Han benægter sine følelser, og tør ikke indlede noget forhold med mig

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #22358
  AVAVAV
  Deltager

  Hej alle sammen!

  Jeg er en kvinde sidst i tyverne, som for fem år siden blev hurtigt og meget forelsket i en mand – og et år efter fik vi et barn sammen. Det blev hurtigt et dysfunktionelt forhold med manipulation, løgne, psykisk -og lidt fysisk vold. Jeg flyttede hurtigt fra manden, men havde svært ved at slippe følelserne – så kort sagt, så har jeg lukket ham ind alt for mange gange. Jeg har fået professionelt hjælp, og har sluppet følelserne for ham.

  Jeg har Igennem alle årene fundet støtte i en meget kærlig, sød og klog mand – vi er blevet rigtig gode venner. For et år siden endte vi med at have sex sammen. På det tidspunkt var jeg ikke klar til at indlede noget med nogle nye mænd. Jeg nød det, men holdt afstand til ham i et halvt år. For et par måneder siden begynder vi at se hinanden igen – som venner. Han hjælper mig med studieopgaver, han laver mad til mig, vi snakker om alting og ser film sammen. Lige inden jul mødes vi over en øl – ingen af os er fulde, og vi hygger bare. Jeg hører godt, at han giver mig komplimenter, men slår det lidt hen. Indtil han pludselig bliver helt overrumplet af tanker og følelser, og han fortæller mig, at jeg både er den smukkeste og sødeste kvinde, som han nogensinde har mødt. Jeg bliver smigret, men bliver mest af alt chokkeret, for jeg har ikke vidst, at han har overvejet om vi kunne blive kærester?

  Han føler, at han har to store dilemmaer: 1) Han deler vennekreds med min eks-kæreste. Han har taget afstand til ham for tre-fire år siden. Når de ses til de samme arrangementer, så taler han ikke med ham – de er ikke venner længere. 2) For fire år siden, blev han forelsket i sin vens eks-kæreste – og han fulgte sit hjerte. Men det endte ikke lykkeligt, og hans venneflok var i oprør over ham.

  Derfor sagde han til mig , at han allerede havde gennemtænkt det. At han ikke kunne finde nogen god afslutning – i forhold til mig, mit barn og vennegruppen – og derfor vil han ikke os. Nu er problemet, at jeg er begyndt at tænke på ham – jeg er blevet små forelsket for første gang i fem år. Vi har jo set hinanden som venner, så jeg ved, at vi på mange områder passer utrolig godt sammen.

  Vi har snakket om det, og han siger, at han ikke vil det – men nu sidder jeg tilbage, og er ked af det – hvorfor skulle han fortælle mig alle sine følelser, for derefter at trække det hele tilbage igen? Han svarer på beskeder, er venlig, vil gerne hjælpe mig – og vi blev også enige om, at vi ikke vil miste hinanden som venner. Han undskyldte af sig selv, og sagde at han er bange for, at han har leget med mine følelser. Men som kvinde, ville jeg aldrig fortælle en mand, at jeg var vild med ham, hvis jeg ikke oprigtigt var det, eller hvis jeg ikke turde det?

  Jeg er meget forvirret, og tænker egentlig, at jeg vil vise ham respekt for hans valg ved ikke at kontakte ham i noget tid – men i virkeligheden ville jeg jo ønske, at han faktisk ville give os en chance…

  Det skal siges, at jeg ikke er bange for min eks-kæreste – han siger, at han heller ikke er bange for HAM – men at hele den anden oplevelse, at vennegruppen som stemplede ham, simpelthen var for voldsom.

  What to do?

  PÅ forhånd tak, for jeres hjælp.

  #22359
  lillehjerte
  Deltager

  Han har for mange forbehold som godt kunne være dæk undskylfninger. Men der er måske også en vigtig pointe i at være loyal i sin egen flok. Lad ham ligge og prøv at få øje på alle de andre gode mænd derude.

  #22360
  Eva Marie
  Deltager

  Enig med Lillehjerte……det er undskyldning på undskyldning – hvis en mand vil have en er man ikke i tvivl…….
  Jeg bliver en lille bitte smule sur på ham her…….Er han bange for at han har leget med dine følelser…. grrr og suk….
  Jeg ville ikke engang være ven med ham! Bloker ham og få en anden ven til at hjælpe dig – du er da alt for god til at lade andre bedømme hvorvidt der leges med følelser og til at skulle høre på alt hans ævl af undskyldninger – HUSK det er aldrig dig der gør noget forkert – hans handlinger og ord handler om ham selv.

  Kan du ikke slippe ham helt, så læg ham lidt på is i en periode og vis at du har dit eget liv – du behøver ikke ham:)

  #22361
  Eva Marie
  Deltager

  MHT Vennekredsen + x-kærester mm: Er man forelsket i en, så betyder det intet! Det er ens eget liv og kærlighed ( hjerte) der skal leves – Ikke andres 🙂

  #22362
  lillehjerte
  Deltager

  Der er jeg nu ikke enig med det sidste. Jeg ville aldrig lade en forelskelse være vigtigere end et venskab. Forstået på den måde at jeg ikke ville gå efter en venindes x eller forelskelse. Folk jeg ikke kender er naturligvis en anden historie. Så det kan jo også være at det er rigtigt nok og at du altså må lade den ligge. Det er også lidt respektløst at presse på, hvis han nu engang har sagt fra. Du må erkende han takker nej, ellers risikerer du også at miste venskabet.

  #22363
  Eva Marie
  Deltager

  Lillehjerte – Rigtige venner vil forstå 🙂

  #22364
  lillehjerte
  Deltager

  Det tror jeg sørme ikke de ville. Medmindre man er vandt til at bo ude i et landsbysamfund hvor der ikke er mange at vælge imellem så normen er blevet at man tramper på hinanden. Jeg ville forvente at miste et venskab med sådan en handling og jeg ville selv annullere et venskab med sådan en handling. Et stort no go herfra.

  #22366
  AVAVAV
  Deltager

  De er jo ikke nære venner – min eks-kæreste og min ven – og de har heller aldrig været nære venner. De begår sig bare i den samme venneflok. Og de er faktisk fra en mindre by – ikke en lille provinsby – men en mindre by på Sjælland.

  Jeg mener også, at rigtige venner vil/eller må accepterer den slags – hvis altså det er oprigtig kærlighed (og ikke bare en engangsfidus). Jeg var engang selv i en langvarigt forhold, hvor jeg brød forholdet. Senere blev min ekskæreste kæreste med min kollega og fik et barn – jeg bebrejdede ham aldrig!

  Jeg mener bare, at vi er jo voksne mennesker – og min eks-kæreste har jo ikke patent på mig? Min venneflok ser helt anderledes på situationen end hans gør – og det er ærgerligt, at han ikke tror på, at hans venner vil støtte ham.

  Men jeg vil gøre som Lillehjerte og EvaMarie siger, og lægge ham på køl. Det var rigtig rart at hører andres meninger 🙂

  #22437
  Tintin
  Deltager

  Man ejer ikke andre mennesker. Derfor skal I skide på hvad andre mennesker tæner, og gøre hvad I ønsker. Det er jeres liv.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.