Forventningsafstemning. Hvordan skal jeg gribe det an?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #25908
  SilleAnd94
  Deltager

  Hej med jer!

  Jeg står i en situation, hvor jeg føler at jeg har brug for gode råd.

  Jeg begyndte for cirka to måneder siden at skrive med denne fyr og vi har nu set hinanden fire gange (2 gåture, en aften med film og så en aften med mad og sove sammen).

  Vi er 26 g 27 og bor begge i Odense, men det hele er en smule kompliceret, da han til dagligt arbejder i Aalborg og derfor kun er hjemme fredag aften til meget tidligt mandag morgen. Derudover har han en datter på 3 fra et tidligere forhold, så hver anden weekend går med det.
  Han har generelt været meget åben omkring at han er far og jeg ser det ikke som et problem overhovedet.

  Jeg har svært ved at vi ikke kan ses mere (1, maks 2 gange hver anden uge), men har valgt at acceptere det, da årsagerne (arbejde og far-rolle) i min verden er legitime.

  Min forvirring går derfor på følgende:

  Hvordan tager jeg snakken med ham om, hvad han søger på sigt? og hvornår at det passende at bringe det op?

  Jeg ønsker slet ikke at skræmme ham væk, men da vi ikke har mere tid sammen som tingene er pt., så kan jeg heller ikke gå og vente aaaalt for længe på lidt vished, da jeg kan mærke at jeg er ret vild med ham og derfor ikke vil såres mere end højst nødvændigt.

  Blot for at få det på det rene, så forventer jeg ikke at vi er kærester lige om lidt, det er blot lidt forventningsafstemning. Men hvordan griber jeg det an?

  På forhånd mange tak 🙂

  #25911

  Hej SilleAnd94

  Som du allerede er klar over, er der risiko for, at han vil opfatte din ‘forventningsafstemning’ som afpresning. Jeg vil derfor anbefale dig at øve dig i at rumme din uro og dit ønske om at have styr på dine følelser lidt endnu.

  Dette er en klassisk situation… og ofte mellem mand og kvinde. Hvis han vedbliver at tage kontakt med dig på en varm, kærlig og stabil måde, så er det oftest lig med, at han gerne vil blive sammen med dig. Men han er muligvis også godt klar over, at han ikke har meget at byde på mht at ses, og at det kræver en kæreste, der er ret vild med ham for at få hende til at hænge på. Så… du må nok også give dig selv lidt tid til at undersøge, om du for alvor kan trives med at ses meget lidt. Og hvordan han trives med det. Synes han, at det er helt ukompliceret og passer ham fint, og han er lidt ufølsom over for din position, så er det jo ikke fedt for dig.

  Det er muligt, at du synes, at hans grund til at ikke at ses med dig er ‘legitim’, som du skriver. Men jeg læser det også – tilgiv mig – som at du måske kun på papiret synes, at det er okay. Og faktisk er lidt på overarbejde med det. Hvis det er tilfældet, er der jo ekstra god grund til at få hans forsikring på, at han er ‘seriøs’, men igen… I har lige mødt hinanden. Og selv om det er helt legitimt at forventningsafstemme, synes jeg, at det som regel er noget af et turn off. Men det er jo bare mig.

  Jeg synes hellere, at du skal forventningsafstemme med dig selv. Og ses med ham et par gange eller fire mere før du vurderer, hvordan det hele fungerer for dig. Du har jo allerede hengivet dig selv til ham, så du hænger jo allerede på krogen. Om han også gør det, vil du snart kunne mærke. Og hvis du er i tvivl, kan du vurdere på, om han rækker ud efter dig. Hvis hans initiativ flader ud, giver det ofte sig selv. Så kan du igen vurdere, om du vil spørge eller ej, om han er på eller ej. Men… mange mænd kommunikerer meget præcist uden ord. Pisseirriterende, ja. For hvorfor siger han det så ikke bare? Eller spørger selv? Tja, han er jo mand, og selv om nogle mænd bruger mange ord, så bliver der ofte færre omkring det afgørende, når man kommer tættere på.

  Jeg synes, at det lyder som et long shot for dig at være sammen med en mand, der kan ses så lidt og samtidig skal være sammen med sit barn meget af den ledige tid, han har. Det tror jeg, kommer til at rumme for mange afsavn for dig. Men så logisk fungerer kærlighed jo heldigvis ikke. Man bliver forelsket, og så hænger man på den på godt og ondt. Og hvis du for alvor er hooked, er jeg sikker på, at du vil finde en måde at leve med udfordringerne på.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #25912
  SilleAnd94
  Deltager

  Hej Martin,

  Først og fremmest – tusind tak for dit meget ærlige svar og de mange gode overvejelser.

  Jeg hopper med på dit råd om at vente med at forventningsafstemme, for som du meget rigtigt skriver – så siger mænd sjældent tingene som de er og in mavefornemmelse er nok mit bedste værktøj pt.

  Det skal siges at han “kun” er væk så meget resten af året ud. Herefter vil det blot være 2-3 dage ugentligt – så der er håb på den front.

  Når jeg tænker over det, så synes jeg at det faktum at han indtil nu har prioriteret at se mig halvdelen af tiden han er hjemme og ikke har sin datter, er et godt tegn – for han har trods alt også venner og familie. Jeg tænker at se tiden an og hvis han fortsat viser interesse og prioriterer mig, så må jeg tage snakken om en måned eller halvanden.

  Mvh Sille

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.