Frihed kontra tryghed

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #14874
  eddieline
  Deltager

  Hej forum 🙂

  Jeg er lidt nysgerrig: Hvordan har I haft det med frihed kontra tryghed i de forhold, I er i eller har været i? Har I og jeres partner haft samme behov for frihed og tryghed, eller har I haft fælles behov? Hvordan har i tacklet det? Kunne I det, eller blev/er det et issue i forholdet?

  Hvor meget laver I hver for sig, og hvor meget laver I sammen? Hvor mange interesser dyrker I alene, hvor meget tid bruger I på det? Hvor tit er I til fest alene, besøger egne venner alene og tager I på ferie hver for sig?

  Jeg har selv et meget stort behov for tryghed, og selvom jeg med min forstand godt kan forstå, at det intet har med mig at gøre, og at min kæreste ikke elsker mig mindre, fordi han planlægger ting uden mig (25 års studenter-jubilæum, weekend med sine børn og den slags), så ender jeg tit med at blive lidt ked af det. En følelse jeg er flov over, og som jeg derfor heller ikke rigtigt kan udtrykke.

  Jer, der ikke har haft samme behov: Hvad har I gjort, så begge havde det godt. Ingen følte sig fanget og ingen følte sig utryg?

  Smil fra
  Eddieline

  #14875
  Aries
  Deltager

  Det har ikke så meget med hvad vi gør og hvor meget frihed vi ønsker. Det her handler om jeres relation. Du bliver nød til at tage en snak med ham omkring forventninger til jeres samvær i forholdet. Du skal fortælle ham om dine behov og ønsker. Det er vigtigt for et sundt forhold. 🙂

  Aries

  #14876
  lillehjerte
  Deltager

  Min egen erfaring er at hvis jeg oplever en dejlig og ægte nærhed og nærvær fra en mand, så kan jeg også nyde at lave en masse andre ting for mig selv resten af tiden. Men jeg er også single, så det er en anden målestok end at være i et fast parforhold.

  Jeg tænker at du på ingen måder skal føle dig flov over at din utryghed er der og du bliver nødt til at anerkende selv at det er sådan du har det, for dine følelser er den vigtig del af din kerne. Måske er det fordi der noget du ikke føler du helt får opfyldt, endnu? Men det kunne måske lade sig gøre hvis du satte dig ned, holdt ham i hånden og med et smil fortæller ham hvor meget du elsker ham og at du ønsker at I ……, så derfor har du planlagt…(et eller andet som du selv rigtig gerne vil have noget mere fokus på- det siger du så bare ikke. Så undgår du nemlig at han sætter et forsvar op om at han føler han bliver bebrejdet).

  #14879
  eddieline
  Deltager

  Jeg forstår godt, hvad I skriver.
  Jeg har fortalt om mine følelser, selvom det er meget svært for mig. Sidste gang endte det desværre med, at jeg fik kørt mine forklaringer langt ud på et sidespor, fordi jeg jo godt kunne se, at mine følelser er irrationelle. Det er jo ikke et fravalg af mig, når han vælger at tage til studentrejubilæum i Kbh. (vi bor i Jylland) og benytter lejligheden til at besøge gamle venner og familie og derfor bruger en weekend væk. Min kæreste blev tydeligvis meget ked af det, følte sig anklaget, ikke god nok og trak sig fra mig – hvilket jo gjorde MIN følelse endnu værre.
  Til daglig er han jordens mest betænksomme og kærlige kæreste. Vi laver mange ting sammen og nyder begge fysisk kontakt, holder meget i hånden, nusser, kysser, kæler osv. Han lægger ikke skjul på, at han vil mig og er stolt af mig – både i ord og gerning.
  Men hvor jeg gerne vil gøre alting SAMMEN, så vil han OGSÅ gøre ting alene. Og det forstår jeg faktisk godt!!!
  Så… det handler nok om, at jeg har en utryg tilknytningsform og derfor skal arbejde med mig selv. Selvfølgelig gerne med hjælp fra ham. Men hvordan?

  #14880
  HappyFace
  Deltager

  Jeg blev i starten af mit forhold også nogle gange ked af det, hvis min kæreste planlagde ting uden mig. Og jeg går eller meget ind for, at man skal sørge for at lave ting hver for sig også.

  Men det handlede så meget om, at han ikke fik lagt planer sammen med mig. De ting vi snakkede om at gøre sammen, blev aldrig til noget, fordi det ikke blev planlagt og prioriteret. Jeg følte, at han godt kunne finde ud af at lave plads i kalenderen til drengene, men ikke til mig.

  Det er lavet om nu – vi/han får sat tingene i kalenderen, så der ikke lige kommer en “drenge-tur” i vejen for det vi skal. Og når vi har lagt planer sammen, har jeg det fint nok med, at der ryger en weekend med drengene eller 14 dages mandehørms-ferie 😉

  #14888
  eddieline
  Deltager

  @Happyface – jeg kan se af et af dine tidligere indlæg, at du har haft lidt de samme issues som mig.
  Kan du med hånden på hjertet sige, at du er helt fri aaf dem – og gjorde du/I andet end at skrive i kalenderen?

  Jeg kan se, at nogle mener, at det er et spørgsmål om, hvorvidt man overhovedet passer sammen. Det håber jeg virkelig ikke. Faktisk også fordi jeg egentligt ser mig selv som selvstændig og eventyrlysten. Lige nu er jeg bare vildt forelsket, handlingslammet og bange for at miste.

  #14940
  HappyFace
  Deltager

  Eddieline: Jeg har skrevet en lille “status” i min gamle tråd, som du henviser til – den var lige blevet hevet frem at andre 😉

  Men kort fortalt så har vores forhold ændret sig – og ja, det handlede om at få sat i kalenderen. Eller måske handlede det mere om, at HAN viste initiativ til at få sat noget i kalenderen – altså prioriterede mig.

  Hånden på hjertet – jeg er 99% fri af de issues. En gang imellem er det som om han kortvarigt skifter LIDT tilbage til sin gamle stil med at sige ja tak til alt med alle andre end mig – og dermed nedprioritere mig. Men jeg forstår bedre nu, at det bare handler om, at han let bliver begejstret og tænker at det kunne være sjovt – og først bagefter tænker, at det måske kunne være lidt træls ift. ham og jeg.

  Min reaktion i de tilfælde er nu, at gøre absolut ingenting 😉 Hvis jeg begynder at beklage mig, så giver det en dårlig reaktion fra ham – og en dårlig følelse indeni mig. Så jeg gør/siger ingenting. … og så kommer han som regel bagefter i tanker om, at hans nye planer/ideer betyder, at han kommer til at se for lidt til sin kæreste .. og så aflyser han (noget af det) igen 🙂

  #15105
  Laerke
  Deltager

  Hej. Hvordan opretter man et nyt indlæg? Mit indlæg er lidt i stil med dette. Jeg er blevet meget opmærksom på min tillnytningsstil som er en blanding af tryg og ambivalent. Samtidig er mit kærlighedssprog tid til hinanden og fysisk berøring. Så nu er jeg forvirret og vil starte en tråd om emnet

  #15106
  Kattemor
  Deltager

  Scroll ned i bunden af brevkasse siden.. Så er der en kasse du kan skrive dit indlæg i.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.