Forsvarsløs efter 3-kants drama

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #4098
  olga
  Deltager

  Sidste efterår flyttede en ex kæreste til min bopæls kommune efter flere år i udlandet. Efter flere indlæggelser på psykiatrisk afd. I udlandet og uro vælger han at flytte tilbage til Danmark. Vi har haft en del skriverier på venskabs basis og en vis fortrolighed i disse år – på mails og facebook men aldrig haft andet end dette venskab og kæreste følelsen var slukket og afsluttet. Da han flytter tæt på og der ingen familie eller venner af hans er tæt på, og han er alene får jeg ondt af ham og invitere ham en del hjem til mig og min familie fordi jeg har ondt af ham. En enkelt dag er han på besøg og her møder han min veninde – en meget tæt veninde i mit liv som også er gudmor til min datter. Han får tilsyneladende et godt øje til hende og ber mig senere om hendes nummer. Det får han da jeg tænker at det er sundt han udvider sit lille netværk i byen. De næste måneder er stille og rolig men jeg synes han fisker en del informationer men jeg tænker ikke nærmere over det. Lige indtil jeg finder ud af et sjovt sammenfald mellem 2 beskeder/ brudte aftaler mellem mig og min ex og veninde. Jeg skriver en SMS til min veninde som er min fortrolige og gudmor til min datter om de evt har noget sammen. Hun svare mig at det skal jeg spørge ham om. Jeg undre mig og hun åbner så og fortæller at han har flirtet en del med hende på SMS men da det ikke har betydet noget som helst for hende, kunne hun ikke se nogen grund til at fortælle mig om det. Der synes jeg det er et spøjst svar hende, men da jeg ingen følelser har i klemme tænker jeg ikke mere over det. Hun fortæller også at hun har afvist ham med den begrundelse at JEG nok ikke ville synes det var så interessant at de fandt sammen. Han havde så bare svaret han nok skulle finde en mulighed for de kunne få hinanden – uanset hvornår og koste hvad det vil og sørge for at vi så ikke var veninder. Jeg fortæller hende at han er psykisk utilregnelig og at han gennem hele hans liv har haft en leve vej hvor han har løjet og manipuleret andre mennesker for at opnå hans ønsker på alle fronter. Så han ville helt sikkert også kæmpe for det her . Koste hvad det ville – uden hensyntagende til hans nærmeste.
  Næste dag kommer det skulle brag så. Alt kulminere rundt om ørene på mig på SMS fra hende . Beskyldninger om bagvaskelse og at jeg skulle have snakket grimt bag hendes ryg og stiller store spørgsmål til vores venskab. Hun er gal og såret over at jeg skulle have sagt nogen ting om hende til ham og alle disse historier synes hun er påfaldende tæt på vores venskab. Jeg er rystet og svare hende at jeg aldrig har snakket grimt om hende og minder hende om hans person karakter som jo har været at lyve og manipulere for at få hans vilje trumfet igennem og at hun selv havde nævnt dage før at han sikkert ville ændre strategi for at komme tættere på hende. Men hun er gal og forholder sig slet ikke til min side, spørger mig på intet tidspunkt om ægtheden af disse historier men fortæller mig at hun tror på ham. Tvivlen og sandheden i min optik og min sandhed er fuldstændig ligegyldig. Hun ville heller ikke fortælle mig om hvilke konkrete ting jeg skulle have sagt i al den ‘bagtalen’ for hun mente at det jeg vidste jeg jo godt selv??!!? Intet som jeg skriver til hende trænger igennem ellers virker som hun vil lytte til mig til min side af alt det her. Også selvom at jeg flere gange minder hende om at han jo havde sagt til hende at han ville gøre alt for at komme tæt på hende – og hvis jeg stod i vejen så ville han få mig fjernet!
  Jeg står fuldstændig hul indvendig tilbage. Min ven og ex kæreste som jeg har haft ondt af og ville hjælpe efter han kom retur til Danmark har siddet i mit hjem med ondskabsfulde intentioner og har opsnappet informationer som han har fisket fra mig og opdigtet negative historier udfra disse og brugt imod mig. Det værste er at Min tætte veninde og gudmor til min datter som jeg har holdt så meget af, har brudt al tillid og har valgt at tro på disse historier uden at snakke og konfronterer mig omkring ægtheden eller som veninde have tænkt det bedste om mig udfra vores historik og alt vi har delt sammen. Jeg har støttet hende med respekt og accept tiltroedes for fores forskelligheder ubetinget igennem svære tider i hendes liv og jeg havde da også en naiv tro på at hun også ville støtte mig i svære tider – men der blev jeg så klog over natten!

  Få dage senere var vores forbindelse slettet på alle sociale netværk, hun går nu i vores netværk og byen vi begge bor i og fortæller alle om hvilken grim og dårligt menneske jeg er udfra de historier min ex fik flettet sammen i forsøget på at score hende og som jeg ikke har kendskab til. Jeg har intet hørt fra hende siden. Min ex har dog kontaktet mig flere gange men jeg har valgt at ignorer ham.

  Jeg skriver fordi jeg nu står fuldstændig hul tilbage og er meget uforstående over hvorfor jeg nu sidder alene og er det grimme menneske jeg får afvide ude i byen jeg er.

  Jeg kan mærke at føler jeg et massivt svigt og tillidbrud og er blevet kold og lukket som person. Både overfor venskabs relationer men også for nye mænd der ønsker at blive en del af mit liv. Et karaktertræk som ligger så fjernt fra hvem jeg er. Og at jeg er bange for at jeg fremadrettet bliver et meget isoleret menneske. Kan du ikke fortælle mig hvad jeg kan gøre for det ikke sker og at dette 3- kants drama jeg har stået på sidelinien af ikke skal ødelægge mit sociale og kærlighedsliv fremadrettet

  De bedste hilsner

  “Olga”

  #4100
  Salamina
  Deltager

  Kære Olga

  Sikke en vanvittig situation du er havnet i. Det må være rædselsfuldt.
  Jeg synes, du begår et par fodfejl men ikke desto mindre mener jeg ikke det under nogen omstændigheder er rimeligt, det du nu oplever.
  Din ene fodfejl er, efter min opfattelse, at du udleverer din venindes nummer til ham din eks, uden at du, som jeg læser det, spørger din veninde om det er ok. Det ville jeg finde uacceptabelt, som din veninde. Men hvis du var min bedste veninde ville jeg ok nemt kunne se igennem fingre med det, men det ville genere mig, at du havde udleveret mit nummer uden, at spørge mig først om det var ok, men det ville jeg så også fortælle dig, at du ikke må gøre en anden gang.
  Den anden fodfejl du begår er, at du, som jeg læser det, lader dig henføre af din psykisk ustabile eks til at udlevere diverse informationer, som han åbenbart har fisket efter, som du skriver. Der burde du måske vide bedre, når du har årelang erfaring med, at han manipulerer og lyver osv, som en del af hans ustabilitet.

  Når det er skrevet, så er det jo altså ikke værre fodfejl end dem alle andre mennesker end dig også begår, uden at de i situationen tænker helt dybt over, at så kan alt vælte lige pludselig som domino-brikker i dit lokalmiljø. Det der er sket her for dig i forløbet, kunne ske for enhver, som er i dialog med deres nærmeste og omgivelser i det hele taget. Det er fuldstændigt menneskeligt, alt hvad du har sagt og gjort.

  I øvrigt kan det jo også være, at din veninde ikke vil fortælle dig, hvad du har “bagtalt” om hende, fordi det du har sagt, måske faktisk er sandheder 🙂 og så kan hun jo ikke påstå, at du har løjet om hende i hvert fald. Men du burde måske nok ikke have fortalt noget andet end ligegyldigheder om hende, uanset hvad, til ham din eks, særligt ikke, hvis du ved, at det så kan få et ekstra twist af ham din fantasifulde eks. Hun har nok oplevet det som et tillidsbrud fra din side, ligesom du oplever det fra hendes side.
  Men jeg synes ikke hun kan tillade sig, at holde dig ud i strakt arm på den måde, som hun nu gør og slette dig fra sociale medier og alt muligt. Der er gået alt for meget drama i hende! Hun kan heller slet ikke tillade sig, at rende rundt og bagtale dig nu, når hun fx går i byen osv. Den dårlige karma skal jo stoppes af alle parter. Jeg mener faktisk, at HUN skylder dig en undskyldning, hvis hun nu render og sviner dig allevegne. Som sagt, dine fodfejl står ikke mål med hendes drama-reaktioner. Det mener jeg bestemt ikke.

  Efter min opfattelse kan du kun overleve denne krise ved netop at holde fast i dine person karaktertræk og identitet. Vi brænder ikke hekse på bålet længere. Og det her vil gå over, der vil løbe sand og vand i åen i dit lokalmiljø over ganske kort tid. Dit drama er et mini drama i det store billede. Og du kan godt have 100% tillid til, at du fortsat har mennesker i dit lokalområde, som holder meget af dig. Jeg tror bare det er vigtigt, at du holder dig ude af, at koge mere suppe på det drama, nogen som helst steder. Hold dig ude af det og ret fokus på at fortsætte dit daglige liv helt som du plejer. Det vil være det bedste, at du ikke kommenterer på din venindes eller din eks dramaer nogen steder, udover, hvis nogen direkte siger noget om det, så kan du svare, “jeg har ikke generet nogen af dem på nogen som helst måde”. Og så begynd at tale om noget andet, skift emne. Fordi du optrapper dine egne problemer med helheden, hvis du udbreder dig mere om det. Og det er uværdigt for dig, at køre mere rundt i det. Du har jo ikke skabt dig som en tosse nogen steder eller tæppebombet nogen med sladder om dem. Og så vil jeg anbefale dig, at selv holde både din eks og din veninde ude i strakt arm, jeg er klar over, det kan være svært i et snævert lokalmiljø, men jeg mener du er nødt til at finde den balance, at du er venlig overfor dem pt. uden at være venskabelig overfor dem og det er dem, der skal rydde op i deres personlige drama, det er ikke dig. Det eneste du skal sørge for er, at du ikke hælder benzin på ved at udtale dig om det. Jeg har engang oplevet noget der minder rigtigt meget om din situation, så jeg ved godt, hvilket fucking mareridt den slags kan være og det kan fylde enormt meget. For mig var det i en lang periode decideret traumatiserende, jeg havde mareridt om det om natten og sådan noget, mine børn var også involveret i det. Men jeg endte med, at rykke mig rigtigt meget personligt på det fordi en række omstændigheder gjorde, at da jeg begyndte at klappe i som en østers og holde mig helt ude af det drama foretog jeg samtidigt nogle træk, som rykkede mig endnu mere væk fra dramaet og så åbnede en helt ny verden af godhed sig. B.S. Christiansen ville have sagt, at jeg gjorde det rigtige, ha ha. Gør noget ved det du kan ændre og drop det du ikke kan ændre.

  #4103

  Hej Olga

  I din beskrivelse af forløbet er du hele tiden ret åben og imødekommende. Og selv om du ved, at han er manipulerende, så inviterer du.

  Med andre ord løber du en risiko ved at tro på dine medmennesker. Den tro synes jeg, at du skal holde fast i. Også selv om du får et slag som dette.

  Jo tættere folk kommer på en, jo større risiko er det jo også for, at de sårer, skuffer, snyder en eller render med ens kæreste eller venner.

  Op med hovedet. Mod dumhed kæmper selv guder forgæves.

  Med venlig hilsen

  / Martin Østergaard

  #4104
  olga
  Deltager

  Tak for dit fine svar salamin

  Du har fuldstændig ret i at man ikke skal udlevere andres personlige oplysninger uden samtykke – den havde hun givet og som jeg kunne forstå på hende havde de haft daglig kontakt forinden kulminationen.

  Jeg ved også at jeg ikke har sagt noget diskriminerende om hende men tænker at mange af de ting der skulle være flettet sammen også kan komme fra oplysninger som de har skrevet sammen om mere end de måske kommer fra mig – men hvad ved jeg!?!?
  Jeg tænker nogengange om alt dette kan være bundet i at HUN har haft en dårlig samvittighed overfor mig med at de har skrevet og flirtet sammen bag min ryg gode måske selv ikke har haft helt rent mel i posen da jeg spørger hende ud…. Så alt dette er for at skjule noget og deres flirteri som hun kunne have været bange for jeg blev sur over ( hvilket jeg er fuldstændig ligeglad med – havde de fundet sammen havde de haft min velsignelse )… Men er angreb det bedste forsvar ?!…. At det er mig der er den dårlige veninde eller var hun den dårlige veninde.. Især fordi det rygte vil hun ikke selv have på sig og så er det svaret at give mig skurkerollen.

  Efterfølgende er der mange der kommer og fortæller mig om hende og det liv hun har – og der har du igen ret – der skal man holde sig neutralt og det gør jeg også. Jeg ved intet og har egentlig heller ikke lyst til at vide noget.

  #4107
  Salamina
  Deltager

  Det er en underlig historie fordi jeg kan slet ikke få øje på, at der er nogen egentlige skurke i forløbet op til, at det hele så vælter.
  For mig er det meget tydeligt, at du i hele forløbet har været fuldstændigt græsk-katolsk om hun og han fandt sammen, derfor virker det også helt bizart, at hun tror det vil genere dig på et eller andet plan.
  Men ja, det kan godt være, at hun har et eller andet hun føler, at hun skal forsvare og derfor angriber, måske ham din eks har sat de griller i hovedet på hende ved at han er rendt med noget halv vind, det kan godt lyde som, at det hænger noget i den retning sammen. Som jeg forstår det du skriver om ham, så kan han jo nærmest trylle sort til hvidt 🙂 Så jeg tolker det umiddelbart, at han har en andel i dramaet. Men det er da barnligt, at hun ikke taler med dig om det, I kan jo ikke rede de tråde ud, hvis ikke hun vil tale med dig og hun i stedet kører på med sit drama.
  Jeg mener ikke det er berettiget. Så du har ingen grund til at dunke dig selv eller lave om på din grundsubstans, den er helt i orden.

  #4111
  Aries
  Deltager

  Jeg tænker du er i starten af tyverne. Så du Martins svar til dig. Jeg er helt vildt mega monster hamrende enig i Martins svar til dig. Det der undrer mig er, at du fortsætter din strategi med at ville have ansvar og retfærdighed placeret. Er det i virkeligheden ikke ret ligegyldigt hvad andre render rundt og siger? Des mere du kæmper for din ret, jo mere taber du i den her sag. Måske tiden er inde til at finde en ny veninde? og lader ham spradebassen leve sit eget liv og ikke længere lege Florence Nightingale ?

  Du skal ikke dyrke dette her, det bliver du kun dårlig af. Slip det løs og tænk..okay Ja, jeg er sq et okay menenske- det må de selv om. Tra la la..det er snart sommer og jeg skal ud og kigge på Bier 🙂 jeg er nemlig en lækker blomst (Y)

  Aries

  #4341
  Kattemor
  Deltager
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.