Gode råd søges

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 34 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #19136
  Tilde1
  Deltager

  Hejsa

  Jeg har har haft en kæreste i 18 mdr.
  Jeg har 3 børn og han har ingen.
  Det har været 18 skønne måneder.
  Vi begge arbejder i samme fag og har hver vores forretning i samme firma – så megen sparring og fælles interesse.
  Han har været alene det meste af hans liv.
  Jeg har ladet ham lidt styre da jeg fornemmer han gerne vil det ..
  Vi har netop haft en uges ferie med hele min familie 14 personer … Det var også hårdt for vi forældre (dog voksne børn)
  God ferie med et par små konflikter og min kæreste så mig måske fra anden siden hvor jeg forsvarede en passion jeg har for mindfulness ( han modstand på dette …. Rod og kaos i hans hoved tror jeg 😉)
  Jeg travlt med at være all around for familien og min kæreste fik nok ikke så meget opmærksom og rolle på denne ferie
  Har ikke været god til at rose og anerkende de seneste mange måneder.
  Jeg har også nok holdt tilbage med at tale for meget om følelser og har endnu ikk sagt jeg elsker ham da jeg ikke tror det er ham …
  Da vi kommer hjem fra ferie kan jeg godt mærke kontakten ændre sig .. Vi ses 4 dage efter og han så træt og slidt ud ..
  2 dage efter ringer han at han havde tænkt på vores forhold og syntes ikke han måske havde de samme følelser for mig, og mit mindfulness, og at jeg ikke kunne sove nær der var fuldmåne, og en at jeg troede på feng shui … Og med at bo sammen – det kunne han nok ikke og han var ikke til al det familie noget .. En masse ting han remsede op… Jeg blev chokeret og kunne ikke sige så meget, begyndte tage en ting af gangen og sige , hvem har snakket om vi skal bo sammen ( jeg har godt nok mit hus til salg og der havde været nogen at se hvor jeg informerede ham da han kom inden han så ringede og sagde alt det her at de der havde set huset ikk var interesseret alligevel)
  Fortalte at vi voksne som havde været med på turen /os forældre også var trætte efter hjemkomst ….. Så kunne godt forstå at han følte han havde været på overarbejde og at jeg fra start af vores forhold ikke havde regnet med eller haft forventninger til han havde lyst at blive en del af mine børn men at jeg syntes han var trillet så fint ind i dem … Han sagde at det havde været let og lød til han blev glad for at høre det ….
  Samtalen ændrede sig fra som jeg oplever det at han først mente det var slut eller måske et råb om hjælp og da vi snakkede sagde han at jeg nu vidste hvordan han havde det også nu når han ikk svarede på mine beskeder. Og hvis vi skulle – så ville han ikke høre om mit mindfulness og jeg skulle lade være med at presse ham og andre til ( har jeg nu aldrig gjort) og at han ønskede det simpelt hvortil jeg siger ar jeg var glad for ham og jeg syntes vores forhold har været nemt.- men samtalen ændrede sig til af han sagde giv mig en uge og jeg sagde ok men jeg vil ikke være en belastning for dig og vil gerne vide hvor jeg står

  Jeg siger jeg ikke vil kontakte ham da jeg syntes det vil virke akavet og det kunne han selvfølgelig godt forstå nu når det ligesom var ham …
  Han siger pas godt på dig selv …. Det vat i fredags

  Nu kribler og krabler det for at tage kontakt til ham
  Og hvordan griber jeg hele sagen an for vi mangler forventnings afstemning
  Mange ting jeg har forsømt og vi har ikke talt meget om i hvilke retning vi vil .. Jeg bange for at presse på da han ikke som jeg har søgt mere og mere samvær
  Tror vi begge er bange for at miste og passer på os selv – det snakkede vi om i maj måned efter en lille konflikt hvor også han stoppede lidt med kontakten og det samme gjorde jeg j or tilsidst vi brød isen og det var til stor lettelse for os begge..

  Jeg er sikker på der skal gåes meget forsigtigt til ham og at den uges ferie triggede noget i ham

  Hvad siger i ?

  #19138
  Gniske
  Deltager

  Ferien har skubbet til en allerede eksisterende tvivl hos din kæreste, om han kan leve op til dine forventninger til et forhold – noget I ikke har fået talt nok om. Ferien har fået ham til at erkende følgende:

  – han kan ikke bo sammen (med 3 børn)

  – han evner ikke at være en del af familie-arrangementer

  – han evner ikke at forholde sig til ting som mindfulness, feng shui o. lign.

  – det skal være simpelt

  Dertil kommer din viden om, at han ikke som du har søgt mere samvær med tiden (har måske både været en glæde og en “belastning” for ham, i og med han har været alene det meste af hans liv).

  Ja, I mangler forventningsafstemning. Og han mangler viden om, hvad du ønsker af et forhold.

  Tag det alvorligt det, han siger. Hvad med parterapi?

  #19139
  Tilde1
  Deltager

  Jeg har kun en hjemmeboende søn og de sidste par måneder har han været hos hans far – han er den yngste på 19 år af mine børn.

  Hvis nu jeg siger hans tendens/mønster er pludselig at smide kortet fra den ene dag til den ( for 4 år siden gjorde han lidt det samme med undskyldninger om at han ville ha børn)
  Til dette argumenterede han for 18 måneder siden da vi blev rigtige kærester at det ville han ikke – til var han blevet gammel.

  Min fornemmelse er at for megen nærhed ( kommer for tæt på)

  Ja jeg kan sagtens selv mærke at der er nogle ting vi skal ha snakket om – jeg har bare nok ikke rigtig mærket det fordi det har været nemt og jeg har haft vanvittigt travlt med job og han arbejder selv rigtig meget og har udtrykt flere gange at det er godt jeg har mit.

  Jeg er ked af vi ikke fik snakket ordentlig inden han trak sig tilbage i “hulen”
  Her skal han vel have fred ????
  Jeg sagde jo at jeg ikke ville skrive eller ringe men kan jeg sende et ❤️ eller skrive ,
  Noget som , jeg kan godt forstå dig at du har brug for at være alene, du åbnede op så jeg tydelig kan se og mærke at vi får talt om hinandens behov og forventninger – til dette har jeg ikke været god nok til snakke om og kan se det også betyder vi fjerner os fra hinanden

  Vil bare gerne han skal have det med i hans overvejelser fremfor at ha ferien som sidste billed og hvor han ikke havde evnen til det fællesskab

  Eller må jeg bare hænge til tørre ??

  #19140
  Gniske
  Deltager

  Men har du noget at sige til ham, som reelt gør en forskel?

  Kan han reelt leve op til dine ønsker og forventninger, som han er, og med de ting, han har fortalt?

  Ønsker du at tilbringe fremtiden med en mand som ham?

  Tror du under alle omstændigheder skal passe på med at tage kontakt på en måde, han kan opfatte som om, han ikke rigtigt er blevet hørt – at du bare vil “neddysse” episoden og fortsætte på samme måde, og så prøve at lave ham om, så han passer ind i dit liv. Han har sagt tydeligt nu: det kommer ikke til at ske!

  Kan ikke svare på, om du skal kontakte ham eller lade ham være. Er selv en klovn til sådan noget.

  #19141
  Tilde1
  Deltager

  Ønsker netop ikke lave ham om og gav udtryk for at jeg netop var blevet positivt overrasket over han bare var trillet ind i samværet med mine børn – det havde jeg ikk haft nogen forventning om.

  Ja jeg er en klovn – men mon ikk han godt ved jeg gerne vil ham men at han skal have det hele lidt på afstand og fordøje det …

  I situationen blev jeg paf og er ikk god til at tænke rationelt – så føler jeg kunne have støttet op meget bedre om hans “tilbagetrækning” har netop lyst til at sige han er ok som han er men at han selvfølgelig har fat i den lange ende at der er noget vi skal ja afstemt …

  Så hvad pokker gør jeg ?

  #19142
  Laerke
  Deltager

  Måske han har fået en overdosis af familiesamvær med 14 mennesker med en anden måde at være sammen på end det han selv kommer fra. Og hvis han så samtidig måske ikke har haft så meget at skulle have sagt ? Hvis du så heller ikke har været så opmærksom på ham under jeres ferie? Har i været under samme tag alle 14? Det at skulle “indordne” sig under ens partners måde at holde ferie på m hele familien kan godt være for meget for nogle mennesker.

  #19143
  Tilde1
  Deltager

  Ja jeg forstår det jo fuldt ud at en uge med 14 mennesker sammen 24/7 kan blive overvældende
  Ja vi havde lejet hus og boede alle sammen sammen og de sidste 3 nætter måtte min yngste søn bo på vores værelse sammen med os ( han sov i walkin – rum ved siden af vores værelse )
  Han nævnte da vi kom hjem at vores familier var forskellige – noget med i skulle dele udgifter og boner skulle samles ind og regnes ud for hver person … Tror han syntes det blev omstændig – men er det nok til han “sætter vores forhold på spil ” ???

  Kan han ikke adskille tingene ? Ferie 14 mennesker – kontra ham, jeg og min hund i hverdagene ???
  Noget blev tricket i ham er jeg sikker på (den sårede dreng)

  Han har været med samme familie på ski 2 gange – det fik helt fint men selvfølgelig også langt mere ukompliceret …

  #19144
  Eva Marie
  Deltager

  14 mennesker i samme hus py ha……jeg ville nok også efter en uge løbe skrigende væk 🙂
  Vi mennesker er jo forskellige, og hvis han ikke er helt in to you, så var dette måske nok en øjenåbner for ham.
  Der er ikke noget galt i at interesserer sig for mindfulness, Feng Shui, fuldmåne osv. – men fordi han ikke interesserer sig for det/tror på det, betyder det vel ikke at han har rod i hovedet?
  Det lyder som om han synes du er lige lovlig alternativ for hans smag. Jeg har selv en veninde inde på livet der går meget op i det, og jeg er da ved at få “spat” nogle gange – Hun føler sig meget frelst fordi hun tror på det og forsøger ofte at presse det ned over hovedet på mig, når jeg tumler med nogle ting – det er da så frustrerende 🙂
  En veninde kan man tage i små doser, men en man skal leve sammen med – nej, det tror jeg altså heller ikke jeg kunne…..
  Du nævner at I har fælles interesser via arbejdet. Det er altså ikke alt i er uens med:)

  #19145
  Laerke
  Deltager

  Du skriver selv nogle ting som kunne bidrage til hans tilbagetrækning. At du har været all round på ferien, ikke har været så meget OBS på ham. Det er dig der har 3 børn, han har ingen. Han er vant til at være alene mv. Du kan måske skrive et brev som du ikke sender. Om hvad du kan se af forskelle og ligheder mellem jer. Hvor man kan / skal gå på kompromis mv. Forventninger, ønsker mv. Hvis jeg ikke havde været tæt på min kæreste i flere måneder og så skulle på stor familietur under samme tag i en hel uge, ville jeg selv få lidt pip. Måske han ikke har fået sat nogle grænser for hvad han gider på sådan en tur. Måske i skulle have talt om en særskilt hytte el lign, hvor i kunne trække jer tilbage og være jer selv indimellem. Der er også sådan noget som introvert/ekstrovert mv. Det man tager for givet i sin egen familie kan godt opfattes og føles anderledes for den anden part.

  #19146
  Tilde1
  Deltager

  Tak for jeres svar og og synsvinkler på det…

  Tror da bestemt også selv jeg ville få pip og ja enig mange ting kunne være gjort anderledes … Jeg spurgte sidste dag familien om vi skulle evaluere om hvad der havde været godt og skidt … Min kæreste nævnte at kunne en ferie ikke bare være en ferie … Så jo der er forskelligheder der mellem os … Ja vi har egen virksomhed og er har mange ligheder syntes jeg ..

  Men igen … Jeg ville da nok ikke bryde et forhold bare fordi – jeg ville da nok stikke en finger i jorden ( hvilket måske også er det han gør)
  Vi burde helt klart ha snakket om behov og grænser og muligt ingen af os er gide til at mærke det førend “det er for sent”

  Men hvad pokker gør jeg – er det forkert at kontakte med et ❤️ Eller et simpel spørgsmål vedr min forretning ( han vil rigtig gerne hjælpe mig – tror det er der jeg “scorer” ham

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 34 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.