Hævnfølelse

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5205
  Pi
  Deltager

  Hej Brevkasse,

  jeg har brug for et godt råd i forbindelse med en irriterende slags hævnfølelse, der er opstået i mig lang tid efter jeg har afsluttet et forhold til en kæreste, som jeg var i et krænkende forhold til og havde meget svært ved at stoppe.
  Ved hjælp af tidsafstand og en terapeut er det efterhånden gået op for mig, at han brugte relationen med mig som trækdyr og at han har en nedsat vilje/evne til selv at tage ansvar og være empatisk.
  Det var jo det, jeg hele tiden havde følt og prøvet at gøre op med, men han fik mig altid drejet situationen, så jeg var i tvivl om, at jeg tog fejl.

  Min ekskæreste har aldrig sagt undskyld til mig, eller taget ansvar for de ting, der skulle til at vikle os ud af relationen igen, men lagde alt ansvaret for det dårlige forhold hos mig med sin evige offerposition. Han er blevet ved med at prøve at få mig på krogen efter forholdet sluttede – og er også blevet ved med at fortælle mig om div. ting i hans liv, som han synes, jeg har skyld i (uden job/depression).
  Jeg følte længe stor skyld og brugte flere år på at prøve at reparere på tilstanden i forholdet/stå ham bi – og siden har jeg brugt tid på selv at rejse mig.
  Det er (selvfølgelig) en følelsesmæssig situation, jeg har prøvet før – nemlig i min barndom. Og jeg har selv et ansvar, jeg ved det godt. Men først her bagefter, kan jeg helt se, hvor grelt, det forhold egentlig var og hvilket pres, det har været for mig.

  Først her til sidst begyndte jeg at føle raseri/vrede (den er forsvundet igen), men nu har jeg tilmed fået en kæmpe hævnlyst over for ham og hans nye kæreste, som jeg selvfølgelig ikke er stolt af. Sådan a la ‘Flamberede hjerter’ får jeg lyst til at spide ham og udstille hans person – den, han ikke viser andre.
  Jeg har ikke følt den trang i mit liv før med mine andre exkærester/exmand og nu kommer den altså her på bedste teenagevis som snart 50-årig – åhh nej. Jeg føler mig meget barnlig osv., ret ubehageligt – for eg har altid taget afstand til den slags efterreaktioner på et forhold og har altid stræbt efter at være et ‘ordentligt’ menneske.
  Jeg vil bare videre nu – ikke bruge mere tid på den relation, men det er meget svært for mig bare at slippe den følelse – den ikke er der hele tiden, men for ofte.
  Det er helt åndsvagt, for mit liv er ellers super godt efterhånden.

  Er der nogen af jer, der har erfaringer og gode råd med en lignende situation? What to do?

  Kærlig hilsen Pi

  #5206
  lillehjerte
  Deltager

  Jeg tror i virkeligheden du kan være ked af at han har overtrådt hvad du synes var rimeligt og at du har fundet dig i for meget. Måske er omfanget gået op for dig nu? det kan være ret smertefuldt. Jeg kæmper også med noget smertefuldt for tiden. Men ved også at jeg kan ikke komme igennem til ham ved at forklare hvad han har gjort mig. Han er simpelthen bare for ensporet- og egentlig heller ikke det værd ser jeg nu. Ser ham egentlig som et utroligt sølle menneske, som jeg bestemt ikke skal have en fremtid med. Så nu prøver jeg at acceptere de øjeblikke hvor såret springer op og de stærke følelser af total bedrag og grænseoverskridelse træder frem og så prøver jeg fokusere på det jeg gerne vil have i stedet for- den mand jeg ønsker at dele min fremtid med. Lige nu er han kun en positiv fantasi, men jeg tror på jeg møder ham en dag.

  #5217
  Sanne2
  Deltager

  Jeg tænker, vrede, frustration, hævnfølelse er for mig den samme surdej.
  Tror en god psykolog , terapeut eller veninde vil kunne hjælpe dig på vej , til at se og mærke at de følelser dækker over noget sorg over brudet og nogle svigt. Som du selv skriver, så er der nogle genkendelige træk til oplevelser i din barndom mm
  Godt at du er kendt med at bruge terapi, tror det er vejen frem for dig.
  Kan måske anbefale dig at skrive et brev til x , med alle dine hævn tanker, følelser, alt hvad der popper op – som du selvfølgelig ikke sender, men tager med i terapien.
  Mange gange er det at skrive, et super godt redskab til at få set tingene i et andet lys og få reflekteret.
  Fint du også skriver herinde. Håber du får mange gode svar 🙂

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.