Forvirret/ubehageligt

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #19821
  lilypie
  Deltager

  Hej
  Min kæreste og jeg har været sammen i 1 år og 3 måneder. Jeg elsker ham, og jeg tror ikke der findes en bedre kæreste for mig. Vi vil gerne det samme i fremtiden (giftes, have 2-3 børn.. alt det der). Han er altid så dejlig, sød, omsorgsfuld og fantastisk, og så har han også en dejlig familie. Vi har det også altid hyggeligt, dejligt og sjovt sammen. Men jeg er begyndt at altid tænke på, hvornår ved man at man har fundet den rigtige? Hvornår ved man at man er i det rigtige forhold? Det er som regel når jeg er alene at jeg tænker det, der er kun en gang i mellem når vi er sammen, at tankerne lige er dukket hurtigt op. Jeg får det virkelig ubehageligt over disse tanker. Jeg føler også at jeg skubber ham lidt væk. Jeg er ikke ret god til at have andre mennesker tæt på. Jeg skubber også tit folk som mine veninder og forældre væk, og virker afvisende over for folk. På den ene side vil jeg bare gerne have deres og hans kærlighed, men på den anden side føler jeg trang til at skubbe folk væk fra mig. Jeg blev seksuelt misbrugt i 3 år som barn af en pædagog, og kommer fra en familie hvor man aldrig har vist de store følelser for andre – jeg ved ikke om disse ting har noget med mine følelser at gøre? Men jeg vil bare spørge om, hvordan jeg får disse tanker/ubehagelige følelser til at gå væk? Jeg har virkelig ikke lyst til at skubbe ham væk eller slå – jeg vil bare gerne blive gammel med ham. Hvad skal jeg gøre?

  #19822
  Laerke
  Deltager

  Det lyder dejligt med sådan en sød kæreste. Han lader til at være god for dig. Søg en dygtig psykolog/terapeut der ved noget om ofre for seksuelt misbrug og tilknytningsmønstre. Du kan heldigvis godt knytte dig så tillykke m det. Du kan have en del af det der hedder desorganiseret tilknytning og nok også noget af de andre 3. Ved den desorganiserede
  vil man gerne have andre tæt på, men når det så sker, bliver man skræmt og så skubber man dem væk igen, fordi man bliver bange. Det er ikke godt, at du skriver at du vil slå ? En ide er også at fortælle din kæreste din historie. Men søg hjælp!

  #19825
  Tintin
  Deltager

  Det er noget i dig, som du skal arbejde med. Før du er “hel”, så vil du aldrig være i balance. Jeg synes, at du skal søge professionel hjælp hurtigst muligt, og/eller tilmelde dig en gruppe for misbrugte børn.

  I forhold til kæreste, synes jeg, at du skal ligge alle “kortene på bordet” (i har været sammen 1+ år). På den måde undgår du, at han misforstår noget, og der derfor opstår unødvendige problemer. Måske kan hen ligefrem være en støtte. Når du taler med ham, så skal du ikke alene “ligge kortene på bordet”, men du skal også fortælle han, hvad han konkret skal gøre, når du har disse følelser (han er jo ikke tankelæser). Med andre ord. Du må hjælpe, ham med at omgås dig, ved at vise ham, hvad og hvorfor han skal gøre.

  Hvis han elsker dig, så vil han være der for dig. Hvis han løber skrigende væk, så var han ikke værd at samle på (og så er det bedst, at komme af med ham hurtigst muligt). Hvis han er en god fyr/meneske, så må du vise han tillid, og behandle ham som et voksent menneske. Mennesker kan meget mere end du tror. Han går ikke i stykker 🙂

  Husk når du tale med din kæreste, så skal du være konkret, så han har nogle håndtag at gribe fat i. Men lige så vigtig er det, at du også lytter til ham. Lyt til hvordan han opfatter det hele (for han kan ikke undgå at have mærket noget, når du trækker dig). Jeg ved, at du fylder meget i dig, men der er vigtigt at du giver han tid til at tale, og virkelig lytter til hvad han siger og føler, for det er jo ultimativt ham og hans følelser og tanker, som du ønsker at nå ind til. Derfor er hans tanker og følelser legitime. Måske har han et andet billede af situationen end dig. Måske synes du, at han opfattelse er forkert, men det er vigtig at du skal du respekterer, hvad han tænke og føler. Det må ikke skille jer af, men dialogen kal bringe jer tættere på hinanden. Det er netop derfor, at du skal have dialogen, så jeres forståelse bedre. Jeg ved, at du føler, at det din situation, og det er dig, som bedst kender sandhendes, men du skal respektere hans følelser. Så giv han tid til at tale, når du har talt. Lyt til hvad dan siger, og svar på hans spørgsmål. Husk også at rose ham for hvad han gør godt (også i dagligdagen). Han må ikke føle, at han er utilstrækkelig, men giv han ros og søde ord, når han gør noget godt (også i hverdagen). Det vil motiveret ham, til at støtte dig. Du kan aldrig give for meget kærlighed 🙂

  PS! Efter I har talt om det, så lade være med at lade det fylde alt. Du skal ikke være defineret af eller kendt for din situation. Ligeledes må det ikke blive en undskyldning, som du kan dække dig bag. Det er der mange, som gør. Jeres forhold skal bygge på alt andet end din “situation”, og “din situation” er netop DIN, hvorfor du ikke skal lade den fylde alt for meget i andres liv. Den er DIN, hvorfor du og du alene, har ansvaret for at få behandling, og lære at leve normalt.
  Men i din proces, så har din kæreste og du brug for, at vide besked, således jeres fælles vej bliver så god som mulig.

  PPS! Jeg hader termen proces. Når folk bruger det, så tror mange, at det er en kæmpe opgave, som er utrolig kompleks, og vil tage udefinerbar lang tid, hvorfor DE FØLER DET LEGITIMT, AT TAGE DEN MED RO, OG MÅSKE REELT IKKE KONFRONTERER PROBLEMSTILLINGEN. MÅSKE FØLER DE LIGEFREM AT DEN IKKE KAN LØSES. Selvfølgelig er det en proces, som du er i eller skal påbegynde. En proces som er meget kompleks, og hvor du naturligvis ikke ved hvor lang tid det vil tage, men omvendt så ved du hvad problemet er (første skridt – og mere end hvad mange andre ved), og du vil derfor hurtigt kunne gøre noget ved det. Tilmed har du en god støtte i din kæreste. Du er ikke alene. Derfor må du ikke lade det blive en sutteklud, men derimod startskuddet på virkelig at få gjort noget ved din situation, du du hurtigt muligt vil kunne få et bedre liv. Det vil være uendelig trist at miste din kæreste, eller blot leve i et forhold med problemer, som der reelt ikke burde være.

  #19827
  Laerke
  Deltager

  Desorganiseret og lidt om lysten til at slå mv

  #19829
  Laerke
  Deltager

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.