistolkes ? Mande vil hvis han har interesse turde melde ud hvad han har lyst til ?

  Kh Sommer16

  #3516
  Salamina
  Deltager

  Hej Sommer

  Som jeg tolker det, så er den største knast, at han vil have børn. Det er jo det han melder ud, som den bærende faktor, når han har trukket sig. Umiddelbart vil jeg mene, at når lige den faktor ikke rigtigt står til at ændre i jeres forhold, så er det næsten umuligt, at finde løsninger med mindre han ændrer mening men det lader ikke til, at det er i udsigt. Jeg tror virkelig han mener, at han vil have børn, jeg kan ikke se nogen grund til at betvivle det fordi det er så gennemgående hans tema.

  Jeg tror ikke, at kernen er, om du holder afstand eller kontakter ham. Kernen er det med, at han vil have børn. Og en del mennesker (måske de fleste) træffer visse beslutninger for deres liv og fremtidsønsker, som er urokkelige beslutninger. Andre sager er de måske mere til at gå på kompromis med.
  Men sagen er jo, at de så også samtidigt lever livet undervejs mod deres mål med fx nære relationer, kærester, kærlighed, sex osv. Det ene mål udelukker jo ikke alt det andet livet byder på. Han er da sikkert utroligt glad for dig og det I har/har haft sammen. Det er vel meget menneskeligt, at han har en masse følelser for dig og derfor er gået ind i et forhold til dig. Men jeg vil umiddelbart tro, at han trækker sig igen og igen fordi han ikke kan tilbyde dig et for alvor fast forhold for altid fremover. Hans ønske om børn trækker ham hjem til sig selv.

  Problemet fra din vinkel er jo også, at han, som mand, kan “lave” børn og muligvis vil han også kunne finde en partner, som passer til det projekt – og som han også kan få følelser for selvfølgelig. På mig virker det som om, at han har truffet en beslutning i den seneste tid, at han ser dig mere, som en nær og kær ven end han kan indfrie andre behov hos dig. Det kan godt være, at han så også er klar til fx noget sex med dig og noget tryghed og varme i relationen men jeg tror ikke du får mere på den lange bane end noget der kan være et venskab for jeg tror, at han som sagt søger – på den lange bane – at få sit mål/ønske om børn opfyldt. Og som sagt, hvis “man” har sat sig sådan et mål, som er ufravigeligt, så skal du på din side tænke over, om du ligesom vil hænge der i bremsen med ham. For jeg tror ikke han ændrer mål/ønske. Det gjorde jeg fx heller ikke den gang jeg ville have børn – det var også sent i livet – jeg var omkring 40 da jeg fik mine to børn. Det der med at være skruk, det er ikke lige sådan noget man kan navigerer udenom, det er jo nok nogle af de stærkeste drivkræfter på sådan et helt ur ur ur instinkt og genetisk plan. Jeg kærestede da også med forskellige dengang men hvis de ikke ville have børn, så søgte jeg ligesom lidt rundt på andre græsgange.

  Jeg ved ikke, hvad du kan gøre ved det andet end, at forholde dig til ham måske som en ven plus det evt. løse, som sagerne står. Eller håbe på han ændrer mål og ønsker men det tror jeg som sagt ikke han gør.

  #3517
  Anonym
  Inaktiv

  Tusind tak Salamina. Det er rart at bryde min egen ring af tanker – for de kan virkelig køre fast. Jeg respekterer selvfølgelig hans ønske om at få børn og forstår det godt. Der er bare nogle andre faktorer som så gør at jeg er i håbet – og det er selvfølgelig det at han er kommet tilbage 2 gange … og ikke mindst vores sidste “omgang” sammen hvor vi taler lidt omkring , hvor jeg spørger ham om han vil have børn, hvortil han svarer – både og – og det er jo ikke så ligetil, en stor beslutning, også at finde en at få børn med – så derfor bedre at være sammen med en hvor det fungerer ! Klart jeg har den samtale i mit system.
  Da jeg 5 uger efter var ude hos en eftermiddag for at hente mine ting var der stearin lys over det hele og musik …. hvor han et par gange nævner … til foråret skal jeg tage dig med ud at træne … Jeg bliver igen lidt overrumplet glad og svarer at så mått
  e jeg til at smugtræne … (da jeg kørte hjem – tænkte jeg .. hvorfor udfordrede du ham ikke ved at spørge hvad han mente med det )
  Efterfølgende har han jo svaret på mine henvendelser – jeg har nok ærligt ikke set det som et venskab , men muligt det er det han signalerer med det.
  Ja det er svært når ens hjerte er solgt … det er ikke noget vi selv kan styre. Jeg kæmper i det fordi det er første gang jeg har følt sådan her for en mand. Det føles så rigtigt, det føles det er ham, der er ikke noget ved ham jeg ønsker lave om – jeg tror så meget på det – altså ham og jeg. For første gang siden min ungdomsforelskelse står jeg her med en mand som jeg ikke er i tvivl som har åbnet mit hjerte. Det er en fantastisk fornemmelse så jeg har ikke bare lyst til at give op.
  Måske kunne der findes en løsning på hans ønske om barn !

  #3518
  Anonym
  Inaktiv

  suma suma … er det en oplevelse af vort bekendskabs forløb med hans “pludselige” tilbagetrækninger. Og da han som selv har nævnt ikke har erfaringer med forhold og nok ikke er så god til det der med kærester – har han sikkert haft en masse kvinder gennem årene så han ved hvilke argumenter han skal bruge for at trække sig og gøre det ukompliceret for ham selv. Jeg tænker den kan være både og – et ønske om børn – men også en tilbagetrækning når jeg kommer for tæt på hvilket jeg selv også “mærker” når det sker.
  Så for mit vedkommende er det en kombination af hvordan jeg har oplevet det på min krop og som sagt dette nye jeg virkelig kan mærke inde i mig og det kommer virkelig helt inde fra væren af – at jeg ikke er i tvivl om at det er manden 🙂

  #3519
  Salamina
  Deltager

  Jeg tror godt du kan regne med dine egne intuitioner fremfor mine skriverier. Jeg sidder jo helt ude på sidelinjen og har ikke det fulde billede. Men ja, det er da nok det bedste, hvis du (I) får talt mere ud af posen. Men du kan jo også selv invitere ham hjem til dig og se om han vil det og hvordan det spænder af. Du kan vel bare ringe ham op og tale lidt om løst og fast og så spørge, om han har lyst til at komme og spise eller noget på xx-dag eller på xx-dag, så kan I vel snakke lidt mere med ro på om, stille og roligt, hvad der sker i jeres hver især liv og evt. skal ske med jer to sammen… Jeg ved det ikke men jeg synes som regel at fx sms og mails er et skridt frem og to tilbage og en telefonsamtale kan ganske vist være meget dybere men der er jo dog også noget afstand der. Du kan selvfølgelig også invitere ham i biografen, hvis det skal være meget “let” kost uden dybere samtale.
  Ja, der findes talrige måder, at få børn i sit liv på. Jeg kender da adskillige løsnings-modeller på jeres situation. Men hvis I skal være sammen, så skal du vel også tage stilling til om du vil have et barn, for de har det jo med, at hænge ved deres forældre de børn 🙂 Så selvom det i princippet måske er ham som får et barn, så får du det vel i princippet også.

  #3520
  Salamina
  Deltager

  Jo, der kan være noget om det sidste du skriver Sommer. For der var lige en klokke, der ringede hos mig. Jeg gik i en periode hos en psykolog da jeg havde fået børn og var blevet skilt fra deres far. Jeg var nok i midt 40’erne og der kendte jeg faktisk også en fyr, som var midt i 40’erne, der også talte om at få børn, han havde heller ingen i forvejen (hvilket var så godt som næsten udelukket i mit sind og krop). Og der sagde psykologen faktisk, at hvis han brændende vil have børn, så havde han fået dem for længe siden…
  Men man skal på den anden side skal jo aldrig sige aldrig. Nogle mænd får jo børn sent i livet (ligesom nogle kvinder gør), så jeg ved ikke om der er nogen helt sådan tommelfingerregel, det er der vist ikke.

  #3521
  Anonym
  Inaktiv

  Det er så der mit dilema er – for han lukkede den – jeg syntes jo jeg har gjort tilnærmelser med min spæde sms forsøg – men har ikke spurgt direkte om vi kunne ses. Jeg vil gerne give ham tid til selv at “komme”og tumle med ham selv. Jeg er og bliver aldrig en isdronning -og ej heller tålmodig nok – jeg kan kun gå 6-7 uger uden kontakt …og nu har jeg jo lige været på igen og spørgsmålet er så om jeg igen skal lade ham få 6-7 uger eller om jeg skal jævnligt skal gøre ham opmærksom på min eksistens 🙂
  Ja jeg har selv tænkt på den med barn 🙂 🙂
  Tak Salamina – rart at få tømt hovedet lidt

  #3522
  Salamina
  Deltager

  Jeg synes det er vigtigt, at kontakten går begge veje og så synes jeg 6-7 uger er monster lang tid uden kontakt men jeg vil ikke moralisere over det for vi er jo alle forskellige og heldigvis for det. Det bedste vil være, hvis han kommer til noget afklaring. Jeg tror generelt man skal være noget forbeholden med mænd, der melder så vægelsindet ud, for der er risiko for at komme på noget af en tumult rejse.

  #3538
  Anonym
  Inaktiv

  kontakt – ej kontakt – kontakt – ej kontakt. Hvorfor er det så svært nogle gange at træffe et valg og mærke i den konkrete situation hvad som er rigtigst ?? I mit tilfælde har jeg åbnet op for vores kontakt efter længere tids afstand og jeg tænker han må vide 100% at jeg savner ham. Kan bare ikke finde ud af om jeg skal fortsætte sms/kontakt eller om jeg skal se på det,at jeg har lagt lidt lækkert føde til ham uden for hans hule .. så må tiden vise om han kommer ud og henter den eller om jeg skal blive ved med at kaste “godbidder” ????
  Er det virkelig sådan at “ingen kontakt” er det allerbedste middel ?
  Jeg kærestede med en fyr og efter et par måneder – røg han i med hans eks kæreste. Jeg tog chancen 6-7 uger efter en aften jeg havde været i byen og kastede sten på hans vindue … vi blev kærester i 4 år. Han ville aldrig have kontaktet mig igen …. men som han sagde kunne det jo være vi ville have mødtes i byen eller lign. Så jeg var glad for jeg kastede sten på hans vindue … 🙂 Ha en dejlig dag derude

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 57 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.